Favoriete lunchplekken met terras in Amsterdam

Amsterdam Lunchen in de zon

Je kent het wel je wordt wakker door de zon die fel door een kier van de gordijnen schijnt. Je bent brak maar realiseert je dat dit misschien wel een hele mooie dag kan worden. Je kijkt uit het raam en Yes!! Het is echt lekker weer. Snel spring je onder de douche, je maag knort en je hebt een onwijze nadorst. Het enige wat je wil is zonnebril op en ergens lekker op het terras uitbrakken, wat eten en drinken. En wie weet blijven hangen tot de kater wat is gezakt en dan gelijk door naar de eerste borrel.

Maar waar? Waar heb je een lekker terras? Goeie broodjes? Lekkere homemade granola of de beste uitsmijter? Op welk terras zit je echt goed in de zon en is de bediening ook nog goed? Waar hebben ze een beetje lekkere stoelen of banken zodat je echt de hele dag kunt blijven zitten? Check het allemaal hier.

Beste Terrassen Amsterdam
Hier meer dan 35!! van mijn favo lunchplekken met terras in Amsterdam:

Amsterdam Centrum
Hoftuin
Mijn grootste geheim. Een super knusse schattige binnentuin middenin het centrum. Toevallig ontdekt tijdens een van onze zomerse zondag banjer middagen. Ideaal voor met je ouders of vrienden met kids. Knus, veilig en gezellig. Niet bijzonder hip of trendy maar echt een wat anders.
Klik hier voor de website.
image

Waterkant
Nieuwe hotspot en helemaal hip en trendy! Een groot terras, veel zon en lekker eten. Langs het water zit je heerlijk en kijk je je ogen uit. Ben je aan het varen? Meer je hier toch gewoon even aan voor een stuk bananabread (is zo lekker hier!!) en een soja latte. Maar ook voor de borrel moet je hier zijn! Klik hier voor de website.

Meneer Nieges Terras
Meneer Nieges
Deze hotspot is pas net open ne nu al the place to be. Op het randje tussen west en centrum, pal aan het water zit deze nieuwe hipstertent. Het eten is goed, de sfeer is gezellig en de zaak ziet er te gek uit. Het terras trouwens ook. Lekker groots opgezet, overal stoeltjes, bankjes en gezellige hangouts. Het doet een beetje denken aan een hippe strandtent maar dan middenin het centrum van Amsterdam. Love it. Meer weten? Klik hier.

Zuivere Koffie
Op de Utrechtsestraat. Een leuk klein koffietentje met heerlijke broodjes en cakes. Vanaf de straatkant heel onopvallend maar verrassend leuk van binnen. Ook per toeval ontdekt en met een super schattige binnentuin.

Lion Noir
Stiekem een van mijn best kept secrets, maar die deel ik met jullie graag! Lion Noir heeft namelijk een fantastische binnentuin waar je heerlijk beschut in het zonnetje kunt zitten. Heerlijk voor een uitgebreide zakenlunch, romantische date lunch of om met je moeder lekker wat te eten. Ook voor borrel en diner natuurlijk te gek!

Vondelpark3
Het Vondelpark is natuurlijk een mooie grote picknicktuin, maar ben je gewoon toe aan een mooi terras, leuke bediening en goede broodjes, verover dan hier een plekje! Het terras van Vondelpark3 is gigantisch en prachtig. Het uitzicht over het park en de mensen is waanzinnig leuk en de broodjes zijn goed.

image

Amsterdam Westerpark/West
Hugo’s Bar&Kitchen
Pas vanaf 15.00 open dus perfect voor een late lunch of vroege borrel. Waar vroeger niks te beleven was in deze buurt komen hier nu steeds meer leuke tentjes. Ze hebben heerlijke hapjes en een lekker terras. Ook serveren ze Jillz cocktails. Love it! Klik hier voor de site.

Cafe Lennep
Aanmeren met de boot of gewoon gezellig aan het water. Lunchen, borrelen en dineren. Gezellig en knus, leuk publiek en goed eten. Klik hier om te reserveren.

IMG_3426 (1)
Juice & Salad
Een te gekke healthy hotspot met de beste ontbijt en lunch menu’s ever! Een groot en lang terras, dus wanneer de zon schijnt is dit een super plek. Tegenwoordig ook vertegenwoordigd in Oost.

Bar Spek
Op een leuke plek in West een heerlijk terras, lekkere koffie en goede broodjes. Ook heel leuk voor de late lunch/borrel. Klik hier voor de website.

Bar Baarsch
Simpel, lekker en goed. Bar Baarsch was een van de eerste hotspots in de buurt en doet het nog steeds heel goed.

Westergasterras
Een groot terras met zitzakken aan het water. Het voelt als vakante in eigen land. Een van de chillste terrassen in Amsterdam!

De Bakkerswinkel
Alles is hier gewoon te lekker… Gelukkig hebben ze bepaalde menu’s waar je uit kunt kiezen en zo kan je van alles wat proeven. Maar vanaf het begin af aan ben ik fan! Deze bakkerswinkel in het park heeft een heerlijk terras en is daardoor mijn favo spot! Kijk hier welke Bakkerswinkel bij jou in de buurt zit.

Cafe de Walvis
In de Spaarndammerbuurt waar voorheen he-le-maal niks te bevelen was zit naast Bar Mick en Dophert Cafe de Walvis. De hotspot in deze buurt met een heerlijk terras vol in de zon!

IMG_6032
Edel
Edel heeft een van de mooiste, grootste en gezelligste terrassen van Amsterdam. Heerlijk aan het water en in de zon. Lekkere lunchkaart en de beste vrij-mi-bo’s van de stad. Klik hier om te reserveren!

Dapper
Een van de chillste terrassen in Oud West! Heerlijke homemade granola met yoghurt en fruit, goede broodjes, lekkere biertjes en voor de konijnen onder ons ook wat salades. Dapper ligt heerlijk in de zon, heeft veel plek en hier kan je heerlijk de middag over laten gaan in de borrel…

image

Amsterdam Oud Zuid/Zuid/Rivierenbuurt
@Seven
Mijn grootste favoriet. Lekkere shakes, de beste acai tigela van Amsterdam, gezonde yoghurt en granola dingen op de kaart maar ook hamburgers, frietjes en de lekkerste clubsandwiches! Ze hebben een redelijk groot terras wat de hele dag vol in de zon ligt dus hier zit je sowieso goed.
Corner Bakery Amsterdam
Corner Bakery
Bij Corner Bakery zit je zeker niet de hele dag vol in de zon, maar je zit in ieder geval lekker buiten en ze hebben geweldige broodjes en ontbijtjes. Vergeet niet wat plek over te houden voor een stuk taart want ook die is goddelijk!
Corner Bakery

Cafe Vrijdag
Op een vergeten hoekje maar met een prachtig terras. Heerlijk in de zon! Mooi cafe met lekkere broodjes.

IMG_5217
Juice Brothers
Op de Van Woustraat zit sinds een aantal weken mijn nieuwe lievelings Juice Brothers. Allemaal heerlijke cold pressed healthy juices, sapjes, yoghurtjes, powerballs en salades. Hun hele menu bestaat uit healthy food, raw salads en raw/vegan gerechten maar ook hebben ze acai bowls (wel 3 soorten, yeah!!) en cocosyoghurt met homemade granola. Healthy snacks hebben ze ook, heerlijke vegan chocoladetruffels en granolabars. Meer weten over Juice Brothers? Klik hier voor de hele review.

Marathonweg
Heerlijke broodjes met truffelmayo, salades en volkoren pizza’s. Een extreem groot terras vol in de zon en lekkere wijnen. Totally perfect!

Carter Bar&Kitchen
Van Porter naar Carter maar nog steeds even leuk. Open vanaf 11.00 dus helemaal klaar voor als de lunch begint. Lekkere Franse bistro gerechten en een gezellig terras. Ook ideaal voor borrel!
Le Pain Quotidien Zuid

Le Pain Quotidien
Mijn favoriete vestigingen in De Pijp aan het zonnige Cornelis Troostplein en die in Zuid op de Johannes Verhulststraat zijn mijn favoriet. Dit zijn de leukste locaties met de beste terrassen. Lees hier meer over LPQ.

IMG_1044
Baut Zuid

Een te gekke pop up hotspot met mega groot terras. Vol in de zon, heerlijke 3 gangen lunch of snel een lekker broodje. Meer weten klik hier.

Amsterdam Oost
Girassol
Girassol
Restaurant Girassol heeft het ultieme terras aan de Amstel. Goede bediening, heerlijke hapjes en een goede sfeer. Je zit hier de hele dag vol in de zon en door de Portugese vibe waan je je hier zowat op vakantie.

Girassol lunchen in de zon aan de Amstel
Bar Bukowski
De hotspot van oost! Heerlijke koffie, broodjes, salades, flammkuchen en light meals. Goede sliders (kleine hamburgertjes) en heerlijke lokale biertjes. De hele dag door super druk en vechten voor een plekje op het kleine terras, maar altijd gezellig! Klik hier voor de website.

IMG_5317
ClubKoffie
Heerlijk op een brakke zaterdag hier aanschuiven voor een killer clubsandwich en een gezond sapje. Clubkoffie heeft een groot terras, heerlijk in de zon en de beste hangover lunch van Amsterdam. Ik ga voor de club met steak tartare. Hmmmm.
IMG_4933
Cafe Kuijper
Bij Bukowski geen plek? Loop dan door naar Kuijper. Mijn favoriete stop na een wandelingetje door het Oosterpark. Heerlijke flammkuchen, nacho’s en kaasstengels. Maar ook voor een tosti moet je hier zijn. Meer weten? Klik hier.
IMG_5231
Louie Louie
Misschien heeft Louie Louie wel het mooiste en grootste terras van Amsterdam Oost en als klapper op de vuurpijl hebben ze ook nog de hele dag zon. Begin hier je ochtend met een koffietje, sapje en gepocheerd eitje of ga stevig lunchen en blijf hangen tot de borrel.

Gallizia
Aan de Javastraat een paar deuren voorbij Hartje Oost zit Gallizia. Een leuke Italiaan waar je je eerste koffietje in de zon kunt drinken, maar waar je ook heel goed kunt lunchen / borrelen en dineren. Ze hebben een lekker terras vol in de zon! Klik hier voor de hele review.
De Biertuin Terras borrel en lunch hotspot Oosterpark

De Biertuin
Gouwe oude in Oost. De beste kater uitsmijter die je kan krijgen! Het terras bij de eerste zonnestralen bomvol maar aanschuiven lukt bijna altijd wel. Mocht je kater wegtrekken dan kan je je hier prima uitleven op de bierkaart. Ook voor de healthy people is hier genoeg te eten, maar de dikbelegde broodjes en borrelplanken zijn mijn favoriet!
IMG_3416 (1)

Coffee Bru
Een leuk tentje op het Beukenplein in Oost. Met sinds dit jaar een extra mooi en vergroot terras. Heerlijke koffie en lekkere cakes. En vooral een goede spot voor je eerste bakkie in het ochtend zonnetje.

IMG_6108
Roest
Wil je een keer wat anders? Roest is gewoon een toffe plek. Ik kom hier niet voor de heerlijke broodjes maar gewoon echt voor de locatie en de vibe. Het is rauw, cult en chill. Met mooi weer zit je hier te gek en helemaal als je kids bij je hebt. Die kunnen hier vrij rondrennen en spelen zonder dat iemand er last van heeft.  Klik hier voor het adres.
IMG_6119

Canvas op de 7de
Altijd al favoriet door het uitzicht maar nu het Volkshotel open is helemaal de hotspot van Oost. Canvas op de 7de is een relaxte plek met een super gave daktuin waar je je de hele dag (en nacht) kunt vermaken!

Het Volkshotel
Ook Het Volkshotel heeft tegenwoordig een lekker terras. Aan de voorkant staan allemaal leuke tafeltjes en ook aan de zijkant (waar de hele dag de zon schijnt) staan grote houten picknicktafels. 
IMG_1202

Eddy Spaghetti
Bij Eddy lunch je met heerlijke baguettes met Burrata en parmaham, vitello tonnato of verse Italiaanse pasta’s. Een goed glas wijn, G&T of Aperol Spritz erbij en je dag is helemaal goed. Een mooi terras, lekker in de zon aan het gezellige Krugerplein. Bijna altijd plek en de hele dag vol in de zon! Lees hier de hele review over Eddy Spaghetti.
IMG_2551 (1)
Hartje Oost
Winkelen & lunchen in de zon. De ideale combinatie als je het mij vraagt. Heerlijke broodjes en gezonde sapjes. Is er geen plek? Loop dan even naar de overkant. Daar zit Walters Woodbury, ook een te gekke hotspot met terras.

Stek
Stek heeft een van de beste terrassen in Oost. Het is namelijk groot en heeft de hele dag door zon. Schuin tegenover het Volkshotel en de AH zit dit te gekke tentje waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen. Goede broodjes, vriendelijke service en heerlijke borrelplanken. Lees hier de hele Stek review.
IMG_3077 (2)

Beter & Leuk
Om eerlijk te zijn, Beter&Leuk heeft een klein terras, wel in de zon, maar vaak vechten voor een plek. Maar het eten is hier zo lekker, deze moet gewoon in mijn favorieten lijst! Healthy people kunnen hun lol op hier. Vega, raw en suikervrije gerechten, cakes en salades. Allemaal even lekker en mooi. Biologisch, fairtrade en homemade voeren hier de boventoon. Sinds kort heeft Beter&Leuk ook een take away, dus ga je toch liever het park in, fiets dan alsnog hier even langs! Lees hier mijn complete review over Beter&Leuk.

IMG_0052
De Vergulden Eenhoorn
Een redelijk nieuwe hotspot, op steenworp afstand van Casa400, aan de prachtige Ringdijk. De Vergulden Eenhoorn heeft 2 prachtige terrassen, een mooie tuin waar je languit in kunt liggen en een picknick area. Terras, natuur en zon genoeg. Maar ook het menu is goed. Zoveel mogelijk bio, fairtrade en lokaal én lekker. Van binnen is De Vergulden Eenhoorn, strak, modern, hip en design maar toch met een warme twist. De Vergulden Eenhoorn is de perfecte hotspot voor een zonnige lunch op het terras! Klik hier voor de complete review van De Vergulden Eenhoorn.
Schermafbeelding 2015-06-23 om 10.34.47

In Stock
Een van de nieuwste hotspots in Amsterdam Oost. Restaurant In Stock heeft een uniek en bijzonder concept en is daardoor extra leuk. De oprichters zijn namelijk tegen ‘food waste’ en hebben samen met AH dit idee uitgewerkt tot een super tof restaurant. Hun terras ligt vol in de zon, dus zin in een zonnige lunch, go here! Meer weten? Klik hier!

Merkelbach
Nog een te gekke park hotspot in Merkelbach. Middenin het prachtige park Frankendael zit dit restaurant waar je heerlijk neer kunt strijken voor de lunch, een drankje of gewoon een kop koffie met een groot stuk appeltaart. Omringd door groen, natuur, rust en spelende kids. Heerlijke plek!

IMG_3953
Drovers Dog
Een leuk tentje in Oost met heerlijke cake en koek. Maar ook goede broodjes, ijskoude hipster biertjes en goede salades. Hun terras is top want dit ligt de hele dag vol in de zon!
IMG_3962

IMG_5997
Amsterdam Noord
Pllek
In Noord zitten tegenwoordig onwijs veel hippe hotspots, maar mijn favoriet is en blijft Pllek. Ook qua terras. Een prachtig uitzicht over het water, hippie achtige sfeer, relaxte banken en lekker en gezond eten. I love deze Pllek!
IMG_5996
Café de Ceuvel
Dit is als vakantie in eigen land. Het terras, de steiger, het water, de inrichting… Hippie hotspot nr. 1! Ze hebben een heerlijk terras, vol in de zon en als je geluk hebt is de hangmat nog vrij. Ze serveren eten dat niet alleen lekker, gezond en betaalbaar is maar wat ook goed is voor de planeet als geheel. Dus verantwoord genieten! 

Tolhuistuin
De Tolhuistuin heeft een klein stukje park als tuin en daar is het in de zomer heerlijk zitten in de zon. Gewoon met een biertje in het gras of aan het terras met uitzicht over het water.

Hangar
Hangar is een van mijn nieuwe lievelings hotspots. Niet alleen omdat het gewoon een te coole tent is, maar het eten is hier gewoon echt fantastisch. Daarnaast hebben ze een gigantisch terras aan het water en kijk je zo uit op de skyline van Amsterdam. Dit is the place to be deze zomer in Noord.

De Pijp
Een goed terras vinden in de Pijp is best nog wel lastig, helemaal als je in de zon wilt zitten én echt lekker wilt lunchen. Mijn favorieten check je hier:
Little Collins amsterdam breakfast brunch lunch hotspot
Little Collins
Little Collins zit in een zijstraatje tussen de Cuyp en het Sarphatipark in. Hier kun je heerlijk brunchen met cocktails en broodjes, maar ook fantastisch ontbijten. Het terras ligt vol in de zon en is super knus. De bediening is goed, snel en gezellig dus dit is een ideale spot!
Le Pain Quotidien Amsterdam
Le Pain Quotidien
Le Pain Quotidien op het Cornelis Troostplein is gezegend met een terras wat de hele dag vol in de zon ligt. Daarnaast hebben ze hier de aller lekkerste ontbijtjes, broodjes en tosti’s dus een van mijn favorieten.
FRNZY breakfast lunch hotspot pijp amsterdam
FRNZY
D
eze nieuwe hotspot in de Pijp tegenover het Marie Heinekenplein heeft de hele dag zon en een heerlijk menu. Helemaal top dus! De smoothiebowls en wafels zijn mijn favoriet, maar je kunt hier ook heerlijk lunchen met Vietnamese salades, springrolls en andere hapjes.

*Deze lijst krijgt elke 3mnd een update, dus hou ‘m in de gaten!
Schermafbeelding 2015-06-29 om 12.04.43