Girassol

Restaurant Girassol, ik ben hier zo ontzettend vaak langs gefietst en elke keer dacht ik ‘wat ziet dit er leuk en gezellig uit, hier moet ik een keer heen’. Alleen kwam het er nooit van, tot gister. En wat blijkt? Girassol is de lunch & borrel hotspot bij uitstek als het zonnetje schijnt want je zit hier heerlijk beschut en vlak aan de mooie Amstel.
Girassol

Ik ben dol op Spaanse tapas, paëlla en andere lekkere hapjes, maar de Portugese keuken is redelijk nieuw voor mij. Ik ben dan soms een beetje een nerd want ik denk dan dat ik niets lust, maar integendeel… Ik nam plaats op het terras en we werden snel en vriendelijk geholpen door een knap meisje die de kaart uitlegde en ons hielp bij het maken van de juiste keuze.
Ik wilde natuurlijk wel wat typisch Portugese dingen proberen maar ik ging ook voor een tosti met gegrilde groente, Portugese kaas en lekkere ham. Heerlijk!
Restaurant Girassol Amstel

Daarnaast hadden we gefrituurde mini sardientjes met een soort aïoli, zo lekker niet normaal. Aangezien het bijna borreltijd was namen we ook nog een plankje met allemaal lekkere dingen en de knoflook frietjes. Wauw! Dat was een hit dat begrijp je.
Het leuke aan Girassol is dat als je zo in het zonnetje aan het water zit te genieten van een biertje en die Portugese hapjes je echt dat vakantie gevoel krijgt.
Girassol lunchen in de zon aan de Amstel

Maar ook binnen zitten bij Girassol is geen straf, want is het net te koud om buiten te eten dan waan je je hier in het zonnige Portugal met de hippe strandvibe inrichting!
Girassol Amsterdam terras aan de Amstel

Dus deze hotspot ga ik zeker toevoegen aan mijn lijst met de beste terrassen om te lunchen in de zon én uiteraard aan de lijst met de leukste terrassen aan het water!
Leukste terras aan de amstel Girassol
Adres: Weesperzijde 135.
Een tafeltje reserveren? Klik hier voor de website van Girassol.