Bar Bukowski

Bar Bukowski is en blijft een van mijn favorieten in Amsterdam en in elk lijstje komt ‘ie wel voor.
Of het nu de lijst is met de beste borrel hotspots van Amsterdam,
de leukste lunchplekken met terras, of  een van de populairste lijsten op MyTravelBoektje.com,
de lijst met  leukste hotspots in Amsterdam Oost. Bar Bukowski staat overal op en terecht!

Bar Bukowski Ontbijt Lunch en Borrel Amsterdam Oost
Maar wat maakt Bar Bukowski nou zo bijzonder?
In principe is Bukowski gewoon een leuke, gezellige, stiekem beetje hippe tent op het hoekje van het Oosterpark. Eerder gezellig dan super hip en eerder ‘gewoon’ dan pretentieus. Maar toch is en blijft het een van de leukste zaken van Oost.
Bar Bukowski Amsterdam Oost

Dit komt denk ik door de altijd vrolijke, goede en gezellige bediening die hoe druk het ook is altijd aardig blijft en waar nooit iets teveel gevraagd is. Daarnaast is de menukaart super uitgebreid (daar hou ik van) dus raak je niet zo snel uitgekeken en kan je telkens wat nieuws nemen. Of het nu de American pancakes zijn, de wentelteefjes, heerlijk gepocheerde eieren, omeletjes, roerei met zalm en avocado, yoghurt met fruit en granola, de flammkuchen (OMG die met truffel is zo lekker!!), de sliders of de carrotcake. Alles is even lekker, altijd vers en nooit is iets op of even niet voorradig.
Dat vind ik altijd zo irritant, heb je 10 minuten zitten twijfelen over wat je wilt bestellen, hebben ze het niet. Grrrrr. Nou dat gebeurt hier dus nooit.
Bar Bukowski Amsterdam Oost
Daarnaast is het altijd gezellig druk, vanaf 08:00 uur ‘s ochtends tot 03:00 uur ‘s nachts. Het smalle terras zit bij de eerste zonnestralen direct bomvol en de gin tonics en lokale biertjes zijn dan niet aan te slepen. Lig je in het park maar heb je geen zin om te bbqen of naar de supermarkt te gaan? Loop dan even binnen, bestel zoveel je wilt en neem alles lekker mee. Handig!
Bar Bukowski Amsterdam Oost
Wat ik ook zo chill vind aan Bar Bukowski, is dat het een echte all day hotspot is. Of je nu zin hebt in een gezond ontbijtje, een uitgebreide brunch, koffie met taart, een gin tonic met bitterballen en super nacho’s of gewoon liters pils en wat sliders met friet. Waar je ook zin hebt, Bar Bukowski kan altijd!
Bar Bukowski Amsterdam Oost
Bar Bukowski Amsterdam Oost
Bar Bukowski Amsterdam Oost
Bar Bukowski Amsterdam Oost

Adres: Oosterpark 10 Amsterdam.