Waterkant

De mannen achter o.a. Smokin Barrels en Bar Bukowski zijn al maanden bezig met hun nieuwste project. De waterkant. Dit gaat het helemaal worden deze zomer!
image_5
Suriname was de inspiratiebron bij het verwezenlijken van Waterkant. Helaas ben ik nog nooit in dit prachtige land geweest maar er schijnt in Paramaribo net zo’n toffe zaak te zitten als hier. Midden in het centrum en aan de waterkant. Al is onze waterkant vast niet zo mooi als die in Suriname, het is niet minder cool denk ik. Ook het menu staat bol van typische Surinaamse gerechten zoals Roti, Pindasoep en het beroemde Parbo bier. Maar er staan ook Hollandse knallers op zoals de Angus burger en een kippetje van ’t spit.

foto 1
foto 2
Waterkant is relaxed. Het heeft een chille vibe en het doet me een beetje denken aan het Pacific Parc in het Westerpark. Alleen dan een stuk vetter natuurlijk. Waterkant is hip maar toch laidback. Trendy maar toch relaxed. En daarnaast is Waterkant gewoon uniek. Zo’n toffe zaak op zo’n bizzare coole plek, te gaaf gewoon. Het terras is extreem groot en overal staan picknicktafels waar iedereen gezellig aanschuift. Binnen krijg je toch meer restaurant gevoel en dat doen ze goed. Mooie leuke tafeltjes en een tikkeltje chiquer dan het van buiten doet lijken. De perfecte mix van street en chique. Good job!
foto (31)

Waterkant Amsterdam “Street chique hotspot” is open Openingstijden Zondag t/m Donderdag 12:00 – 01:00 en Vrijdag en Zaterdag 12:00 – 03:00. Adres:marnixstraat 246.