Meneer Nieges

Lekker tentje gap! De heren achter Cannibale Royale, Hanneke’s Boom, Disco Dolly en de Bloemenbar begonnen ruim twee jaar geleden ‘wat nieuws’ op het randje van stadsdeel Centrum / West genaamd Meneer Nieges. Velen gingen hun voor in het gave pand bij het water aan de Westerdoksdijk maar niemand die het daar redde. Zat er niet ‘de Nieges’ op? De watte? De Nieges, in plat Amsterdams betekent dit ‘ten dode opgeschreven’. Nou niet dus. Want Meneer Nieges rockt ‘m hier nog steeds. Deze winter krijgen ze weer een nieuw menu en dat mochten wij als eerste komen testen. Lekker!
Meneer Nieges Amsterdam West

Meneer Nieges, echt een top gozer!

Nog even over Nieges zelf, deze tent is en blijft gewoon te gek! Het entree met het gigantische terras aan het water zorgt er al voor dat je niet meer wil kan wachten tot de zomer. Overal staan gezellige tafeltjes. stoelen, lampjes, kaarsen en de verschillende deuren waarmee de poort van het terras is gemaakt doet een beetje Bali achtig aan. Zeg nou zelf wie ziet zichzelf hier nou niet zitten straks, vol in de zon met een koud pilsje een een Amsterdams borrelplankje?
Meneer Nieges Terras
Dat je via het terras al helemaal blij binnenkomt is natuurlijk al een pluspunt. Maar zodra je de deuren naar Meneer Nieges opent maakt mijn hart (nog steeds) elke keer een sprongetje. Rechts een grote haard met gezellige hang banken (de gaafste haard van Amsterdam en daarom dus ook een eervolle vermelding op de lijst met hotspots met openhaard) waar je lekker drankjes kunt drinken of warme choco, links hoge tafels waar grote groepen borrelaars de vrijdag avond inluiden en de grote bar achterin staat ook altijd vol. Gezellig!!
meneer nieges
Meneer Nieges

Tikkeltje hipster maar altijd gezellig bij Meneer Nieges

Witte tegels aan de wand in de mix met grote kitscherige kroonluchters, veel groen en een paar vliegtuigen maken het plafond een ware eyecatcher. De tafels zijn van mooi dik hout gesneden, overal bloemen en kaarsen en er is genoeg personeel op poten om het je helemaal naar de zin te maken.
Meneer Nieges Amsterdam West

Hapje eten bij Meneer Nieges? Doen!

De menukaart doet mij een beetje denken aan De Vergulden Eenhoorn. Een tikkeltje bijzonder, geen doorsnee gerechten en allemaal een beetje van Nederlandse bodem. De kaart is klein maar kiezen is toch lastig. Meneer Nieges heeft sinds kort iets nieuws bedacht, je kunt vanaf nu genieten van een drie, vier, vijf of zelfs zes gangen menu. Leuk! De menu’s komen samen met een wijn arrangement en er wordt bij iedere gang uitgelegd wat voor heerlijks er op je bord ligt en welke wijn daar het best bij past.
meneer nieges

Nieges lanceert een nieuw winter menu

Wij kozen voor het zes gangen menu. En ohh wat was dat lekker. De balans tussen de aantallen en de hoeveelheid was precies goed dus we gingen niet misselijk en over voldaan naar huis. Het was een mooie combinatie tussen warme gerechten, koude gerechten, vis, groentes en wild. De knaller van de avond was toch wel het dessert, wauw dat was echt de perfecte afsluiter. Pistache cake met gepofte rijst, een sorbet van bramen en een citroen crème. Watertanden! Natuurlijk kun je de hele dag bij Meneer Nieges op bezoek voor lekkers. Je bent niet verplicht om een diner te doen want ze hanteren daarnaast nog steeds het à la carte principe.
meneer nieges

Wat je ook doet, bestel altijd een portie friet als je hier gaat borrelen of eten want deze is echt niet normaal lekker. Dunne, knapperige frietjes met zure mayo en een speciale kruidenmix eroverheen. Ik ben nog steeds op zoek naar een coole tent waar ze echte raspatat (of superfriet op z’n  Haagsch) serveren, maar tot die tijd zijn kan ik het prima op de frietjes van Nieges volhouden.
https://mytravelboektje.com/de-vergulden-eenhoorn/

Meneer Nieges still going strong

Meneer Nieges slaagde erin om het hart van menig Amsterdammer te veroveren en is en blijft the place to be in het centrum.  Lekker aan het water, ideaal voor een zonnige lunch, borrel of als je een stukje gaat varen en ‘s avonds nog een drankje en dansje wilt doen. Gemakkelijk te bereiken met het ov en vanuit Noord is dit ook de perfecte meeting point en dan zijn zo ook nog eens open tot 03:00 uur dus wat willen we nog meer?
Meneer Nieges
Deze hotspot in krijgt een eervolle vermelding in mijn ‘leukste terrassen aan het water lijst‘ en uiteraard een plekje in de lijst met leukste hotspots van Amsterdam West (al is het officieel centrum, het voelt toch altijd een beetje als West).
Meneer Nieges
Adres: Westerdoksdijk 40.
Voor de Facebookpagina van Meneer Nieges klik hier.
Meer hotspots in het centrum checken? Klik hier voor de lijst met alle favo’s!