Little Collins

Nu ik met verlof ben ontbijt, lunch en brunch ik wat af. Het liefst elke dag bij een ander tentje, een nieuwe hotspot of een oude die al heel lang op mijn wishlist stond. Zoals Little Collins.
Little Collins Amsterdam brunch
Dit zaakje is een enorm populaire brunch hotspot onder locals, Aussies en mensen uit de buurt. Het knusse terras ziet er altijd zo gezellig uit en de locatie (tussen het Sarphatipark en de Cuyp in) is natuurlijk top. Je kunt hier de hele dag door terecht voor lekkere gerechten met een funky twist.

Geen boterhammen met kaas of broodjes gezond, nee een échte menukaart. Denk aan smashed avocado on toast, broodjes gebakken chorizo met gepocheerde eieren en saus, gekarameliseerde bananabrad van brioche met geklopte kokosnoot crème,  gepocheerde eieren op een pita met babaganoush, hete turkse pepers, citroen ricotta en geroosterde tomaat en allerlei andere bijzondere combinaties. In het begin moest ik een beetje wennen aan al deze heftige combinaties, maar als je het eenmaal voor je neus hebt staan is het echt heerlijk! Nieuwsgierig geworden? Check hier de menukaart.
Little Collins amsterdam breakfast brunch lunch hotspot

Wij gingen voor een gepocheerd eitje op zuurdesembrood en de panna cotta met granolabars en vers fruit. Beide waren verrukkelijk en de panna cotta is een perfecte vervanger voor de altijd zo saaie yoghurt met fruit en granola. Ik geef toe, dat is meestal mijn lievelings ontbijt, maar soms zo saai en hetzelfde… Deze panna cotta is gemaakt van cocos (yum!) en de granolabars die erbij geserveerd worden (leuk weer eens wat anders dan een handje cruesli) zijn huisgemaakt en niet normaal lekker.

Ga je echt voor de full monty? Vergeet dan niet de awesome brunch cocktails. Naast Bloody Mary’s (in 4 verschillende stijlen) hebben ze een frisse Tom Collins; gin with lemon juice and soda en een hele lekkere Beetroot; beetroot juice – vodka – tomatojuice, ginger. Of neem de Pimm’s punch met lemonade, ginger, cucumber en mint.

Little Collins is dus een perfecte ontbijt, lunch en brunch hotspot, maar je kunt hier ook gewoon aanschuiven voor het diner. Het terras ligt vol in de zon dus je zit hier heerlijk!
Little Collins Amsterdam
Let op: dinsdags gesloten.
Adres: Eerste Sweelinckstraat 19F.