Leukste hotspots Amsterdam Noord

16 x Amsterdam Noord
Jaren lang was Noord een gehucht. Een uitgestorven ghetto waar je nog niet dood gevonden wilde worden. En toen kregen wij het heugelijke bericht dat we met het hele kantoor zouden verhuizen. Naar Noord. Dat betekende dat we met het pontje moesten. Dat was al een shock an sich. Toen ik over de eerste schrik heen was en mijn bureau leuk had ingericht bleek ik voor een veel groter probleem te staan. De lunch. Er was niks. Geen supermarkt, geen leuk tentje helemaal niks. Diep triest. De eerste weken hebben we ons toegoed gedaan en de Mc Donalds. Ware dat dit vroeger altijd een feest was maar als het dagelijkse kost wordt is het écht stukken minder. Believe me.

Tot steeds meer grote kantoren en hippe bedrijven zich in Noord gingen vestigen en Noord langzamerhand een creatieve (hippe) broedplaats werd. En met deze bedrijven kwamen er ook steeds leuke lunch, koffie, borrel en diner zaken bij. Yes!

Anno 2014 is Noord hot & happening.
Hier een top 16(!!!) wie had dat ooit gedacht van leuke tenten in Amsterdam Noord.

Leukste hotspots Amsterdam Noord
De leukste hotspots in Amsterdam Noord

Poke Perfect
Jaren werkte ik in Amsterdam Noord en het enige waar we lunch konden halen was de friettent op de hoek of de supermarkt. Wat een armoe! Nowadays zijn er zoveel leuke en hippe hotspots waar je kunt lunchen maar het bezorgen van een chille lunch bleef nog een beetje achter… Tot vandaag. Want Poké Perfect laat nu ook in Amsterdam-Noord laten bezorgen. Ze hebben een “delivery hub” oftewel een ghost kitchen geopend en dat houdt in dat je hier niet ter plekke kunt eten, maar wel kunt bestellen. In Amerika zie je veel hippe hotspots dit al doen en BAUT doet dit ook al een tijdje door de hele stad. Nu kunnen we dus in Noord ook genieten van sushi bowls en sushiritto’s. Uber Eats komt alle bowls kris kras door heel Noord naar je brengen!

Hangar
Deze nieuwe hotspot komt met stip binnen op nummer 1. Hangar is cool, hip en gezellig, maar ook voor een romantisch diner voor 2 kan je hier terecht. Leuke muziek, goede wijnen en het eten is perfect. De pompoen ravioli met truffel is het omfietsen sowieso waard, maar de kreeft en frietjes zijn ook echt the bomb!

De Soepboer
Gezonde biologische soepen voor als je de kroketten in de kantine zat bent. Elke week hebben ze verschillende soepen die geserveerd worden met vers landbrood. Geen zin in soep? Ze hebben ook heerlijke broodjes, taarten en af en toe salades. De Soepboer zit op de van der Pekstraat 93 en is de ideale plek voor een snelle lunch of een gezonde afhaal maaltijd op kantoor!

EYE
Niet meer weg te denken want de Eye domineert de skyline van Amsterdam. Je kunt hier heerlijk lunchen en natuurlijk naar de bios. Ze draaien vooral moderne art-house films en de bekende klassiekers. Veel gaver dan een filmpje pakken bij Pathé. 

TolhuisTuin
Dit zit schuin tegenover het Eye waar je net als bij Paradiso kunt genieten van upcoming bands and artists. Ze hebben een chille terras tuin dus als het zonnetje schijnt zit je hier helemaal top. Ze hebben ook een café/restaurant en dat is voor de hipsters uit Noord een echte hotspot! Maar ze hebben nog wat leuk. Naast het THT terras zit er ook een expositieruimte. Framer Framed zit direct naast het restaurant en is (gratis) geopend van woensdag tot en met zondag, van 14.00 tot 22.00.

Café Modern
Wat een verrassing! Café Modern serveert wekelijks een vijfgangen menu en je zit hier heel klassiek modern maar toch gezellig. De oude schoolstoeltjes geven het restaurant een warme touch. Ideaal als je met werk even lekker een hapje wilt eten of een collega of zakenrelatie wilt imponeren.

The Coffee Virus
In het gebouw van A LAB zit een leuk koffietentje. Lekkere koffie en heerlijke taartjes. Een verademing als je weet hoe de koffie bij ons smaakt… Maar ze hebben ook hele lekkere salades, shakes en mega goede broodjes. De ideale kantine!

foto 1

De Ceuvel
Een hotspot voor creatievelingen en vanaf dag 1 een regelrecht succes. Ze hebben een geweldig terras aan het water en de sfeer is zo relaxt je waant je direct op vakantie. De Ceuvel is meer dan een tof restaurant want je kunt hier veel meer. Wekelijks hebben ze allerlei creatieve dingen van kunst tot muziek en theater. De Ceuvel kan gezien worden als een soort creatief podium voor van alles en nog wat. Het hele café is opgebouwd uit wrakstukken en afgekeurde spullen. Alles is fairtrade en biologisch en met liefde, zorg en passie bereid. Must go!

Hotel De Goudfazant
Vanaf dag 1 een hit en nog steeds. Reserveren moet je en het liefst een aantal dagen van te voren. Het restaurant zit in een enorme industriële scheepsloods en heeft een prachtig uitzicht en heerlijk eten. 

Stork
Stork zit in een oude loods die ze hebben omgetoverd tot een prachtige zaak. Chique, design en industrieel. Ik vind Stork echt een van de gaafste tenten in Amsterdam. Het is on Nederlands gaaf het heeft veel meer weg van een dikke tent in New York. Lekker eten en wederom een geweldig uitzicht. En Stork heeft een van de gaafste terrassen aan het IJ.

Landmarkt
Dit is een fantastisch concept. Landmarkt is een markt en restaurant in één. Je kunt hier dus je boodschappen doen en lekker eten. Alles biologisch, vers en direct van de markt! 
foto 2
Noorderlicht café
Jaren geleden was dit de enige leuke plek waar je met je collega’s in Noord even kon lunchen. Nu is de concurrentie moordend maar nog steeds is Noorderlicht leuk. Van buiten lijkt het een hippie achtige kas. En s’ zomers als de nacht valt houden ze er vaak een kampvuur. Noorderlicht is leuk voor koffie, lunch en ook een afterwork drink.

Café Pllek
Een van de nieuwere creatieve hang-outs in Noord en het heeft veel weg van Noorderlicht. Het is alleen iets moderner en ‘dikker’ aangepakt. Pllek is ook opgebouwd uit grote containers maar heeft wel de flair van een echt restaurant. Het is mijn favoriete lunchspot hier in Noord. Loungebanken, grote lange tafels waar je je mail nog even weg kunt werken, chill stoelen, een strandje en vaak live muziek of andere leuke avonden. Pllek heeft ook yoga lessen in het weekend en je kunt hier fantastisch trouwen. Een van de leukste dingen bij Pllek zijn de bioscoop nights en ze hebben in Augustus een te gek mini festivalletje. Bij Pllek is het het hele jaar door prima toeven!

Bistro Noord
Een leuk Frans restaurant met een industriële uitstraling. Wil je niet eten bij een van de creatieve hipster hotspots in Noord maar gewoon in een ‘echt’ restaurant? Dan is Bistro Noord de beste keuze.

Loetje aan ’t IJ
Loetje heeft geen uitleg nodig. Loetje is Loetje en is altijd goed. Loetje aan ‘t IJ is natuurlijk wel de knapste van het stel.

Kebec
Ze noemen zichzelf een ‘microbakery’ en zitten op de NDSM-werf in een soort van garage. Hier hebben ze een mega steenoven neergezet en bereiden ze heerlijke Italiaanse gerechten maar vooral pizza’s. Zeker de moeite waard!

Shop Tip
Ontdekt in Amsterdam Noord: Blom&Blom een super gave winkel met vooral heel veel coole industriële bijzondere lampen. De 2 broers Blom & Blom restaureren hier toffe vintage meubels en te gekke lampen en klokken in allerlei soorten en maten. Ben je opzoek naar echt een uniek item? Go here!

Boeren Markt
Elke zondag is er op het Buikslotermeerplein een Boerenmarkt. Lindenhoff, Vlaamsch Broodhuys, De Bio Grutter en nog veel meer boeren biologische stands zijn hier te vinden. Biologisch, eerlijk, duurzaam en bovenal lekkere producten zijn hier te koop.

De Pekmarkt
Boeren/Bio markt is altijd op vrijdag. Boeren uit de omgeving verkopen hun vers geteelde producten, maar extra leuk, koks uit Amsterdam koken hier een gezond maaltje voor je om mee te nemen of daar op te peuzelen. Van versgebakken taartjes en cupcakes (gezond en ongezond), worsten, brood, honing van de imker uit de buurt, zelfgemaakte jams en natuurlijk ook vegetarische burgers!

De Boeren & Biomarkt op de van der Pekstraat is grotendeels biologisch maar niet alle producten zijn dit. Wel wordt alles duurzaam geproduceerd en de verkopers weten altijd waar het vandaan komt of wat de ingrediënten zijn. Ambacht staat hier voorop!

FC Hyena
Nieuw en vers van de pers is bios, wijnbar en petit restaurant FC Hyena op de Aambeeldstraat. Toffe films, lekkere hapjes (die mee de zaal in mogen) en goede wijnen. Wij zijn fan!