Beter & Leuk

Beter & Leuk was al een van mijn favoriete tentjes maar ze zijn nu nóg beter en leuker. Én groter. En dat is dan weer leuker, want ze hebben nu ook een take away en dat is dan weer beter, want dan kan je gezonde dingen afhalen en heb je geen excuus meer voor een frietje of pizza. Dus.
IMG_3067
Beter en Leuk is hip, maar niet te hip. Er hangt een chille huiskamersfeer en naast lekker lunchen kan je hier ook leuke dingen kopen. Boeken, speciale thee, leuke kaarsen en andere hebbedingetjes.
IMG_3071 (1)
Voor mij is dit tentje ideaal want het zit om de hoek en je kunt hier heerlijk rustig zitten werken of afspreken met vriendinnen. Oh en, het belangrijkste van dit allemaal, ze hebben super lekkere dingen. Hier ontbijten is een FEEST. Of je dit nu doet met de breakfastbowl, de pancakes van boekweit met dadelroom, versfruit en chiazaadjes, een dikbelegde boterham van Hartog of de Halloumi burger met quinoasalade. Allemaal lekker en gezond!
IMG_3068
Naast de meest onweerstaanbare carrotcake hebben ze hier ook ‘skinny sweets’ zoals: de healthy chocolatebrownie met zoete aardappel en gezoet met dadelstroop of de bananabread met walnoot en dadelroom (gezoet met agave). Klinkt erg verantwoord niet?
IMG_3077 (2)
Het is misschien een béétje een meidentent, maar ook met je lief kan je hier gerust lekker lunchen. De porties zijn niet bij elk gerecht heel groot (de breakfastbowl bijvoorbeeld) maar daardoor heb ik altijd nog ruimte voor een toetje, top dus!

En dan de take away. Ze hebben salades, quiches en hamburgers om mee te nemen. Maar ook een goedgevulde lunchwrap met quinoa, gegrilde groenten en hummus of voor de grote trek een heerlijke Thaise pompoen/geroosterde paprika-pastinaak met basilicumpesto/kokos-linzen met doperwtjes en koriander/zoete aardappel-pinda en taugé.

IMG_3075
Openingstijden & Adres
1e Oosterparkstraat 91. Schuin tegenover Stek en REIN
Maandag – Vrijdag 8.30 – 16:00
Zaterdag en Zondag  9.30 – 17:00

Take Away 1e Oosterparkstraat73 (direct naast de lunchzaak)
Maandag – Vrijdag 16:00- 20:00
Zondag 16:00 – 20.00

Klik hier voor de website.

IMG_3065