Marathonweg

Pizza.
Je kan mij hier serieus voor wakker maken.
Het liefst met super dunne knapperige korst, verse buffel mozarella, zoete cherry tomaatjes, rucola, prosciutto, champignons en truffel.

tumblr_inline_n0qrejMMoX1ri5omr
Marathonweg heeft alleen maar lekkere pizza’s en dan ook nog de gezonde variant want: het zijn VOLKOREN pizza’s. En nou niet meteen een vies gezicht trekken want dit is echt heel heel lekker. Daarbij hebben ze allemaal leuke varianten die eigenlijk gewoon allemaal lekker zijn. Al blijft mijn favoriet de Salami Tartufo met truffelolie.

Maar Marathonweg heeft nog veel meer. Ze hebben een wisselende kaart en gelukkig pakt die wissel telkens heel goed uit. Ze hebben heerlijke gerechten van de gril en bijvoorbeeld een hele lekkere rode bieten quinoa salade met vijgen. Op de kaart staan veel lekkere lichte voorgerechten maar je kunt ook wat pizza’s bestellen om te delen als starter of gewoon voor bij de borrel. Maar hou wat ruimte over want de Black Angus steak, de Franse Kip en het Kloostervarken moet je eigenlijk ook eens proberen.
tumblr_inline_n0xvuoKSqQ1ri5omr
Terwijl ik dit stukje schrijf zie ik dat ze net een nieuwe kaart hebben dus ik ga meteen een tafeltje reserveren. Er staat een Falafel salade op het menu en die moet ik proberen want i love falafel!

Marathonweg heeft een super leuke inrichting. Hip & Trendy maar toch knus. De nisjes geven je lekker veel privacy en hier zit je heel gezellig. Aan de bar (die een ware eyecatcher is) is het altijd gezellig druk.

Maar ook voor de lunch is Marathonweg een uitstekende keuze. De broodjes zijn hmmmm vooral de sandwich gerookte biefstuk, truffelmayonaise, parmezaan, rucola en pijnboompitten is geweldig of probeer de croque monsieur met raclette kaas, boerenham, cornichons en sla.

In de zomer moet je hier sowieso zijn want ze hebben een kick ass terras vol in de zon, dus als je ergens goed zit is het hier!
Kortom: Marathonweg is een aanwinst voor Amsterdam en al woon ik in Oost, hier fiets ik graag een stukje voor om!