De Beste Tosti van Amsterdam

Sinds mijn zwangerschap eet ik gemiddeld wel 2 tosti’s per dag (ik overdrijf niet, echt!) en ik krijg hier dan ook geen genoeg van. Het liefst begin ik mijn dag met een dikke vette xxl tosti met heel veel ketchup en zoveel mogelijk kaas en het aller liefst bak ik ‘m dan in de pan met roomboter. Maar helaas heb ik niet altijd tijd voor dit soort dingen dus ga ik vaak lunchen bij een van mijn favoriete tosti hotspots.

Ben jij ook zo gek op tosti’s? Dan ben ik heel erg benieuwd waar jij de lekkerste eet en of je al bij al deze hotspots bent geweest. Here we go, mijn lijst met ‘Beste Tosti van Amsterdam’ zaken:

Le Pain Quotidien
Dit is en blijft toch echt mijn nummer 1. De tosti’s van Le Pain Quotidien of beter gezegd hun LPQ CROQUE is de áller lekkerste. Deze croque wordt gemaakt van het lekkerste brood waar ze royaal Montfoort oude kaas op doen, Overijsselse ham, een beetje Dijon mosterd en dan bakken ze ‘m in de pan en in de oven. Hmmmm goddelijk. Met een frisse salade on the side is dit echt mijn grootste tosti favoriet!
Beste Tosti Amsterdam Le Pain Quotidien

The Uptown Meatclub
Zin in een fancy tosti? Dan moet je naar The Uptown Meatclub op het hoekje bij de P.C. Hooftstraat. Voor deze tosti fiets ik de hele stad door als het moet. Hun Toasted Ibérico sandwich beleggen ze met de beste ham die er is, de Jamón Ibérico de Bellota, Manchego (sowieso een van de lekkerste kazen ever), dan nog wat truffel erop en roosteren maar. Het water loopt mij in de mond bij het typen van dit stukje dus ik spring direct op de fiets!
Beste Tosti Amsterdam The Uptown Meatclub

Bar Bukowski
Bukowski heeft meerdere tosti’s maar ze hebben allemaal een ding gemeen; they are awesome. Mijn persoonlijke favoriet is de Croque Italiano. Een gegratineerde tosti met mozzarella, pesto en parmaham. Zo lekker!
Maar de normale croque en de croque BTCC (kip, bacon kaas, tomaat en mosterd-honing dip) is ook echt zalig!
Beste Tosti Amsterdam Bar Bukowski

Café Kuijper
Kijk hier begint het voor de echte tosti liefhebber al helemaal goed. Op de kaart staat namelijk pan tosti’s i.p.v. gewoon tosti’s. Dus je weet eigenlijk meteen al dat je voor een tosti moet gaan, mocht je dat nog niet van plan zijn geweest.
Voor de pan tosti’s maken ze gebruik van bio desem brood (yes!) en ze hebben verschillende keuzes. Uiteraard een gewone met ham en kaas, maar ook een met lente ui, mozzarella, gruyere of tomaat pesto en salami. Gebakken eitje erop? No problemo!

Caulils Foodhallen
Zodra je de Foodhallen binnenloopt ruik je de Caulils kaas direct. Het eerste wat ik dan meestal ook doe is direct naar hun stand lopen en een tosti bestellen. De combinatie van het Vlaamsch Broodhuys zuurdesembrood, de wilde weide kaas van Jan & Roos van Schie en de Etivaz d’Alpage kaas uit Zwitserland met een mengsel van fijngesneden prei, rode ui en bosui is gewoon goddelijk.
Beste Tosti Amsterdam Caulils

Metropolitain
In het centrum is het sowieso best lastig een leuke hotspot te vinden, maar bij Metropolitain zit je altijd goed. En al helemaal voor de tosti’s…
Beste Tosti Amsterdam Metropolitain centrum

Maar als ik écht eerlijk moet zijn en ik één zaak moet noemen waar ze de áller beste tosti’s maken, dan moet je toch echt de auto pakken. Want Bairro Alto in Nijmegen maakt by far de áller lekkerste! En waarom zijn de tosti’s daar nou zo lekker? Geen idee, de combinatie van het soort brood, de verschillende soorten kaas en het beleg en waarschijnlijk de liefde die ze erin stoppen. Ik neem altijd een tosti met mozzarella, oude kaas, tomaat, pesto en parmaham. Dit is denk ik de beste tosti van Nederland!
Beste Tosti Nijmegen Bairro Alto
Meer lunch hotspots in Amsterdam checken? Klik hier.
Zelf tosti’s maken? Check hier de recepten van Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet’ zij maakt de meest bijzondere en goede tosti’s ever!