Louie Louie

Vol verwachting klopte mijn hart, want wanneer en wat zou er gaan komen op de hoek van het Oosterpark.?
Uiteraard werd snel bekend dat dit wederom een zaak van de 3 wijzen uit het Oosten zou worden, genaamd Louie Louie.

Februari opende Louie Louie eindelijk zijn deuren en ik kan je vertellen, dit was het wachten meer dan waard. De grote hogen ramen zorgen voor een zee aan licht en de design lampen geven het geheel een intiem sfeertje.
De bar is de echte eye catcher, niet alleen omdat je hier direct tegenaan loopt maar omdat ‘ie te gek is gestyled. De zijkanten zijn bekleed met bamboe en er staan coole blauwe krukken voor. De rij lampen erboven geven leuk licht en de achterzijde van de bar is bekleed met een soort wildebeast vacht waar de glazen en flessen uitnodigend tegenaan staan opgesteld. Deze bar schreeuwt om cocktails!
Louie Louie borrelen amsterdam oost

Naast diverse Mojito’s (met passievrucht, hibiscus en groene thee) hebben ze Mezcal, Tequila en uiteraard een rits gin tonics.  Op de tap uiteraard mijn favo Ijwit en verschillende biertjes zoals Funny Falcon, Punk Ipa en La Chouffe. Naast de lekkere Oedipus pilsjes hebben ze een “eigen” biertje de Louie Louie. Een lekker witbiertje met citrus van Two Chefs Brewing.

Meer van de pitchers? Je kunt een 1,5 liter Coñjo Lekker pitcher bestellen, een Sangria classica of mijn favoriet een pitcher Sangria Blanca. Yes baby!
Louie Louie borrel lunch hotspot oosterpark

Louie Louie gaat open vanaf 08:00 dus je begint je dag hier goed met een lekker koffietje, een dirty chai latte of een gezond sapje. Het ontbijt bestaat uit getoast bananabread met vers fruit, yoghurt met granola, lekere croissantjes, churros of havermout. Voor de lunch serveren ze gepocheerde eieren met allerlei toppings, salades, zoete aardappel en tortilla soep en broodjes met fried chicken of fried fish.
Tip: neem een mandje zoete aardappelfrietjes on the side, die zijn to die for.
Louie Louie drie wijzen oost

Kom je voor de borrel of een hapje? Tot 22:00 serveren zie hier awesome barfood variërend van taco’s met kip/pork/beef of fish maar ook spisjes met oktopus, salades, ceviche en tostada’s.
Meer zin in iets kleins? Louie Louie heeft verschillende snacks en sides zoals popcorn, hotwings, quesadillas en nootjes. Je begrijpt, hier kom je aan niks te kort.

Louie Louie is een heerlijke plek voor een rustig koffietje, een relaxte lunch of een borrel die over gaat in een lekker avondje doorzakken. De prijs kwaliteit verhouding is zoals we gewend zijn perfect dus ook aan het einde van de maand kan je hier een leuke avond hebben.
Ben je met meerdere personen? Neem dan de Louie Louie all mixed up. Coño lekker en vanaf 2 personen.
Louie Louie amsterdam oost
Louie Louie: Linnaeusstraat 11.
Meer hotspots checken in Oost? Klik hier.