Le Pain Quotidien 

Een van mijn alltime favorites is en blijft Le Pain Quotidien. En dan het liefst de eerste vestiging, die in de Pijp. Deze heeft een heerlijk zonnig terras en heeft ook binnen veel zitplaatsen. Een leuke bar aan het raam, twee grote tafels waar je gewoon bij elkaar aanschuift en wat leuke tafeltjes voor als je met z’n twee of vieren bent.
Le Pain Quotidien Amsterdam

Waar staat Le Pain Quotidien om bekend?

Heerlijke koffie, geweldige taartjes, de aller beste tosti’s en een ruim assortiment aan overheerlijke tartines (broodjes). Bijna alles is organic en  ze hebben een enorme keuze aan super gezonde en wat minder gezonde, maar extreem lekkere dingen. Alles wordt vers bereid en de aandacht en passie die in het brood wordt gestopt proef je.

Le Pain Quotidien staat wereldwijd bekend om hun brood en dat is terecht. Zuurdesem, rogge, volkoren, met of zonder krenten, noten of zaden, glijtenvrij, al het brood is heerlijk. Maar de soepen en salades doen het net zo goed, of gewoon lekker magere yoghurt met granola (of rawnola) en vers fruit. Het enige minpunt (voor sommige) kan zijn dat ze geen Coca-Cola serveren…
Le Pain Quotidien Amsterdam

Je eigen broodje smeren

Het leuke aan het concept van Le Pain vind ik dat er overal op tafel verschillende soorten potten jam en chocopasta staan en dat als je dus minder trek hebt en echt alleen iets kleins wilt eten dit makkelijk kan. Dan bestel je gewoon een losse plak brood en die beleg je met van die heerlijk zoete organic jam. En om over de witte chocoladepasta (Blondy) maar te zwijgen….

Uitgebreid ontbijten bij Le Pain

Maar eigenlijk moet je gewoon naar Le Pain voor een uitgebreid ontbijt. Denk aan heerlijke eieren, mandjes met brood, croissants en chocoladebroodjes, bakjes vers fruit, de lekkerste wentelteefjes ever en heerlijke sappen en goede koffie.
https://mytravelboektje.com/de-beste-tosti-van-amsterdam/

Waar zit Le Pain Quotidien allemaal?

Le Pain Quotidien heeft meerdere vestigingen waaronder een paar in het centrum, eentje in zuid en natuurlijk de eerste in de Pijp. Dat is mijn favoriet, al moet ik zeggen dat de nieuwste vestiging in de Spuistraat vlakbij het centraal ook wel heel erg mooi is. Maar ook in het buitenland is Le Pain goed vertegenwoordigd. Van Amsterdam tot Amerika, Australië, België, Spanje, Frankrijk, Turkijke, Mexico, Brazilië, Engeland, Rusland, Argentinië, Japan en Hong Kong. En nog meer. Overal ter wereld kan je dus genieten van Le Pain.

De winkel op het Spui is even gezellig en knus als de andere winkels alleen stiekem toch iets hipper. Wat meer kleur, wat meer groen en gezellige booths aan de zijkant waar je met z’n vieren of alleen relaxed kunt zitten. Er staan wat nieuwe gezonde brunch gerechten op het menu en heel veel (en hele lekkere) vegan gerechten. Broodjes bietenhumus met avocado, vegan salades en de chili sin carne.

1 april opent een prachtige winkel aan het Oosterpark op de Linnaeusstraat in Amsterdam Oost en je begrijpt, daar kan ik haast niet meer op wachten.

Ben je net als ik gek op de chocopasta of de jams van Le Pain? Koop dan een pot voor thuis, of om cadeau te geven! Bij elke vestiging staan er kasten vol producten voor mee naar huis. Heel erg handig. Oh en de cheesecake? Die zou ik ook proberen als ik jou was…

Oh en wist je dat ze hier de beste tosti’s van Amsterdam hebben?
Check hier alle vestigingen van LPQNL.