De beste gin tonics van Amsterdam

De gin-tonic ook wel G&T genoemd was vorige jaar hét zomerdrankje en wat ons betreft verdwijnt ‘ie nooit meer van de kaart. Of je ‘m nu simpel drinkt met alleen wat ijs of all the way gaat met peperkorrels, rozenblaadjes, gember en munt. Het is en blijft een heerlijk drankje en mocht je de cocktailshaker achter de bar niet zo vertrouwen of lijken alle cocktails op de kaart gemaakt van postmix zoete troep dan is de gin-tonic the perfect rescue. Daar kan je weinig aan verpesten. Wij bestelden afgelopen zomer overal G&T’s en maakten een lijst met de beste gin tonics van Amsterdam;

De beste gin tonics van Amsterdam
De beste gin tonics van Amsterdam

SAL

Salmuera is een Latijns Amerikaans restaurant en tevens één van mijn favo meat hotspots in town. Maar niet alleen het vlees en de knappe obers ook de niet normaal lekkere ‘arroz del campo’ zorgen ervoor dat SAL favoriet is en blijft. Maar we dwalen af, het gaat hier namelijk om de beste gin tonics van Amsterdam. Maar met drank weten ze hier ook wel raad. Ze zijn masters in de Mezcal maar ook hun gin-tonics zijn awesome.
Adres: Rozengracht 106.
De beste gin tonics van Amsterdam

Mossel en Gin

What’s in a name? Everything baby! Gelegen in het Westerpark kan je hier de tofste Gins drinken. Ze hebben er zelfs eentje met Tony Chocolonely (OMG!) maar ze hebben ook gins met bijvoorbeeld stoofpeertjes of meloen. Allerlei leuke, bijzondere én extreem lekkere G&T’s.
Adres: Gosschalklaan 12.
De beste gin tonics van Amsterdam

Bar Bukowski & Henry’s Bar

Officieel het de cocktailbar van Bukowski Henry’s bar maar who cares. Ook bij Bukow drink je dezelfde lekkere G&T’s. Of dit nu is op het overvolle, altijd gezellige super smalle terras buiten of lekker op de bank in een donker hoekje met je lief. Bij Bukowski werken verschillende cocktail experts en mocht je een speciaal verzoekje hebben dan wordt hier direct gehoor aan gegeven. Klant is koning en elke gin-tonic hier extreem lekker.
Adres: Oosterpark 10.

BAUT

Na één avondje eten met mijn lief bij de nieuwe BAUT ben ik direct tot over mijn oren verliefd. Natuurlijk ook op hem, maar zeker ook op de nieuwe BAUT. Het interieur, de geweldige kleuren, het bed middenin het restaurant, de toffe cocktailbar, de goeie muziek en het fantastische eten. In één woord; top. Maar nu komt het. De barman die toverde de ene na de andere niet normaal lekkere cocktail uit zijn shaker. Vers fruit, niet te zoet en alle ingrediënten perfect op elkaar afgestemd. En de gin-tonics? Ook die waren perfect. Grote glazen, veel ijs en een lekkere garnering.
Adres: Spaarndammerstraat 460.
De beste gin tonics van Amsterdam

Kanarieclub

Kanarie club zit naast de Foodhallen en is de plek voor gin&tonics. Het interieur heeft een mega upgrade gekregen en het ziet er werkelijk fantastisch uit. Overal felle kleuren blauw en geel, grote planten en (hou je vast) een nep swimingpool. Een zwembad zonder water waar je in kunt chillen met een drankje maar ook heel handig als je overdag wil lunchen met nog kruipende kids. Want die kunnen geen kant op en jij zit lekker op het randje rustig te genieten van je broodje. Top!
Adres: Bellamyplein 51.

Panache

Panache is sinds de opening op de Ten Katenmarkt zo’n plek waar je heen gaat als je goed wil eten, gezellig wil zitten, stiekem een beetje indruk wil maken en van te voren gezellig een cocktailtje wil drinken aan de bar. Ideaal ook met grote groepen en de kleinere bar aan de voorkant is perfect voor een romantische G&T date.
Adres: Ten Katenstraat 117.

Door74

Psss, zal ik je een geheimpje vertellen? Door74 is een geheime spot waar je naar binnen kan als je de doorbitch contact. Alleen als je een appje kunt laten zien met de bevestiging dat je op de lijst staat en op het juiste tijdstip voor de deur staat kan je naar binnen. Best een hassle en stiekem een beetje overrated maar als je indruk wil maken op je date dan maak je hier zeker de blits mee. En hun gin-tonics zijn heel goed.
Adres: Regulierdwarsstraat 74.

5&33

In de buurt van het Centraal Station en zin in een drankje? Dan is 5&33 the place to be. Het chique interieur in combinatie met de Engels sprekende obers geeft het geheel een internationale en hippe vibe. Extra fijn; er is een grote openhaard waar je in de winter lekker bij kunt wegkruipen.
Adres: Martelaarsgracht 5.
De beste gin tonics van Amsterdam

Snappers

Oké eerlijk is eerlijk, bij Snappers moet je eigenlijk alleen maar Pornstar Martini’s drinken (want dat zijn de áller lekkerste van de stad) maar ook de G&T’s mogen er zijn. Snappers is natuurlijk een cocktailbar, maar ze hebben naast de nodige lekkere barfood hapjes ook een hele goede diner kaart. Ideale combinatie als je het mij vraagt. Middenin het centrum, altijd leuke muziek, gezellig druk. goede cocktails en lekker eten. What’s not to like.
Adres: Regulierdwarsstraat 21.
De beste gin tonics van Amsterdam

Razamatz

Bij Razmataz serveren ze meer dan 50 soorten gin&tonics. Hoeveel keus wil je hebben? Wat je ook wil, waar je ook trek in hebt bij Razmataz hebben ze het. Oh, en wist je dat ze een heel zonnig terras hebben? Wij kunnen niet wachten tot de zomer.
Adres: Hugo de Grootplein 7.

Walters Woodbury

Walters Woodbury is geïnspireerd op het eiland Java en dat zie je terug in het toffe interieur. Overal Oosterse invloeden en ze hebben een grote gezellige bar in het midden van de zaak. Een lekker tropisch behangetje met vlinders aan de muur, schommelstoeltjes, gekleurde krukjes en een lekker terras. Op de kaart staan verschillende gin&tonics. Ben je toch in de Javastraat? Check dan hier vast alle Javastraat hotspots.
Adres: Javastraat 42.

Vesper

Voor kwaliteit moet je naar Vesper. Ze maken volgens vele de beste en meest verfijnde cocktails en gin-tonics.  Drankjes worden hier allemaal omgetoverd tot kunstwerkjes en de tofste combinaties worden gemaakt.
Adres: Vinkenstraat 57.
De beste gin tonics van Amsterdam

Bar Botanique

De urban jungle van Oost waar het gigantische terras in de zomer vol zit met gin-tonic drinkende hipsters, buurtbewoners en studenten. Elke dag van de week is hier borrelen gezellig en heb je trek gekregen na al die drankjes dan kan je zo aanschuiven voor het diner.
Adres: Eerste van Swindenstraat 581.

Tunes bar

Fancy drinks? Ga dan naar de Tunes bar van het Conservatorium hotel. Heel veel chiquer ga je het niet krijgen in Amsterdam. Afgestudeerde cocktailshakers buigen zich hier over de wensen van de gasten dus je komt niets te kort.
Adres: Van Baerlestraat 27.