Javastraat Hotspots

De Javastraat is een beetje ‘the street to be‘ in Oost aan het worden. Waar Walters de eerste échte hotspot was, opent er nu elke maand wel een leuk nieuw café, gave winkel of grappig boetiekje haar deuren. De hele straat zit nu letterlijk vol met gave tentjes, toffe winkels en grappige kledingzaakjes dus werd het tijd voor een lijstje. Dit zijn de 10 leukste food hotspots van de Javastraat:
hotspots javastraat
Majesteit Taart
De eerst hotspot aan je linker hand als je onder het spoor door komt en meteen een van de lekkerste. Hier eet, haal en bestel je de lekkerste taarten, cupcakes en koekjes. De carrotcake en red velvet zijn mijn favoriet, maar je kunt hier ook fantastisch mooie taarten bestellen voor een feestje of verjaardag. Zin in een high tea? Majesteit Taart heeft een van de beste van heel Amsterdam. Lees hier meer over de beste high tea hotspots van Amsterdam.
Venkel opent een tweede zaak in Oost!

Venkel
Venkel zit een paar deuren van Majesteit Taart vandaan en heeft een redelijk groot terras aan de zon zijde van de straat. Hier kan je heerlijk ontbijten en lunchen en Venkel staat natuurlijk bekend om hun heerlijke en super gezonde menu. Ontbijt wraps, cake, salades, verse sappen en slowjuices en uiteraard salades en soepen. De inrichting is urban jungle achtig met robuuste stalen hipster accenten. Stoer meets cool, dus prima ook voor een lunch met de boys.
Javastraat hotspots

CouscousBar
Dit is de nieuwste hotspot en wat voor één! Een totaal nieuw concept en super gezond en echt huisgemaakt. Leuk! Dit is volgens vele de beste couscous van Amsterdam en ik moet toegeven hij is heerlijk!
hotspots javastraat

Hartje Oost
Shoppen en lunchen tegelijk, don’t we all love it. Hartje oost zit vlak naast Bedford Stuyvestant en heeft ook een knus, zonnig terras. Achterin zit een te gek winkeltje waar je sieraden, schoenen, jassen, tassen en andere hippe outfits kunt scoren. De lunch en het ontbijt zijn hier heerlijk en alles is vers gemaakt.
hotspots javastraat

Gallizia
Genieten op z’n Italiaans in de Javastraat, ook dat kan. Bij Gallizia kan je terecht voor een Italiaans koffietje ‘s ochtends vroeg, een goede lunch, borrel of voor een heerlijke pasta en een mooie wijn. Het terras zit aan de zonzijde van de Javastraat dus dit is mijn favoriete borrel stek. Heerlijke borden met antipasti, een proseccootje en daarna een van de vers gemaakte pasta’s. Helemaal top.
hotspots javastraat

Walters Woodbury Bar
De pionier van de Javastraat! Tegenover Gallizia en Bar James zit Walters Woodbury Bar, de eerste en tevens nog steeds een van de leukste hotspots in de straat. Of je hier nu komt voor het ontbijt, de lunch, de sunday brunch, het diner of voor een laatste afzakkertje. Walters is altijd druk, gezellig en leuk.
Javastraat Hotspots

Fondue Oost
Fondue hotspot nummer 1 in Oost, yeah!! Tegenover Walters, met een terras vol in de zon kan je hier dagelijks genieten van de lekkerste kaasfondue. Maar in de zomer verruilen ze de kaaspannetjes even voor mossel pannen en dus kan je hier in de warmste maanden van het jaar terecht bij Mossel Oost.
Bar Basquiat Pancakes

Bar Basquiat
Deze all day super hotspot op de hoek tegenover de Kruidvat is en blijft een grote hit. Ze hebben een gigantisch terras in de zon, binnen gezellige zitjes aan het raam, een rookruimte, een XL bar waar je aan kunt hangen en gezellige tafels en zitjes. De menukaart is awesome en bestaat uit een mix van hipsterfood en hangoverfood met een buurt twist. Geen flammkuchen maar Libanese pizza’s, American pancakes, broodjes avocado, eggs any style, kokos yoghurt met granola en dikke burgers. Zin in een sunday brunch? Go here!!
hotspots javastraat

Ambrozijn / De Sapbar
Ambrozijn is een van de leukste food winkeltjes in de Javastraat. Hier koop je heerlijk vers brood, verschillende soorten worsten, kaas, olijfolie, mooie wijnen en sinds kort is het team versterkt met de Sapbar. Heerlijke verse (raw) juices en sappen, acai bowls en andere gezonde snacks.
hotspots javastraat

Rumbarrel
Rum, whiskey, cocktails, cigars en tropical food. Ideale combinatie, of niet? Ze serveren naast ruim zeventig soorten rum ook Latijns Amerikaanse hapjes, stevige koffie, chocola en sigaren.
Javastraat Hotspots
Blitskikker
Het aller eerste kindercafé in de Javastraat opende een tijdje geleden haar deuren. Maar Blitskikker is meer dan alleen een fantastisch cool kindercafé. Je kunt hier je kleintje naar de kapper sturen, zelf heerlijke koffie drinken en even een cadeautje of nieuw outfitje scoren. Alles in één en helemaal mooi, hip en cool!

Kom je vanaf het Oosterpark de straat in fietsen, dan tref je net voor het spoor super hotspot Bar Botanique. Dit is dan wel nét geen Javastraat, maar is wél een hele leuke binnenkomer!