Foodhallen

Amsterdam West stond in één keer op de kaart met de komst van de Foodhallen. Waar vroeger de West side nog een beetje ondervertegenwoordigd was, zijn ze bezig met een enorme comeback.

Naast de het Westergasterrein en de Haarlemmerstraat zijn er toppers bijgekomen zoals Bar Brouw, The Breakfastclub, Morgan en Mees, Hugo’s, Juice en Salad, het in een compleet nieuw jasje gestoken Café Lennep, de pop-up Gekaapt, Lot Sixty One, Van ‘t Spit en bijvoorbeeld Hotel Not Hotel. Amsterdam West staat dus helemaal op de (hipster) kaart!
IMG_0034
De Hallen zijn toch wel de grootste trekpleister van West en terecht. Je kunt hier heel leuk shoppen (bijvoorbeeld bij The Darling), maar ook lekker naar de film, je rust pakken in de leesbibliotheek of naar de (Kinki) kapper. Maar waar ik het meest voor naar de Hallen ga is natuurlijk wel voor het borrelen en eten.
Foodhallen
Mijn favoriete stands bij de Foodhallen zijn toch wel Pink Flamingo (lees hier waarom), Viet View, met de lunch de tosti’s van Caulils, Friska voor de gezonde trek en de Gin&Tonic bar (duh!!).
Foodhallen
Foodhallen te druk? Cafe Panache opent eind Maart haar deuren, of ga voor een goed stuk vlees bij Bar Brouw zitten. Meer zin in een uitgebreid ontbijt? The Breakfastclub zit recht tegenover de Foodhallen!
Foodhallen
Kortom:
De Hallen zijn hot! Er is hier zoveel te doen, zien en beleven dat je je hier elke dag wel kunt vermaken. Vaak hebben ze in het weekend leuke activiteiten of markten. De Local Goods Market vindt hier bijvoorbeeld wekelijks plaats.

Zeker zijn van een plek om te dineren? Reserveer dan een tafeltje bij een van de restaurants in de Hallen. Halte3, Meat West en Remise 47.
IMG_0036

Adres Foodhallen: Bellamyplein 51.
Ben je te vroeg? Ga dan ontbijten bij The Breakfastclub recht tegenover de Foodhallen. Of kies een tent uit het lijstje met leukste hotspots in Amsterdam West.