Bar Botanique

Vijfentwintig jaar lang was de Ponteneur dé huiskamer van de buurt, maar de laatste jaren versloeberde de boel een beetje. Maar gelukkig werd er niet lang getreurd want de 3 wijzen uit het Oosten namen samen met Willem Klinkenberg (voorheen café Maxwell) de boel flink onder handen.

Hoewel ze de Ponteneur in een nieuw jasje wilde gieten zonder het bestaande karakter al te veel aan te tasten, moest er uiteraard wel het een en ander vernieuwd worden. Wegens juridische redenen kon de naam niet worden behouden, maar Bar Botanique wordt een waardige vervanger en zal de traditie van ‘de huiskamer van Oost’ voort blijven zetten.
Bar Botanique

Vorige week gingen ze stiekem al open en uiteraard was ik de eerste die daar op het terras zat voor een uitgebreid ontbijt. De volgende middag keerde ik terug voor de lunch en vrijdag ging ik er een hapje eten. Hoe het was? Awesome!
Bar Botanique menu

Bar Botanique wordt naast Bukowski mijn nieuwe vaste hang out in Oost, of that i’m sure. Ze hebben een riant terras vol in de zon en de gehele zijkant is ook volgebouwd met gezellige zitjes. Dus ga je voor een zonnig ontbijt of wil je lunchen / dineren of borrelen in de zon dan is dit een perfecte plek.
Bar Botanique

Het menu? Dat is helemaal mijn ding. Een mix tussen verschillende soorten lekkere broodjes (maar niet super standaard) zoals bijvoorbeeld een broodje burrata met paddenstoelen, pompoencrème en parmezaanse kaas (yummie!), een flinke streak sandwich, broodjes met (vega) kroketten en gerookte zalm met gefrituurde kappertjes. Daarnaast een aantal goede opties met ei, waaronder de roerei met truffel en parmezaanse kaas (hmmm) en een aantal dikke croques en wat mooie salades. Goede koffie, lekkere gezonde sapjes, verse gemberthee je begrijpt me. Op de bar staan gigantische taarten uitgestald waaronder een hele lekkere vegan chocoladetaart, een goede carrotcake en uiteraard een appeltaartje.
Bar Botanique
pizza Bar Botanique
Bar Botanique

Maar wat echt te gek is, is de inrichting!  Zodra je binnen komt waan je je in een tropisch paradijs, vandaar de naam Bar Botanique café Tropique. En de boys doen hun naam eer aan. Overal staan gigantische palmbomen, hangen groene planten en er staan verschillende soorten bankjes, stoelen en tafeltjes opgesteld. Hier kan je heerlijk cocktails of locale biertjes drinken en de vrij mi bo beginnen, maar uiteraard ook lekker met je laptop wat werken en lunchen. De bar is gigantisch en is echt een waanzinnige eyecatcher. Achterin de zaak en op de vide zijn nog twee grote ruimtes waar je kan je relaxed dineren. Borrelaars en dineerders zitten elkaar dus niet in de weg en dat is relaxed.
Bar Botanique
Bar Botanique

Bar Botanique is de ideale plek voor een gezellig cocktailtje of biertje en als je wil blijven hangen na wat snacks (bittergarnituur, kaassouflés, gefrituurde visjes etc) dan schuif je gewoon door naar het diner. Ze serveren goddelijke pizza’s (de Tartufo is mijn favoriet!) een dikke burger, een hele lekkere frisse quinoa salade met malse kip, steak tartare, vongole, burrata en ze hebben leuke gerechten om te delen. Op de kaart staan deze onder het kopje Partager en je kunt hierbij kiezen uit een linguine frutti di mare, een dorade of een 500 gr picanha steak met portsaus en frietjes. Sound good right?

En de toetjes? Die mogen er ook zijn!
Nog een pluspunt; je kunt hier ‘s avonds gewoon reserveren. Ze hanteren twee shifts, een voor de vroeger vogels (of ouders met kids) vanaf 19:00 en de tweede is vanaf 20:30.
Adres: Eerste van Swindenstraat 581 Amsterdam. Meteen reserveren? Bel: 020 358 6553.
Bar Botanique dessert menu
Bar Botanique

Meer hippe hotspots checken in en rondom Bar Botanique? Klik hier.
Lunchen in Oost kan je als de beste, check hier de lijst met hippe lunch hotspots in Amsterdam Oost.