Top 10 cocktailbars van Amsterdam

Deze week had ik een date met de coolste cocktail-chick ever. Ali Dedianko. Zij is de brand ambassador van Belvedere vodka en reist de hele wereld over. Ziet de coolste cocktailbars, drinkt en maakt de lekkerste cocktails, weet alles over vodka en de perfecte mixjes.

Deze meet & greet zette mij aan tot het maken van mijn ‘Best Cocktailbars of Amsterdam’. Amsterdam heeft zoveel kroegen, clubs en hippe venues soms zie je door het bomen het bos niet meer. Dit heb ik nou altijd als ik opzoek ben naar een leuke cocktailbar. Een beetje hip, maar toch relaxed, goede cocktails en het liefst een beetje in de buurt. Of als er vrienden uit het buitenland over zijn en je ze echt wil impressen. Maar waar? En in welke buurt? Cocktails zijn namelijk vaak of before of after dinner leuk om te doen dus in welke buurt zitten de beste/leukste/coolste cocktailbars?

Hier mijn top 10 favo cocktailbars per buurt!
image_1
Tales&Spirits
Verstopt in het centrum van Amsterdam op de Lijnbaansgracht. Op loopafstand van Centraal Station en vlakbij de Dam. Goede service, perfecte cocktails en super knus. Je kunt hier ook heel erg lekker eten dus ben je opzoek naar een leuk tentje voor een romantic date? Tales&Spirits is a great pick! Klik hier voor de hele review van Tales & Spirits.

Vesperbar
Stadsdeel Westerpark had heel veel, maar nog geen toffe cocktailbar. Sinds de komst van Vesper is het hier compleet. Leuke hippe cocktailbar waar je de vrij-mi-bo perfect kunt beginnen. Het heeft een hippe, ongedwongen sfeer en er komen leuke types.
Schermafbeelding 2014-11-13 om 15.34.10
Snappers
Nog maar net open en ik ben hier al 5 keer geweest! Snappers doet een ding heel goed en dat is de Pornstar Martini. Wauw wat is die goed! Daarnaast zit je bij Snappers heel gezellig en leuk. Mooie leren comfortabele barkrukken, leuke sfeer en goed ingericht. Knus, huiselijk maar ook hip en gezellig. De perfecte uitvalsbasis als je in de Reguliers bent en echt goede cocktails wilt drinken. Een van mijn favorieten, no doubt. Benieuwd naar de hele review? Lees ‘m hier terug.

Door74
Tja, ik heb ‘m toch maar op de lijst gezet… Zelf was ik hier niet zo super van onder de indruk maar veel mensen vinden het toch een soort van ‘cool’ om hier in te checken, dus vandaar. Door 74 zit om de hoek bij de Munt en hier kan je alleen naar binnen als je hebt gereserveerd. En dit kan alleen per sms op dit nr: +31(0)6 34 04 51 22. Dus wil je indruk maken op je date en langs de rij teleurgestelde gezichten gewoon doorlopen naar binnen? Vergeet niet te sms-en want de doorbitch is onverbiddelijk. 
Schermafbeelding 2014-11-13 om 15.24.45
HPS
“We are hiding in plain sight” klinkt gewoon al cool. En dat is het ook. Een stijlvolle cocktailbar waar ze weten wat ze doen. Op het Rapenburg, niet echt verstopt, maar ook geen overduidelijke signs. Classy jaren ’20 stijl met achter de bar mannen met snorren, strikjes en nette overhemden. Je kunt leuk zitten aan de bar of boven in de grote leren stoelen je verschuilen met je date.
Top 10 cocktailbars van Amsterdam
Lion Noir
Wil je eerst cocktails drinken en daarna lekker uitgebreid uiteten? Dan is Lion Noir the perfect choice. In de winter is het hier heerlijk warm, knus en chique terwijl in de zomer als de binnentuin geopend is het net lijkt of je in een goede film zit. Wil je geen hipster bar? Maar liever stijlvol en een tikkeltje op chique? Ga dan naar Lion Noir!
10435641_511705982266540_4077362663775302572_n

5&33
Hip & Happening! Tegenover het Centraal Station en super hip. Een hotelbar zoals je vaak alleen in het buitenland ziet. Alles design en stijlvol, mooi publiek en goede bediening. Niet goedkoop, maar de cocktails zijn echt heel goed en de service is perfect. Wil je echt indruk maken? Go here!
IMG_8880
Chapter 21
Hippe bar met leipe feestjes. De bar onderin de Supperclub had echt een upgrade nodig en dat werd Chapter 21. Schot in de roos! Hordes hipsters weten hun weg hierheen te vinden en elk weekend is het een groot feest. Geen klassieke cocktailbar waar muziek de ondertoon voert en het allemaal draait om de drankjes. Maar heb je zin om te dansen, sjansen en gek doen onder het genot van cocktails dan is dit the place to be.

Henry’s
Mijn vaste cocktailbar in Oost. Naast Bar Bukowski tegenover het Oosterpark. Elke vrijdag en zaterdag is het hier knetterduk. Niet alleen omdat de cocktails zo goed zijn maar ook omdat het gewoon zo’n gezellige tent is. Hip, maar goed. De service, de cocktails en de bites. Een blijvertje, dat weet ik zeker!

Na de ochtend en middag met Ali Dedianko ben ik nog meer into cocktails. Vandaag ontving ik speciaal voor mij van Ali een recept voor (als matcha addict) een cocktail met matcha, de Matcha Milkshake.

Schermafbeelding 2014-11-20 om 14.13.48

 

Wat heb je nodig?
25ml Belvedere (coconut fat washed)
125ml almond milk (unsweetened)
15ml vanilla rice malt syrup
3 wedges pineapple
½ bar spoon matcha tea
Blend all ingredients with a few ice cubes. Pour over fresh ice.

Ik vroeg haar ook naar een Piña Colada achtige cocktail en hiervoor bedacht ze dit recept:
35 ml Belvedere Vodka
75 ml Pressed Pineapple Juice
5ml Cold-Pressed Kale Juice
10ml Lemon Juice
35ml Coco-Face Coconut Water
5 Fresh Basil leaves
Shaken, strained and served on the rocks.
Garnish with a slice of pineapple, pineapple leaf.

Meer weten over deze coole cocktail chick? Klik hier.

Foto’s Lion Noir: J. van Vliet