Beste High Tea Hotspots van Amsterdam

Soms heb je gewoon zin in veel, zoet, hartig en gezellig. Dan ga je dus met je vriendinnen high tea’en. Speciaal voor die momenten heb ik een lijst gemaakt met “Beste High Tea Hotspots van Amsterdam”. Of je nu van hartig houdt, alleen maar scones wil of the whole shabamEat your heart out girls!

Beste High Tea Hotspots van Amsterdam

Majesteit Taart High Tea Amsterdam
Majesteit Taart
In de hippe Javastraat in Oost zit Majesteit Taart en als je langs de etalage loopt dan stop je eigenlijk automatisch. De mooiste taarten en cupcakes staan hier uitgestald en de gezellige winkel met vrolijk gekleurde muren zorgen ervoor dat je direct naar binnen wilt.

Ik haal hier altijd mijn taartjes als ik een etentje heb georganiseerd of als ik gewoon een extra leuk toetje wil hebben. De red velvet cupcakes zijn echt to die for dus die neem ik meestal. Maar je kunt hier dus ook heel goed high tea’en. Je kunt deze high tea zo uitgebreid maken als je zelf wilt en ook een gluten- en/ of (koe) melkvrije tea party is hier mogelijk.

Majesteit Taart heeft een goddelijke vegan chocoladetaart dus ook healthy girls & vegans kunnen hier terecht. Maandag zijn ze gesloten maar de rest van de week en het hele weekend is Majesteit Taart geopend! Elke verjaardagstaart komt hier trouwens ook vandaan en sinds een tijdje maken ze ook een soort van red velvet cake pops met witte chocolade, nou je weet niet wat je proeft!
Adres: Javastraat 51094 GX Amsterdam.
Beste High Tea Amsterdam
Bakkerswinkel
De Bakkerswinkel heeft uiteraard heerlijke broodjes, quiches en taarten maar ik vind kiezen hier altijd zo lastig. Daarom is een high tea met vriendinnen hier de perfecte oplossing. Etagères vol heerlijke gebakjes, broodjes en verse sappen en luxe theetjes. Helemaal handig is dat ze in bijna elk stadsdeel een vestiging hebben dus er is er altijd eentje in de buurt. Meer weten? Check hier de website.

De Drie Graefjes
Ik denk niet dat iemand hier ooit een stuk carrotcake of red velvet taart heeft gegeten en dit niet de aller lekkerste ever vond. Onmogelijk! De Drie Graefjes is beroemd om hun taart en cake en daarom dus de beste plek voor een high tea. Ze hebben verschillende high tea menu’s variërend in prijs van 15 euro tot 27 euro.

Voor een high tea moet je reserveren bij de Bakery op het Rokin 130 en deze bestaat uit verschillende gangen. Een grote pot thee per twee personen, mini scones, mini cupcakes, mini cookies & mini brownies, soepjes, sandwiches, quiches, salades en als je voor de luxere variant gaat een glas prosecco.
Adres: Rokin 130 Amsterdam.

Yoghurt Barn
De yoghurt barn high tea is super uitgebreid en wordt prachtig opgediend. Grote plateaus met heerlijk vers krentenbrood, taartjes, heerlijke koffie, yoghurtjes, vers fruit en croissantjes. Check hun Instagram en je weet direct dat je hier moet zijn voor een geweldige high tea!
Adres: 1e vd Helststraat 80 Amsterdam.

Conservatorium Hotel
High tea’en op chique kan bij het Conservatorium hotel. Super de luxe, extreem lekker en perfect verzorgd.
Adres: Van Baerlestraat 27 Amsterdam.
Beste High Tea Amsterdam
At Seven
Bij At Seven kan je perfect met een groep high tea’en aan de grote tafel achterin. Snoepgoed, scones, sandwiches met zalm en heerlijke taarten van Holtkamp en Bakery Basterds. Gezonde sapjes, heel veel soorten thee en heerlijke chai latte soja’s. Adres: Scheldestraat 92 Amsterdam.
High Tea Amsterdam fancy trendy hip
The Duchess
Een high tea in stijl? Reserveer dan een tafel bij The Duchess. Hier worden jij en je vriendinnen helemaal in de watten gelegd. Vanaf 35 euro krijg je hier een aantal gangen met de lekkerste hapjes. Truffel eieren, gefrituurde krab met mango chutney, beef wellington, sandwiches, scones, eclairs, cupcakes en ga maar door.
Adres: Spuistraat 172 Amsterdam.

Rum Baba
In Amsterdam Oost kan je heerlijk koffie drinken, taart eten en lunchen. Je eigen high tea samenstellen kan hier dus ook prima. Neem gewoon van alles wat en peuzel het samen gezellig op.
Adres: Pretoriusstraat 33 Amsterdam.
High tea amsterdam pijp
Anne&Max
Naast een high wine heb je hier ook een heerlijke high tea. De grootste proeverij bestaat uit onder andere verschillende bruchette, soepjes van de dag, sweet-bacon scones, cheesecake, genmaicha-abrikoos muffins, scones met clotted cream en landgoed jam en verschillende soorten koekjes. Diverse soorten thee, smoothies en sapjes en als je wilt een glaasje wijn of bubbels erbij. Anne & Max hebben heel veel vestigingen dus check hier de zaak het dichtst bij jou in de buurt!
Beste high tea westerpark jordaan
Koffie ende Koeck
Koffie ende Koeck maakt de meest fantastische taarten, je zou ze moeten volgen op Facebook of Instagram. Zo mooi! Daarnaast bieden ze een unieke vegan High Tea aan. Deze bestaat uit verschillende hartige en zoete hapjes, Engelse thee, sandwiches, scones en uiteraard taartjes.
Adres: Haarlemmerweg 175 Amsterdam.
Beste High Tea Hotspots van Amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam
Dit is waarschijnlijk de duurste, maar zeker ook de mooiste. Wat ze bij het Waldorf van hun high tea / afternoon tea maken is elk jaar zo spectaculair dat moét je gewoon een keer proberen. Dit jaar is het thema ‘summer” en komen er etagères met octopussen,  strandbedjes, strandballen en zeesterren voorbij. Ongelooflijk gewoon! Het minst spectaculair, maar zeker één van de lekkerste hapjes waren de scones met caramel en zeezout. Niet normaal! Ze verzorgen trouwens ook de allermooiste babyshower afternoon tea, echt te gek voor een babyshower of babyborrel.

The Grand Hotel, High tea, Lotte Jansen, Rachel Siwaletti, Rebecca Boektje, winnaar,metro, 04-04-2016

Ken je al deze ontbijt & lunch hotspots in Oost al?
Of deze in West?