De leukste hotspots met een openhaard

De herfst is weer aangebroken. Het begint steeds kouder te worden en de winterjassen mogen weer aan. Soms is het gemeen koud en regent het non stop, maar er zijn ook dagen die prachtig zijn. Heerlijk om dan buiten te zijn. Je dikke teddyjas aan, lekker wandelen door het bos of op het strand en dan een flinke kop hete chocomelk en het liefst een groot stuk appeltaart. Mijn aller grootste favoriete spot voor dit soort middagen is Aloha Beach in Wijk aan Zee. Zij hebben naast een hele grote haard, mega chille banken die er omheen staan en de aller beste appeltaart ter wereld. Ja je leest het goed. Ter wereld. Maar Wijk aan Zee is toch een einde rijden dus daarom hier de leukste hotspots met een openhaard in ons mooie Amsterdam.
de leukste hotspots met een openhaard

De leukste hotspots met een openhaard

Meneer Nieges

Meneer Nieges is onwijs gezellig. Het ligt aan het water en je hebt dus een prachtig uitzicht. Deze hippe hotspot heeft niet alleen een hele stoere haard maar ook nog een schommel. Goede snacks, lokale biertjes, en een heerlijke kaart zodat je de hele avond niet meer weg hoeft.
de leukste hotspotsm et openhaard in amsterdam

Café Zurich

Cafe Zurich kun je gezellig rondom de openhaard zitten, er is bijna altijd wel plek. Lekker met goed glas wijn en een portie bitterballen. Adres: Mercatorplein 2.

Hannekes Boom

Hannekes Boom zit verstopt achter het centraal station. Binnen is het super sfeervol en huiselijk. En ze hebben een groot en misschien wel het gaafste terras aan het water. Goeie tip voor als het niet zo koud is, maar voor nu kun je heerlijk cosy bij de haard wegkruipen met een Ijwitje. Adres:Dijksgracht 4.
De leukste hotspots met open haard in amsterdam

Lion noir

In deze chique huiskamer (i wish) kan je met een cocktailtje je heerlijk opwarmen bij de grote haard. Prachtige banken, heerlijk wegzakken, goede achtergrond muziek en overal kaarsen. Romantisch! Je wordt vergezeld door opgezette dieren, daar moet je wel van houden. Adres: Reguliersdwarsstraat 28. Photocredits: Lion Noir.

Pllek

Een heerlijke plek in Noord. Na een wandeling langs het IJ kun je hier ultiem chillen bij het haardvuur. Pllek is opgebouwd uit containers en ziet er mega tof uit. Met het uitzicht over het Ij en Amsterdam zit je hier helemaal top. In het weekend zijn er trouwens ook regelmatig feesten bij Pllek of leuke activiteiten zoals yoga of knutselen met kids. Adres: Tt. Neveritaweg 59.

5and33

Deze hotel lobby bevindt zich op loopafstand vanaf Amsterdam centraal. En is met hun heerlijke restaurant, goede bar, mooie bibliotheek, hippe lounge én openhaard heel veelzijdig. Adres: Martelaarsgracht 5.
de leukste hotspots met een openhaard

Noorderlicht

Het Noorderlicht café zit op de NDSM werf en hier kun je altijd terecht voor een koffietje of voor een biertje. Er hangt een chille no-nonsense sfeer en het ligt vlakbij onze andere hotspot Pllek. Én ze hebben natuurlijk een mooie haard. Adres:

Westergasterras

Mega populair en daarom kan deze niet ontbreken. Met het grote terras en de buitenhaard is het Westergasterras de beste spot voor hippe vogels uit West.

W lounge

W lounge bevindt zich op de zesde verdieping van het W hotel. Het uitzicht is prachtig vanaf hier. Je kijkt uit op het centrum en je kunt de drukte van de stad ervaren vanaf deze chille plek. .
De leukste hotspots met een openhaard

Hangar

Hangar ligt aan het IJ en soms kan het hier flink stormen des te lekkerder zit je dan hier binnen. Met veel zitzakken en een openhaard kun je hier neerploffen, opwarmen en heel lekker snacken. De frietjes zijn één van de beste ooit!

Badhuis Javaplein

Dit is net een knusse huiskamer. Vroeger werd het badhuis gebruikt door mensen die geen badkamer hadden. Nu kun je er  hangen bij de openhaard en heerlijk eten.

Mr porter

Mr Porter heeft eigenlijk alles wel en zo ook dus een mooi vuurtje op een zwarte marmeren plaat waar krukjes omheen staan en waar je je dus heerlijk aan kunt opwarmen.
de leukste hotspots met een openhaard

De Ysbreeker

De Ysbreeker is al jaren de borrel locatie in Oost en ondanks dat hun terras enorm populair is in de zomer kan je hier ‘s winters ook heel goed toeven. Lekker de koude voetjes warmen aan de haard met een goed glas wijn en een potje schaak. Prima middagje!

Hotel V

Hotel V heeft één van de mooiste haarden van de stad. De locatie op de Nes is sowieso super cool, net als het filiaal in Oost maar de hipster huiskamer in de stad met haard is echt te gek. Oh en de wentelteefjes maken het helemaal af!

Vergulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn zit in oost en is dé zomer maar ook winter hotspot van dit stadsdeel.  Waarom? De sfeer die in de oude boerderij hangt met de koperen accenten is heel leuk en in de winter stoken ze de haard flink op om de sfeer nog knusser te maken.
De leukste hotspots met een openhaard

Blijburg

Blijburg is ook met dit herfstige weer een prima plek voor een koffietje. Even lekker uitwaaien of een flinke wandeling maken en dan lekker voor het vuur kruipen. Bestel een lekker sapje, koffie met likeur of een warme chocomelk en je zit voor je het weet met gloeiende wangetjes te genieten. Photocredits: Angela Bloemsaat via Blijburg.

College Hotel

Warme chocolademelk op chique? Nestel jezelf in de velours banken van het Collage Hotel en geniet.

Pacific Park

Wandelen door het westerpark is leuk hoor, maar soms kan het zo koud zijn dat je alleen maar kunt verlangen naar dat kopje koffie met een stuk taart. Dan ga ik graag opwarmen bij Pacific park. Ze hebben een hele coole hangende openhaard en heerlijke choco.
De leukste hotspots met een openhaard

PARK café

Het Oosterpark is mijn favoriete park en sinds de vernieuwing van Hotel Arena en PARK ben ik hier helemaal niet meer weg te slaan. De haard hier is prachtig en de super de luxe en peperdure design fauteuils die er omheen staan zitten zo lekker dat je echt nooit meer weg wil!

IJ kantine

Met een prachtig uitzicht over de haven en Amsterdam zit je bij de Ij kantine heel knus. Zoek een plekje in de lounge bij de haard en je middag is helemaal goed.

BROOKS

BROOKS heeft naast een fantastisch design, een te gekke vloer en lekker eten óók nog een hele fijne haard. Hier wil iedereen zijn voetjes toch opwarmen?
De fijnste plekken met openhaard in amsterdam