Salmuera

Sal is het verhaal van 2 half Argentijnse broers die het runnen van restaurants met de paplepel is ingegoten. Vader Uzcudun is namelijk een oude en succesvolle rot in het vak. Waar de broertjes eerst hun eigen weg volgden, van studeren tot een succesvolle modellen carrière lonkte het restaurantwezen toch. Het resultaat? Mijn nieuwe lievelings hotspot voor cocktails & good food in Amsterdam!
IMG_6337
Chow heeft het op de Rozengracht 106 niet gehaald, maar Sal gaat dit zeker wel doen.
Sal is cool, ruig, hip, vernieuwend en gezellig. Het voelt als eten bij een Argentijnse familie thuis, alleen dan met alleen maar knappe mannen in de bediening, de beste cocktails ever en loads of cool people.
IMG_6271
Bij binnenkomst schitteren de letters SAL je al tegemoet. De gezellige tuin met lampjes voelt als een romantische Argentijnse binnentuin. Niet dat ik ooit in Argentinië geweest ben, maar ik denk dat het daar zo moet zijn. De gigantisch houten bar, bomvol verse cocktail ingrediënten, de te gekke muurschildering, de knapperende openhaard en de maria beelden en kaarsen maken het restaurant uniek.
Je voelt je meteen thuis, maar zonder dat het afbreuk doet aan echt een avondje uit. De outfits van de barmannen zijn de puntjes op de i. Hier klopt werkelijk alles.
IMG_6288
IMG_6277
De menukaart staat vol gerechten waar ik nog nooit van heb gehoord. De cocktailkaart vol bijzondere smaken en om ons heen worden allemaal lekkere hapjes uitgeserveerd.
Ik heb trek dus bestel alvast een plank met 2 heerlijke soorten kaas, worst, nootjes en rozijnen zodat ik mij volledig op de kaart kan storten.
IMG_6285
We besluiten ons te laten verrassen door Vincent een van de twee Uzcudun broers. En dit pakt goed uit. Wat zeg ik? Fantastisch! Ik voel mij als een dorps meisje die voor het eerst in de grote stad gaat eten. Allemaal smaken die ik nog nooit heb geproefd, stukken vlees zo lekker en mals en de ontdekking van de avond: ‘Arroz del campo”. Wauw wat is dit lekker!!
IMG_6297
Als voorgerecht kregen we Ceviche. Garnalen aangemaakt in zuur met rode ui, lime en knapperige mais. Dit heb ik nog nooit gegeten, wát lekker! Ook de Ceviche classico met zeebaars is onwijs lekker. Rauwe vis die wordt gegaard in het zuur, krokante mais en zoete aardappel. Yummie!
IMG_6333
Als hoofdgerecht kregen we Bife Lomo en Lechon, hun specialiteit. Slow roasted suckling pig. Zo mals, zacht en lekker. Als side gegrilde groente en arroz del campo. Arroz del campo is een heel klassiek Argentijns gerecht, nothing special maar zo lekker. Gebakken wilde rijst met chorizo, rozijnen, mais en kruiden. Dit kan ik elke dag eten. Grappig ook dat onze reactie ongeveer gelijk was aan de reacties van de mensen om ons heen na het nemen van de eerste hap. Iedereen zei “wauw dít is lekker!”. Echt lekker kan zo simpel zijn.
IMG_6315

IMG_6304
IMG_6329
Sal is ideaal voor een romantic date, reserveer dan een tafeltje in een van de donkere hoekjes bij de haard. Maar je kunt hier ook heel goed eten met een grote groep. Boven hebben ze een hele extra etage die je kunt bezetten, maar ook beneden hebben ze knusse grote tafels. Cocktails first? Salmuera is elke dag open vanaf 17.00 dus de borrel begint hier! Laat je adviseren door een van de cocktailboys of probeer de hele kaart. Sal is na één avond al mijn cocktail favoriet! 
IMG_6272
IMG_6295
IMG_6287
IMG_6279
IMG_6324
Reserveer nu een tafeltje bij Salmuera en klik hier.