Walter’s Woodbury Bar

image

Walter’s The Walter Woodburry Bar.
De zusjes Reijnen en Rob ons allang bekend van de toppers in de Pijp, Cafe Schilders en Flamingo slaan de handen ineen. Ze bundelen hun krachten en verplaatsen zich naar Oost, tegenwoordig the place to be. Als echte pionier beginnen ze in de Javastraat Walter’s Bar.

image

What’s in a name?
Walter Woodbury vertrok in 1851 op 17-jarige leeftijd als pionier naar Australië, op zoek naar goud. Dat vond hij niet. Wel belandde hij in Nederlands Indië, waar hij als één van de eersten het eiland Java uitgebreid fotografeerde. De Javastraat in de Indische buurt is de ideale plek voor een Walter Woodburry Bar, zo vonden ook deze 3 horeca iconen.

image

Walter’s is de ideale buurtkroeg. Al vind ik kroeg teveel afdoen aan de mooie inrichting en de leuke menukaart.
Walter’s is hip. Maar niet te hip. Je voelt je er thuis, maar het is toch een uitje.
Walter’s is gezellig en heeft goed eten. Niet de doorsnee cafe hap, nee Walter is een soort hippe toko met dito kaart.
Veel Indische invloeden zoals spicy kokossoep en wonton van krab met zeewier, lamscurry, sukade, fish and chips indo style maar ook een heerlijke falafelsalade met quinoa en geroosterde groentes. Alle inspiratie voor de gerechten komt uit de buurt.

Dat Oost in trek was wisten wij allang. Maar dat nu al de meest doorgewinterde horeca ondernemers zich zelfs voorbij het Oosterpark wagen is helemaal leuk! De Javastraat heeft veel leuke nieuwe winkels en Hartje Oost heeft er dus een leuke overbuurman bij. Binnen no time zal ook dit deel van Oost een trekpleister zijn voor jong en oud!

image

Walters is leuk voor koffie, lunch en cocktails. Maar ook voor diner. Ik eet hier regelmatig en het is altijd lekker. Grote salades, leuke voorgerechtjes en heerlijk geroosterd vlees.

IMG_5455 IMG_5457 IMG_5458 IMG_5459

Op zondag kan je heel leuk brunchen bij Walters, klik hier om te zien hoe dit gaat…
Walters Bloody Sunday!