De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Amsterdam heeft talloze hippe, stoere, coole, gezonde, minder gezonde, vega en vegan hotspots. Maar er is zoveel van zoveel, dat je soms gewoon niet meer weet waar je moet zijn. Eet je plantaardig, dan kan het soms nog wel eens flink zoeken zijn. Zeker als je niet heel erg bekend bent in een bepaald stadsdeel. Maar daarvoor gaan wij het je nu makkelijk maken. Wij selecteerde na heel veel uitgebreide lunches en ontbijtjes met onze vegan friends niet alleen de hipste maar ook de beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Dit zijn de beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Dignita Hoftuin (Zuid & Oost)

Dignita heeft twee vestigingen, dat verdient sowieso al een bonus. De eerste Dignita zit in Zuid en de tweede (en tevens mijn favoriet) in het Centrum achter de Hermitage aan de Hoftuin. Dit is vooral in de zomer echt de aller fijnste plek in Amsterdam en als je kinderen hebt helemaal. De prachtige binnentuin is geheel afgesloten dus de kleintjes kunnen heerlijk spelen, kruipen en rennen door het gras terwijl jullie lekker koffie drinken, lunchen of borrelen. Dignita heeft een klein maar bijzonder menu vol heerlijke gerechten. Ze serveren de beste pancakes van Amsterdam, maar hebben ook prachtige (en lekkere) vegan bowls, ontbijtjes en veel vegan taartjes. Oh, en de haver latte is hier ook top!
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Meatless District (West)

Mijn favo vegan hotspot is Meatless District. Zelfs als niet vegan kan je hier echt mega lekker eten. De sunshine bowl daar kan je mij voor wakker maken. Niet normaal hoe lekker dit gerecht is. Ook nog eens glutenvrij, wat wil je nog meer. Buiten lekker lunchen en dineren zit je hier ook nog eens heel gezellig en hip en de gin tonics zijn ook niet verkeerd.
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Beter & Leuk (Oost)

Beter & Leuk is een klein zaakje in Oost vlak naast The Breakfast Club bij de Wibautstraat. Naast ontbijten en lunchen hebben ze ook leuke spulletjes te koop, heerlijke taarten en vegan scones en ze hebben een speciale take away. Mijn favoriet hier is de Koreaanse bibimbap met tempeh. Die is zo niet normaal lekker, gezond en vegan dat je die elke dag kunt eten! Maar ze serveren ook de Dutch Weedburger en andere veganistische gerechten.
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Cottoncake (De Pijp)

Deze hippe, healthy conceptstore ontpopt zich steeds meer tot vegan walhalla. Mooie, duurzame merken en veel vegan gerechten op het menu. Coco’s matcha latte’s, vegan cake en gebak en vegan broodjes of wraps. Alles ziet er hier altijd even mooi uit en smaakt nog beter dan dat het eruit ziet.

Mr. & Mrs. Watson (Oost)

Gloednieuw is deze nieuwe plantaardige hotspot in Amsterdam Oost. Naast Bar Wisse openden twee vegan vriendinnen eind augustus hun eerste zaak. Alles is hier plantaardig dus ook de cheeseburgers en zelfs de kaasfondue…
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Dophert (West)

Vroeger ging ik hier vooral heen voor de taartjes maar Dophert heeft veel meer in haar mars dan dat. Je kunt hier heerlijke clubsandwiches, burgers, salades, wraps en nog veel meer eten. Alles is 100% plantaardig en werkelijk alles wordt door de dames zelf gemaakt. Zelfs de vegan tiramisu…

The Meets (De Pijp)

Deze hippe hotspot in De Pijp is niet 100% plantaardig maar serveert zoveel lekkere en mooie vegan gerechten dat ‘ie echt op deze lijst hoort. De summer rolls zijn legendarisch en super Instagram waardig, maar ook de ontbijtjes en broodjes avocado zijn heerlijk.

De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Zoku (Centrum)

Zoku is en blijft mijn favoriete werk hotspot in Amsterdam. Waarom? Het voelt als een über hippe huiskamer met de ideale work vibe. Daarnaast heeft het een gigantische rooftop en een geweldige keuken waar je vegan en niet vegan maar wel super gezond kunt lunchen of eten.
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

The Vegan Junk Food Bar (West & De Pijp)

Yessss de eerste, enige, echte vegan junkfood bar. Wat een top uitvinding is dit! Ze openden hun eerste vestiging in West aan de Overtoom, maar die was nog geen zes maanden open en ze begonnen als met de verbouwing op het Marie Heinekenplein. The Vegan Junk Food Bar is een gigantisch succes en ik snap waarom. Zelfs als niet vegan geniet ik hier van de bitterballen, de kipnuggets (die moet je echt proberen niet normaal zo lekker!), de shawarma schotels en de zoete aardappelfriet met vegan mayo.
De beste en leukste vegan hotspots van Amsterdam

Wist je trouwens dat je bij Le Pain Quotidien, Benji’s, Lavinia, Bagels & Beans en Bakers & Roasters heel veel en vooral hele lekkere vegan gerechten en taartjes hebben?

Ik heb trouwens een ander artikel geschreven over vegan hotspots met restaurants, café’s en leuke tentjes over heel de wereld. Van Bali tot München, Leiden en Haarlem en nog veel meer. Check ze hier allemaal.

Ligt de focus meer op gezond dan op vegan? Check hier de leukste healthy hotspots van Amsterdam!