Lavinia 2

Lavinia kennen jullie vast allemaal wel. Lavinia is die super leuke, gezellige én healthy hotspot in de Kerkstraat in Amsterdam. Met een piepklein terras (lees 3 stoelen) maar met vitrines vol lekkere salades, flammkuchen, taarten, cakes, muffins, sapjes, broodjes, pancakes en nog veel meer. Lavinia is en blijft een van mijn favo spots in het centrum. Je kunt hier heerlijk werken, afspreken met vriendinnen of even snel een salade scoren voor naar werk.
LAvinia 2
Maar zoals vaker in Amsterdam, is het hier altijd druk en moet je soms wachten op een plekje. Maar 2017 begint goed want: Lavinia opent een tweede zaak in Zuid, aan de Amstelveenseweg en ik mocht nog voor de soft opening komen ontbijten met een select groepje pers en bloggers. And i can tell you Lavinia 2 is the bomb!
Lavinia 2

Lavinia 2 heeft een mooi terras maar is van binnen nog zoveel mooier. De inrichting is strak en knus tegelijk zonder het huiskamer gevoel aan te tasten. Je krijgt een beetje het gevoel van ‘ik wil álles hebben’ en dat is leuk, want dat kan daar ook. Alles is te koop, maar nog belangrijker, je kunt hier heerlijk eten.
Lavinia 2

Lavinia bewijst het weer, dit is the place to be voor ontbijt en lunch. Maar ook voor gewoon even een cocos cappuccino met een plakje cake, een stuk quiche, brood met pindakaas VANMAX, een supervers sapje met groenten en fruit van BEN of gezond gebak van SUE. Lavinia heeft het allemaal. Het enige wat er nog ontbreekt is een vestiging in Oost, maar wellicht gaat die er dit jaar nog wel komen. Let’s hope!
Lavinia 2
Trek gekregen? Aanstaande maandag 16 januari gaan ze officieel open dus dan kan je hier van ‘s ochtends heel vroeg (07:30) terecht tot 16:00 (in het weekend van 8:30 tot 17:00). Dus ook in Zuid wordt Lavinia straks de populairste early breakfast & brunch hotspot!

Zomertip: bij Lavinia 2 kan je hele leuke kartonnen picknickdoosjes halen gevuld met salades, broodjes of wat dan ook zodat je dit heerlijk kunt oppeuzelen in het Vondelpark. Like.
Lavinia 2
Benieuwd naar de leukste gezonde en hippe hotspots van Amsterdam? Bekijk hier mijn lijst met favo’s!
Of wil je weten waar je de beste burgers van Amsterdam kunt eten?