De beste pancakes van Amsterdam

Pancakes zijn een nieuwe trend en niet meer weg te denken uit de Nederlandse horeca. Waar je vroeger alleen bij speciale gelegenheden met de hele familie naar het (heerlijk oubollige) pannenkoekenhuis ging, staan ze nu bijna overal op het menu. Hippe hotspots door de hele stad serveren dikke American pancakes, crêpes of echte oud Hollandse pannenkoeken. I love it! Maar waar eet je nou écht ‘De beste pancakes in Amsterdam’?

Ik heb afgelopen maanden denk ik wel bij 20 tentjes pannenkoeken besteld en maakte speciaal voor jullie een best of lijstje. Ik ben streng, dus hier geen top 20 met beste pannenkoeken maar een strenge, doch goede selectie van inmiddels 8 pannenkoek toppers.

Check hier de top 8 hotspots met de beste pancakes van Amsterdam

De beste pancakes van Amsterdam

Dignita heeft de beste pancakes van Amsterdam

Op nummer 1 staat met stip: Dignita Hoftuin.
Waarom? Dat kan ik eigenlijk niet in woorden uitdrukken… Dat moet je proeven. Ruiken. Zien. Meemaken. Deze pancake stack is met geen enkele andere te vergelijken en laat eigenlijk alle concurrenten ver achter zich. Ok, dit klinkt overdreven maar het is gewoon de waarheid. De pannenkoeken zijn fluffy, zacht en romig (vaak worden ze een beetje droog maar dat is hier niet het geval). De dadel ‘salted caramel’ mascarpone die er overheen zit is niet te weldadig maar past precies en geeft het gerecht net dat beetje extra. Maar dan komt het… De halve brûléed banana die ze erbij serveren. Sorry maar daar ga je helemaal van uit je dak. Om over de ‘crumbled hokey pokey’ (een soort van goddelijke stukken schuim) en de precies perfecte hoeveelheid maple syrup nog maar te zwijgen. Wie nu het water niet in de mond heeft lopen is gek.
De beste pancakes van Amsterdam

Metropolitain
Stiekem ben ik niet zo’n fan van American pancakes. (alleen voor die van Dignita mag je me wakker maken). Ik hou het meest van hele dunne pannenkoeken met heel veel stroop, suiker en vers fruit. Bij Metropolitain begrijpen ze het helemaal en ik eet ze hier dan ook het liefst van allemaal. Een houten plank met een heerlijke crêpe, vers rood fruit, maple syrup en mascarpone. Niet normaal lekker!! Daarnaast hebben ze een variant met Nutella en caramel en eentje met cheese, bacon en maple syrup. Hartige trek? De crêpe met zalm, lente ui en crème fraîche is ook echt heerlijk.
Metropolitain Pancakes amsterdam city center

Bar Basquiat
Heerlijke, dikke, sappige American pancakes die zwemmen in een bord van Maple Syrup. Het beste anti kater ontbijt ever. Vers rood fruit erover en genieten maar. Een soja latté erbij en een bloody mary on the side en je brakke zaterdag kan niet meer stuk.
Bar Basquiat Pancakes best of amsterdam

Mook
De pancake hotspot in Amsterdam West bij uitstek! Dit is niet gewoon een leuke hotspot waar ze pannenkoeken op het menu hebben staan, nee het héle menu bestaat uit pannenkoeken. Hooray! Bij deze nieuwe pancakes hotspot kun je van ‘s ochtends tot ‘s avonds terecht voor allerlei lekkere pancakes, healthy juices, mimosa cocktails, biertjes en wijntjes. Naast super ongezonde pancakes serveren ze hier ook allerlei gezonde varianten en kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Ideaal!
Bar Bukowski Pancakes 3

Bar Bukowski
Bij Bar Bukowski kan je trouwens heerlijke wentelteefjes eten, maar de Amercian Pancakes zijn een beetje hun signature dish. Als je hier op het terras zit vliegen ze je werkelijk om de oren. Heerlijk fluffy, vol van smaak, versierd met vers fruit en uiteraard een bakje maple syrup erbij. Het ideale ontbijt of gewoon omdat het kan.

The Breakfastclub
Ook bij The Breakfastclub weten ze wat goede pannenkoeken zijn. Heerlijke American style pancakes met poedersuiker, stroop en vers fruit. Wil je er nog wat extra op? Dat kan!
De beste pancakes van Amsterdam

Pancakes
Ben je niet zo van de American pancakes of crêpes maar heb je zin in échte ouderwetse Hollandse pannenkoeken ga dan naar Pancakes in de 9 straatjes. Uiteraard weten veel toeristen deze gezellige pannenkoeken zaak te vinden, maar laat je hierdoor niet afschrikken. De pannenkoeken worden volgens een oud familie recept gemaakt en ze zijn zo lekker dat ik er soms gewoon nog eentje bestel. En wees nou eerlijk, er gaat soms gewoon niets boven een échte Hollandse pannenkoek!Best pancakes Amsterdam
EAST
EAST in Amsterdam Oost aan de Ringdijk (Hotel Casa) heeft eens per maand een Happy Flippin’ Sunday – pancake brunch en dat is er eentje die je niet moet overslaan. EAST maakt gruwelijk lekkere pancakes of je nu dol bent op chocola, red velvetpancakes of gewoon liever voor naturel gaat. Voor ADE maakten ze afgelopen weekend echt héle sicke pancakes met zwart, goud en een lijntje… tja een lijntje… poedersuiker! Voor meer info en het menu, klik hier.
De beste pancakes van Amsterdam

Na al deze pancake hotspots zin gekregen in wat gezonds?
Check hier de lijst met de leukste healthy hotspots van Amsterdam.

Mis jij een zaak die absoluut een plek verdient in de lijst met de beste pancakes van Amsterdam? Let us know!