Leukste Healthy Hotspots Amsterdam

Zin in gezond? Check dan deze lijst! Dit zijn namelijk een aantal van mijn favoriete ‘healthy hotspots’ in Amsterdam. Natuurlijk hebben de meeste ook not so healthy dingen op het menu en daarom zijn dit juist mijn favoriete hotspots. Gezond doen is natuurlijk heel goed, maar ik ga (vaak) toch liever voor lekker en iets minder gezond… Of voor een mix. Dus een gezond sapje en dan pannenkoeken met veel stroop of een dikke clubsandwich met mayo. Maar voor de echte health freaks, bij deze zaken hebben ze ook superduper gezonde dingen en bijvoorbeeld vega en vegan dishes. Amsterdam heeft natuurlijk onwijs veel healthy hotspots maar alleen de áller leukste staan in deze lijst!

Leukste Healthy Hotspots Amsterdam

Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Coffee & Coconuts
Mijn favoriet uit het lijstje! Coffee & Coconuts is de hipste, chillste, coolste en gaafste healthy hotspot van Amsterdam. De inrichting is fantastisch, de vibe is relaxed en het menu is heerlijk. Uiteraard hebben ze enorm veel super healthy gerechten op de kaart, maar no worries, er staan ook burgers, coconut pancakes, taarten en muffins op!
Healthy Hotspots Amsterdam
The Meets
Nieuw in de Pijp is The Meets. Vanaf dag een is het een groots succes want naast dat alles super gezond is, is alles ook heel erg lekker. De boerenkoolsalade is mijn favoriet, maar ook de vegan wraps en de acai bowl zijn heerlijk.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Bar Bukowski
De populairste hotspot in Amsterdam Oost. Dag en nacht is het hier gezellig druk. Vanaf  acht uur haal je hier doordeweeks je eerste koffietje en je laatste pils of cocktail drink je hier om 03:00 uur. Bukowski is een relaxte, maar hippe tent. Geen poespas gewoon goed. Niet te duur, maar wel alles vers en met liefde bereid. Salades, gezonde ontbijtjes, havermout, flammkuchen, en sliders met frietjes.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Roots
Gezonder dan hier ga je het niet snel krijgen. Roots is een klein gezellig tentje aan de Amstelveenseweg. Veel mensen komen hier hun ontbijt, lunch of gezonde detox sapje halen, maar je kan hier ook in alle rust een lekkere acaibowl eten.
Healthy Hotspots Amsterdam

Bakers & Roasters
Ok. Naast alle niet normaal lekkere taarten, scones, plakken cake en muffins kan je hier ook gezond ontbijten. Ze hebben vegan, vega, paleo en egg white omelets. Gezonde sapjes (ik zou de peanutbutter shake nemen) en goede koffie. Sinds kort hebben ze ook een tweede vestiging in Oost dus keuze zat! Klik hier voor de hele review.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Dignita
Een gezellig en altijd drukke hotspot in Zuid waar veel moeders met kids vertoeven. Op het menu staan veel super gezonde salades en heerlijke vegan gerechten op het menu waardoor hier automatisch loads of healthy people zitten. Maar ze hebben ook lekkere brownies, cakes en broodjes.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

At Seven
At Seven en ik zijn onafscheidelijk. Ik kom hier minstens 1x per week en bestel altijd hetzelfde. Een shake met cacaonibs, goji bessen, banaan en sojamelk en een Acai Tigela. Best zonde want er staan zoveel meer heerlijke dingen op het menu. De Mango special is ook te gek, de broodjes kroket, pannenkoeken, lamsburger en de frietjes. Hmmmm. At Seven heeft een perfecte mix tussen super healthy gerechten en gewoon heerlijk comfort food. Love it!

Lavinia
In het centrum zit Lavinia en als je ergens gezond en gezellig kunt eten is het wel hier. De saladebar is elke dag gevuld met de lekkerste salades, de soepen zijn zoals alleen je moeder ze maakt, de sapjes elke week weer anders maar even lekker en gezond en ook hebben ze heerlijke toetjes. Gezonde taarten zonder suiker maar ook gewoon ouderwetse appeltaart.
Leukste ontbijt en lunch hotspots Antwerpen

Metropolitain
Ik ga hier meestal voor de pancakes of de tosti, maar ook hier staan extreem gezonde dingen op het menu. Daarnaast hebben ze te gekke smoothiebowls en als je wilt egg white omelets.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Beter & Leuk
Heerlijk ontbijten en lunchen en zoveel gezonde opties, ongelooflijk! De taartjes, gebakjes, brownies en muffins bij Beter & Leuk zien er altijd zo mooi en lekker uit dat ik bijna niet kan geloven dat de helft gezond is en geen suiker bevat. Echt een aanrader!
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

Vinnies Deli
Met meerdere vestigingen in de stad is Vinnies Deli een populaire hotspot. Heerlijke sandwiches, sapjes en goede broodjes en salades.
Vinnies Scheldestraat

Venkel
Venkel in de Pijp is een heerlijk zaakje waar je lekker kunt lunchen. Het zelfgemaakte quinoa brood is goddelijk en ook de salades zijn heerijk. Bij Venkel maken ze hun eigen amandelmelk en die is lekker, wauw!
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam

SLA
SLA verovert heel Nederland! Na Amsterdam zit er nu ook al een vestiging in Utrecht. Ze groeien enorm en dat komt maar door één ding: ze doen iets heel goed. En dat klopt. Elke keer staan er weer heerlijke en verrassende salades op het menu, de soepjes zijn lekker, de smoothies en toetjes ook. SLA is gewoon top, ideaal om even snel gezond te lunchen of om wat te halen voor thuis op de bank na een dag hard werken.
Healthy Hotspots Amsterdam

Cotton Cake
Mijn eerste en stiekem toch ook leukste healthy hotspot en super shop in een. Bij Cottoncake is alles een feestje. De service (knappe meiden), de koffie (steengoeie schuim), de ontbijtjes (omg zooo lekker) en de kleding en cadeautjes die je hier kunt scoren. Helaas hebben ze een maar een paar stoeltjes buiten (wel vol in de zon) maar binnen op de vide genoeg plek. Meer weten? Klik hier.
Healthy Hotspots Amsterdam

Pluk
Lunchen in de 9 straatjes is sinds de komt van Pluk een feestje! Voorheen zaten hier meer tourist traps dan leuke local hotspots maar dat is nu verleden tijd. Acai bowls, gezonde sapjes, mega lekkere taarten en cakejes, goede broodjes, prachtige salades en lekkere soepen. Wat wil een mens nog meer. Een gezellig tafeltje. Dat is het enige wat soms een beetje lastig is want het is altijd crazy busy. Meer weten? Check hier de foto’s.
Healthy Hotspots Amsterdam

Juice Brothers
Gezonde sapjes, cocos yoghurtjes met rawnola, acai bowls, powerballs en vegan maaltijden. Bij Juice Brothers is álles gezond. En lekker.
Leukste Hippe Healthy Hotspots van Amsterdam
Meer leuke hotspots in Amsterdam checken? Klik hier voor de lijst met leukste koffietentjes.
Healthy take away? Klik hier.