De beste werk hotspots in Amsterdam

Wat zijn de beste werk hotspots in Amsterdam?
Toen ik twee jaar geleden besloot te gaan freelancen, was ik nogal bang dat ik minder productief zou zijn als ik vanuit huis zou werken. Niks is minder waar. In tegendeel zelfs, ik krijg veel meer gedaan als ik thuis werk. Minder afleiding, ik kan mijn eigen tijd indelen, rustig bellen en dat alles in joggingbroek en met knot op mijn bol. De muziek staat hard en ik word geregeld geassisteerd door mijn twee harige monsters Gizzie en Bollie. Thuiswerken is een feestje!

Omdat ik veel afspraken buiten de deur heb, vind ik het ook fijn om zo nu en dan ergens een paar uur te werken. Ik combineer dat vaak met mijn afspraken, zodat ik niet iedere keer naar huis hoef te fietsen, maar meteen kan doorwerken. Gelukkig is Amsterdam één grote werkplek en zijn er zat fijne spots te vinden. Als ik mijn werkspot uitzoek, kijk ik altijd of het een beetje rustig is, of het een plek is waar ik niet ieder halfuur iemand hoef te groeten, ze moeten goede koffie hebben én, niet geheel onbelangrijk, het moet een plek zijn waar ik niet bij iedere plasbeurt mijn hele hutkoffer weer hoef in te pakken.

Dit zijn de spots waar ik regelmatig te vinden ben:
De beste werk hotspots in Amsterdam

de Ysbreeker
Aan de Amstel vind je de Ysbreeker. Een top locatie voor afspraken, maar ook om zelf even te werken. Goed personeel, lekkere koffie en in de zomer een gigantisch terras aan het water. Oja, en LOVE de garnalenkroketten en roerei met zalm!

Vascobelo – de Rijnstraat

Dit is een relatief nieuwe spot voor mij, maar oh-zo chill. Ik LOVE de inrichting ook, je voelt je meteen een stuk intelligenter door alle (hangende) boeken overal (knipoog). Het is rustig, fijn publiek, vriendelijk personeel en wederom goede koffie. Nog een voordeel: ze zijn al vanaf 8u open. Niet dat ik nu zo’n ochtendmens ben, maar genoeg klanten die het heel fijn vinden om rond 8.30 al af te spreken. Als ik dan goede koffie voorgeschoteld krijg, ben zelfs ík om 8.30 helemaal blij.  Voor de lunch overigens ook niet verkeerd, want ze hebben heerlijke broodjes!
De beste werk hotspots in Amsterdam

The College Hotel

In mijn pre-freelance-tijd zat ik hier al regelmatig voor afspraken. Ik vind The College Hotel een ondergewaardeerde locatie. Zeker in de zomer, want de tuin (en binnentuin) zijn voorzien van een prachtig terras – in de zon. De naam zegt het al een beetje, maar The College Hotel leidt studenten op. Hierdoor bestaat het personeel voornamelijk uit jongeren. Leuk voor het contrast met alle zakenlui die er rondlopen. Het is geen plek om 6u achter elkaar te werken, maar voor afspraken ideaal,  ze hebben een heerlijke croque madame en ik ben gek op de vrolijke zitjes. Zie foto. (credits: College Hotel)
De beste werk hotspots in Amsterdam

Brooks

Deze zaak zit er eigenlijk nog niet zo lang. Brooks op de Beethovenstraat kennen de meeste mensen nog als de oude Coffee Company. Gelukkig is de koffie nu wel een stuk beter dan voorheen. Toen ik nog op de Beethovenstraat woonde, zat ik hier zo’n 2 tot 3 keer in de week. Green velvet-banken, een rendier boven de openhaard, lekker eten, fijn personeel, en een hele relaxte plek om rustig persberichten te schrijven of mail bij te werken. Tip: de risotto met truffel. Fingerlickin’ good!

Café Vrijdag

Na mijn verhuizing, ging ik op zoek naar een nieuwe, vaste hang out. Nu kwam ik al regelmatig bij Café Vrijdag voor de borrel, dus eigenlijk was het geen nieuwe spot, maar hij is wel opgeklommen naar de favo-lijst. Ze hebben een prima lunchkaart, maar nog belangrijker: ze hebben ontzettend leuk personeel (Elisa! <3), lekkere koffie en goede wijn! Een plek waar ik makkelijk een paar uur rustig kan doorwerken en niet continu op mijn spullen hoef te letten. Voor afspraken met mensen die van buiten Amsterdam komen, is dit ook een ideale plek, want de snelweg zit om de hoek en je kan – bijna – altijd parkeren. Top!
De beste werk hotspots in Amsterdam

Citizen M Hotel

Als ik hier aan het werk ben, voel ik me like totally international, haha! Nee, zonder grap. Het is net alsof je in het buitenland zit. Het personeel spreekt Engels en er lopen continu toeristen in en uit. Ik vind het een ideale spot als ik voorstellen moet schrijven of presentaties aan het maken ben. Het is een tof ingericht hotel, met internationale allure, een fijne sfeer, heel lekker eten (o.a. Indonesisch) en ook hier weer goede koffie.

Deze lijst van Bianca bevat de crème de la crème van de goede werkhotspots maar het voordeel van samen lijstjes maken is dat de lijstjes nog beter worden. Nu hebben we van Oost tot West via Zuid en Centrum de beste spots voor je geselecteerd. Nu Noord nog!
De beste werk hotspots in Amsterdam

Zoku
Deze kwam bij mij met stip binnen op 1 na mijn eerste werk date hier. Werkelijk alles klopt hier. De setting, de ambiance, de mensen, de koffie, de lunch en de locatie. Zoku is een hippe huiskamer met tal van goede plekken waar je rustig in je eentje kunt werken of gezellige huiskamer hoekjes waar je met een groepje kunt brainstormen of vergaderen. De terrasjes op het dak maken het geheel helemaal af.
De beste werk hotspots in Amsterdam

Coffee & Coconuts
Als ik nu nog zou studeren dan zou de UB van mij de bekende vinger krijgen en zou ik elke dag een tafel boven bij CT in beslag nemen. Maar eerlijk is eerlijk, overdag is het hier gewoon veel te druk. Maar ‘s avonds is CT the place to be als je het mij vraagt om te werken of studeren want dan is het iets rustiger maar nog steeds met alle gemakken van dien. De heerlijkste sappen, broodjes en taarten maar ook het diner is meer dan goed. Voor de echt vroege vogels, CT is vanaf 070:00 open dus wil je voor je tentamen nog even twee uur knallen met goede koffie en een royaal ontbijt? Ga dan naar Coffee & Coconuts!

At Seven
Mijn favoriete plekje aan het raam, een grote smoothie en Acai bowl en ik typ hier het ene na het andere artikel weg. At Seven en ik zijn dikke maatjes en niet alleen ik werk hier graag, er zitten talloze mensen te werken of vergaderen zonder dat het ongezellig wordt. En daarnaast hebben ze de beste Acai bowls van Amsterdam dus hier zit je altijd goed.

Cafe PARK
Nieuw in het Oosterpark is Cafe PARK. Met een te gek uitzicht over het park, verschillende kleine tafeltjes en xxl houten tafels kan je hier altijd wel een rustig plekje vinden. Lekker centraal gelegen, heerlijke lunch en vriendelijk personeel.

Heb je de voor jou ideale werkspot hier niet tussen zien staan? Check dan het volgende artikel met werk hotspots door heel Nederland hier.