Dignita Hoftuin

Vanuit Oost is lunchen bij de Amstelveenseweg echt een heel eind trappen. En daarvoor ben ik eigenlijk te lui. Maar voor Dignita Amsterdam maak ik graag een uitzondering. Want wat kan je daar lekker lunchen, koffie drinken, werken en chillen. I love that place.
Dignita Hoftuin

Dignita opent tweede zaak in De Hoftuin

Goed nieuws voor mij en dus misschien ook wel voor jou, want er is sinds kort een tweede Dignita geopend en wel op de aller mooiste plek van Amsterdam. De tweede vestiging zit namelijk in De Hoftuin aan de Nieuwe Herengracht. Dat is dat knusse stukje gracht vlakbij Hortus Botanicus. Met die waanzinnige binnentuin… Oh yes!
Dignita Hoftuin

Heerlijk ontbijten, lunchen en brunchen

Waarom ik zo’n fan ben van Dignita? Hun slogan “eat well do good” houdt in dat alles wat de keuken hier verlaat zelfgemaakt, super vers en mooi opgemaakt is. Biologisch, lokaal en zonder poespas ingekocht en met liefde bereidt. Van ongezonde taarten tot goddelijke vegan bowls, pancakes, yoghurt met fruit en goed belegde broodjes. Dignita Hoftuin lijkt daar nog een schepje bovenop te doen. Wat we ook bestelden alles was even mooi opgemaakt en smaakte goddelijk. Een explosie van verschillende soorten smaken en je proeft de liefde en toewijding die in de gerechten zit.
Dignita Hoftuin
Dignita Hoftuin gaat open op 1 april (geen grap) en wordt de hotspot van deze zomer want ze hebben een heerlijk groot terras. Oh en Dignita is super kidsproof want ze hebben genoeg op het menu staan voor de kleintjes, en het is een van mijn favo hotspots met kinderstoel. En met de waanzinnige binnentuin bij De Hoftuin is het met lekker weer heerlijk buiten spelen en rondrennen voor de kleintjes.

Dignita Hoftuin

Het menu bestaat uit allerlei verrassende gerechten die goddelijk smaken

Geen idee wat je moet bestellen? De pancakes zijn echt over de top zo godsgruwelijk lekker. Die moet je eigenlijk altijd nemen. Gewoon on the side om te delen met z’n twee. Maar ook de cocosyoghurt met granola is heerlijk, of neem het pannetje met kikkererwten pannenkoekjes en haloumni met een frisse koriander dressing (zo lekker) of neem de vegan bowl. Oh en als je dan nog plek hebt. De Friande en de vegan ginger cake is ook veel te lekker om niet te nemen.

Voor meer hotspots in Amsterdam Oost klik hier.
Oh en wisten jullie dat Dignita op nummer 1 staat in de lijst van ‘Best Pancakes Amsterdam‘.
De beste pancakes van Amsterdam
Op de lijst van beste pancakes van Amsterdam staat Dignita met stip op 1.
Waarom? Dat kan ik eigenlijk niet in woorden uitdrukken… Dat moet je proeven. Ruiken. Zien. Meemaken. Deze pancake stack is met geen enkele andere te vergelijken en laat eigenlijk alle concurrenten ver achter zich. Ok, dit klinkt overdreven maar het is gewoon de waarheid. De pannenkoeken zijn fluffy, zacht en romig (vaak worden ze een beetje droog maar dat is hier niet het geval). De dadel ‘salted caramel’ mascarpone die er overheen zit is niet te weldadig maar past precies en geeft het gerecht net dat beetje extra. Maar dan komt het… De halve brûléed banana die ze erbij serveren. Sorry maar daar ga je helemaal van uit je dak. Om over de ‘crumbled hokey pokey’ (een soort van goddelijke stukken schuim) en de precies perfecte hoeveelheid maple syrup nog maar te zwijgen. Wie nu het water niet in de mond heeft lopen is gek.