Meatless District

Meatless District is bij menig ‘healthfreak’ of veganist al bekend (voorheen van de foodfestivals waar ze vaak stonden) maar sinds een tijdje mag ook het grote publiek van de heerlijke gerechten genieten. Na een succesvolle crowdfunding actie waren ze snel ready to go. Een kleine verbouwing later en hun pand in West aan de Bilderdijkstraat 65 was omgetoverd tot Meatless District.
meatless district

Heerlijk uiteten maar zonder vlees of vis

Bourgondisch eten zonder vlees of vis saai? Bij Meatless District zeker niet! Ik ben best wel een carnivoor en ben eigenlijk helemaal niet zo van de groente maar na een avondje met vriendin Aimee hier gegeten te hebben kan ik volmondig zeggen Meatless District is ook voor carnivoren een leuk restaurant waar je heerlijk kunt eten. Niet alleen met het eten zit het goed, ze schenken heerlijke gin tonic’s en goede biologische wijnen.
Meatless District

Benieuwd naar wat we bij Meatless District gegeten hebben?

Het menu bij Meatless District bestaat uit een mix van allerlei verrassende gerechten zoals tartaar met truffel chips, broccoli kibbeling, bloemkool steak en ze hebben zelfs een ceaser salad. Klinkt allemaal spannend, nu maar hopen dat het ook lekker is… Wij namen de bloemkool tempura met sambalroomdip en dit was echt verrassend lekker. Het klinkt niet direct als iets wat ik snel zou bestellen maar het is echt de moeite waard. We kregen ook de maistortilla met pulled jackfruit, ingelegde rode ui, granny smith & mais en die smaakte eigenlijk naar een Mexicaanse tortilla met pulled chicken. Heel lekker. Als hoofdgerecht hadden we de gloednieuwe Seitan burger met MD burgersaus, avocado, sla, uit en boerenfriet. Lekker! Maar de absolute winnaar van de avond; de Sunshine Bowl. WAUW wat was dit lekker. Oké er zat echt gigantisch veel knoflook in (dus ben je op date bestel deze niet) maar in elk ander gezelschap moet je deze echt bestellen.De koude gemarineerde noodle salade is gevuld met shii-take, mais, wortel, lente-ui, kimchi, Chiogga biet, groene asperge & rauwe rode kool. Er zit heerlijke zoete tempeh bij en de deze noodles worden gemaakt van zoete aardappel en zijn daardoor ook nog eens glutenvrij.

Meatless District

Altijd te porren voor een avondje Meatless District

Eerlijk is eerlijk, ik ga met alle liefde elke week een keertje eten bij Meatless District en ik durf oprecht te zeggen dat je hier je vlees of vis echt niet mist. Dikke vette like!

Meatless District is open voor lunch & diner en in het weekend ook voor het ontbijt. Ik ben trouwens ook benieuwdn aar del unch. Ik zag hele lekkere dingen zoals avocado op brood, pancakes, tosti’s met pindakaas, banaan en raw cacao, broodjes filet americain en een bananadream op de kaart staan. Klinkt allemaal heel goed.

MD is dinsdag t/m donderdag van 11:30 uur tot 23:00 uur Vrijdag t/m zondag van 9:00 uur tot 00:00 uur open en ik zeg let’s go!
De gezondste restaurants van Amsterdam

Fotocredits: Meatless District & Lavinia F. Meer vega / vegan hotspots checken?
Bar James opende deze week zijn deuren in de Javastraat in Oost en dat was een groot succes!