Uiteten met Kerst 2015

Ben je dit jaar wél onder dat ‘gezellige’ etentje met je schoonouders uitgekomen? Of heb je gewoon besloten dat met een groep vrienden kerst vieren veel leuker is? Dan heb ik hier een lijstje voor je met de leukste hotspots in Amsterdam die speciaal voor kerst een fantastisch diner organiseren. Maar je kunt natuurlijk ook later aanschuiven voor een borrel of cocktail.
Uiteten met Kerst 2015 Amsterdam

Taiko
Wat mij betreft is Taiko een van de beste restaurants van Amsterdam. Zelden heb ik zo lekker gegeten als daar. Dus wil je met kerst echt uitpakken dan is dit de beste optie die ik kan bedenken.
Deze Kerst serveren ze bij Taiko een ‘Homage To Truffle’. Een goddelijk diner (€135,-) met onder andere de Wagyu, kreeft, gyoza en uiteraard genoeg witte en zwarte truffel. Je kunt ook een wijnarrangement erbij nemen voor €65,- dan ontbreekt het je aan niets. Nooit meer naar huis? Boek dan direct een kamer in het Conservatorium hotel en ga na het ontbijt lekker chillen in de sauna.De Brasserie van het Conservatorium hotel is overigens ook geopend voor diner.
Uiteten met Kerst 2015 AmsterdamBrasserie Nacional
Alle dagen geopend, van 24 dec: 10.00-22.00, 25 dec: 10.00-22.00 en 26 dec: 10.00-22.00
Ook bij Nacional hebben ze een lekker menu samengesteld met  €38,- p.p.  voor
een mooi 5 gangen diner en groepen van 10 personen of meer zijn ook welkom!Restaurant & cocktail bar Bocinq
Bocinq serveert een heerlijk 5 gangen diner met onder andere een goddelijke ravioli van pompoen met gekarameliseerde eend, waterkers salade en sinaasappelsaus. Alleen Eerste en Tweede Kerstdag geopend.Lion Noir
Tweede Kerstdag is Lion Noir geopend en serveren ze een mooi kerstmenu met onder andere carpaccio van kreeft en een terrine van fazant met truffel ragout. Hmmmm.Geisha
Eten bij Geisha is altijd een feest, laat staan met Kerst. Het menu bestaat uit heerlijke sushi en sashimi, verschillende soorten dim sum en Aziatische bisque met kreeft. Geisha is open op Kerstavond en Eerste Kerstdag en je kunt kiezen tussen een 5 gangen (€62,50,-) of 6 gangen diner (€69,50).
Uiteten met Kerst 2015 AmsterdamC
Kerstavond en Tweede Kerstdag is restaurant C op de Wibautstraat geopend voor dinner & drinks. Vanaf €49,- heb je hier al een waanzinnig 5 gangen diner!BAUT Zuid
31 december is de laatste dag voor Baut Zuid dus tijd voor een feestje en een lekker kerstdiner. Het menu bij Baut bestaat uit gebakken kalfszwezerik, coquille, bisque van kreeft en eendenborst. Check Michel van Eerde zal er zoals altijd weer een feest van maken. Je kunt kiezen tussen een 4 / 5 en 6 gangen diner en de prijs start bij €47,50.
Uiteten Kerst 2015 AmsterdamDe Plantage
Tweede Kerstdag is de Plantage geopend en dan kan je hier gewoon heerlijk a la carte dineren.
Uiteten Kerst 2015 Amsterdam
5&33
Tot en met Kerstavond kan je bij 5&33 genieten van het “truffel fest’ maar ook alle andere kerstdagen is 5&33 open. Je kunt hier goddelijk dineren, heerlijke cocktails drinken en in de bar nog een gezellig afzakkertje nemen! Mocht je a la carte dineren be sure dat je de burrata en de courgette fries neemt. The best! Iets te diep in het glaasje gekeken? Neem dan een kamer in het Art’otel. Hier ga je écht geen spijt van krijgen want hier serveren ze het beste ontbijt van de stad!Lotti’s
Lotti’s heeft de hele Kerst een ‘Christmas Feast’ van 11:00 tot 17:00 uur. Heerlijk uitgebreid brunchen met vitello tonato, beef Wellington en ander lekkers. Deze 4 gangen brunch kost €42,50,- per persoon. Blijven slapen in The Hoxton is uiteraard ook altijd een optie.
Uiteten Kerst 2015 Amsterdam
Cannibale Royale
Geen zin in gedoe, maar in gewoon wat gezelligs? Ga dan Tweede Kerstdag lekker eten bij Cannibale Royale. Je kunt hier gewoon a la carte eten en voor groepen vanaf 15 personen is er een speciaal menu. Dus ook met Kerst kun je je ongegeneerd tegoed doen aan de goddelijke burgers van Cannibale.Walter’s Woodbury bar
Ook onze vrienden aan de Javastraat hebben een special event deze Kerst. Sowieso een goede optie om nog een afzakkertje te doen na het diner, maar mocht je hier ook willen eten dan kan dat. En hoe!
uiteten met kerst
Meer zin in een drankje en dansje? Het Paardje in de Pijp heeft Kerstavond en Tweede Kerstdag speciale dj’s ingehuurd dus na je boring diner kan je direct door de kroeg in. Liquid dinner also possible. Gaan door tot 03:00 uur.Zin in cocktails? Check hier de beste cocktailbars van Amsterdam.
Brunchen met de kerstdagen? Check hier de leukste brunch hotspots van Amsterdam Oost, Amsterdam West en Noord.