Restaurant Koenraad: de culinaire huiskamer van Utrecht

Vaak worden we met z’n allen als een magneet door net geopende restaurants aangetrokken en da’s hartstikke logisch, want nieuw lonkt.  Maar laten we vooral ook een lans breken voor gezellige resto’s die al jaren meegaan. Koenraad Utrecht valt in die tweede categorie! Onlangs heeft deze stek een frisse wind door de binnenboel en de menukaart laten waaien. We like it mucho!

Koenraad en daad

Koenraad Utrecht, onthoud die naam. Deze bistrobar is in een wel heel bijzonder historisch pand gesetteld. Alleen al met het imposante uiterlijk (want een monumentaal pand) staat de resto met 3-0 voor. Voor wie de definitie van ‘knus’ wilt ervaren, kan het best bij Koenraad aan tafel gaan: hoe gezellig is het als er een echte openhaard staat te knetteren? Nou dat dus, toppunt van knusheid. Drie keer raden welk tafeltje het hoogst op de populariteitsschaal scoort. Juist!

Koenraad uit eten Utrecht HTSPT

Bij Koenraad heeft de Frans-Mediterrane keuken met een frisse, wereldse twist het voor het zeggen. Voornamelijk lokale ingrediënten voeren de boventoon. Waar ze tot een aantal maanden geleden met gangenmenu’s werkten, is team Koenraad van dat idee afgestapt. Vanaf nu is het helemaal aan jou als eter hoe je het aanpakt: begin met een aantal bordjes (ter grootte van een voorgerecht) om te delen en laat ze in etappes opdraven of bestel een aantal favorieten van de kaart en houd ze exclusief voor jezelf. Extra ronde (of twee) bijbestellen? Kan gewoon!

Voorgerecht Koenraad Utrecht

Om (niet) te delen

Het lekkere van Koenraad is dat de gerechten zelfs op een drukke donderdagavond snel de keuken uit komen rollen. Om de eerste trek wat te sussen, krijg je een broodje met boter die de toon gelijk weet te zetten. Wat er daarna wordt uitgeserveerd? Da’s afhankelijk van wanneer je er aanschuift, want de kaart wisselt regelmatig, maar begin 2024 staat er o.a. het volgende lekkers op: makreel met goudbes, bataat en zwarte rijst tot dumplings van hoender, gnocchi met groenten en bavette van dubbeldoel rund. Her en der een aantal vlees- en visgerechten, verder veel vega. Frites en een goed glas wijn erbij en het urenlang bijkletsen kan van start.

Uit eten Koenraad Utrecht

Over die wijnen gesproken: daar heeft team Koenraad ook kaas van gegeten. Klassiekers tot natuurlijke en zelfs biodynamische wijnen, ze hebben het allemaal tot de wijnkaart geschopt. En dan hebben ze ook nog een aantal parels in de wijnkelder liggen (en toetjes op de dessertkaart staan). Oké, tot zover 😉

Koenraad
Voorstraat 14, Utrecht
Ma t/m do open vanaf 16:00 uur. Vrij t/m zo open vanaf 12:00 uur.

Photo credits headerbeeld: Manouk Quint
Photo credits beeld interieur: HTSPT