Taiko

Het Conservatorium hotel in Amsterdam is een van de gaafste hotels van de stad. Je waant je in New York qua stijl, service en atmosfeer. Naast de hippe Tunes bar en de Brasserie heeft het hotel ook een restaurant. Taiko. 
Nu ben ik een fan van de Aziatische keuken en weet ik precies waar je wat het beste kunt eten, maar Taiko oversteeg al mijn verwachtingen…

De cocktails als aperitief met ginger beer en lemongrass waren verrassend, fris en perfect van smaak.
IMG_1072
Daarna kozen we voor het 8 gangen menu en een daarbij passend wijnarrangement. Het ene gerecht nog lekkerder dan het andere en de wijnen allemaal zalig en perfect passend bij de gerechten. Het kon niet op!
IMG_1126-1
Taiko is niet goedkoop maar voor restaurants zoals deze maakt dat niet uit. Taiko staat voor een avond vol genieten, proeven, tafelen, drinken en dit alles met perfecte service. Taiko is prachtig ingericht, de sfeer is intiem, chique en toch warm en gezellig. Ideaal voor een romantische date of een uitgebreid diner met vrienden. 
Schermafbeelding 2015-02-18 om 10.51.25
Mijn favoriete gerechten? De tuna tartar als starter. Op een leuk schaaltje opgediend met knapperige gepofte rijst en kruiden om de tonijn naar eigen wens op smaak te brengen. Weer eens wat anders en super lekker!
IMG_1128-2

Als hoofdgerecht de Black Cod en de Wagyu Kobe Style Beef. De Black Cod wordt 2 dagen gegaard in de miso soup en is gecarameliseerd. Hierdoor is de vis zo mals, zacht, zoet en fantastisch van smaak, ik ging helemaal uit mijn dak. Daarna kregen we de Wagyu Kobe Style Beef. Ik voelde mij net het meisje uit de Magnum reclame (je weet wel dat aanstellerige mens wat bij de eerste hap haar ogen 3 minuten dicht heeft want ohhhh wat is dit genieten). Ik nam een hap en was even helemaal van de wereld. Zulk lekker vlees heb ik nog NOOIT gegeten. 
IMG_1129-2
Maar ook het toetje was verrassend en extreem lekker! De Tapioca met coconut, mango en pandan leaf smaakt een beetje (sorry the chef will kill me denk ik) naar de Thaise mango sticky rice alleen dan in een haute cuisine jasje. Heerlijk, fris, fruitig en zomers.
IMG_1130-1
Wijntip: Unique 2013 Domaine du Salvard Sauvignon Blanc en de
Sancerre Terre Du Maimbray 2012 Pascal et Nicolas Reverdy Sauvignon Blanc.
IMG_1123-2
IMG_1127-2
Taiko is fantastisch. Wil je romantisch uiteten of heb je echt wat te vieren? Wil je uitgebreid tafelen en je 8 gangen laten verwennen met de heerlijkste hapjes, gerechten en wijnen? Kortom: echt puur genieten? Boek dan een tafel bij Taiko en klik hier.
Schermafbeelding 2015-02-18 om 10.51.38

Meer weten over het Conservatorium hotel klik hier.