5&33

Als je nou eens iets fancier uiteten wilt, een beetje chique, maar ook hip. Lekker in het centrum, cocktailtje vooraf, goede bediening en de mogelijkheid om er de nacht door te brengen… Waar moet je dan heen?

5&33 is een hele goede optie.
De locatie is perfect. Centraler ga je het niet krijgen en komt je date toevallig vanaf het Centraal Station dan is het ook op 15cm hoge pumps prima te doen.

Het is een hotel / restaurant & cocktailbar in één. This sounds perfect en dat is het ook.
Eerst een cocktailtje aan de bar of in een van de cozy lounge stoelen met een klein hapje is de perfecte start van een lange en wie weet romantische avond…
IMG_4405
Het design is supercool. Strak, trendy en bijzonder zonder sfeerloos of streng aan te voelen. De stoelen zitten heerlijk, de tafeltjes zijn mooi uitgelicht en de service is perfect. En het eten? Idem dito.
IMG_4380
Ze serveren voornamelijk hapjes en de kaart is Italiaans. De avond begin je idealiter dus met wat Italiaanse worst, burrata en antipasti.
IMG_4385
Wij hadden heerlijke focaccia, bresaola, burrata en (deze mag je niet overslaan!!) courgette frietjes. Dat was echt de verrassing van de avond… Zo onwijs lekker.
Daarna hadden we een assortiment aan pasta & ravioli. De één nog lekkerder dan de ander en alsof dat niet al genoeg was kregen we ook nog een heerlijk stuk verse zalm met rucola avocado salade.
IMG_4395
IMG_4388
Maar ik wist dat ik ruimte moest houden voor het toetje. Want wat misschien niet iedereen weet, is dat ze bij 5&33 de ALLER lekkerste tiramisu hebben van heel Amsterdam. Maar echt!
Perfect van smaak, romig, zacht, vol hmmmmmm. Dit keer kregen we er ook nog een huisgemaakt aardbeien taartje bij en ook die was waanzinnig lekker.
IMG_4410
IMG_4398
5&33 is de ideale plek voor als je iets te vieren hebt, een beetje op chique wilt of met collega’s of werk een etentje hebt. Ook voor grotere groepen is dit een ideale plek, want het restaurant is ruim, heeft veel plek en is compleet ingericht op een groot publiek.
IMG_4375
Besluit je om te blijven slapen? Zorg dan dat je ruim de tijd hebt voor het ontbijt. Want dat is NIET NORMAAL zo lekker en er is zoveel dat je hier écht even de tijd voor moet nemen.

Op zoek naar een goede breakfast meeting plek? 5&33 is the best pick!
IMG_4420
Alvast een kamertje boeken? Klik hier