Leukste lunchplekken in de Pijp

De Amsterdamse Pijp barst van de café’s, bars en restaurantjes. Maar wat zijn nou de leukste lunchplekken in de Pijp? Hier een lijst van mijn favoriete adresjes waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en brunchen!
Cottoncake Smoothiebowl Pijp Amsterdam

CottonCake
Bij CottonCake kan je super lekker lunchen en heel goed shoppen. Een win win situatie dus. Niet echt een stoere hotspot waar je met je lover gaat lunchen, maar echt eentje voor met the girls. De lekkerste (en meest instagram waardige) ontbijtjes passeren hier de revue, mooie super gezonde salades, goede koffie en lekkere sappen. Ze hebben een piepklein terras (lees 2 tafeltjes) maar een mooie vide waar je rustig kunt koffie drinken, werken of lunchen. Het menu wisselt regelmatig en blijft telkens weer verrassen. Leuke bijzondere combinaties, prachtig geserveerd door leuke knappe meiden. CottonCake is en blijft mijn favoriet!
Ninour Amsterdam lunch pijp hip

Ninour
Ninour is een verborgen parel in de Pijp waar je mega lekker kunt lunchen en heel goed kunt shoppen. Onbegrijpelijk hoe je misschien wel honderd keer langs de roze bank kunt fietsen zonder een keer af te stappen. Super stom ook want je weet niet wat je mist. Ninour heeft de leukste dingen van over de hele wereld, tassen, kleding, sieraden, hebbedingetjes voor in huis, coole lijsten voor aan de muur, schilderijtjes, beauty producten en nog veel meer. Daarnaast kan je hier heel lekker (en super gezond) lunchen én hebben ze een te coole binnentuin! Meer weten over Ninour? Lees hier de hele review terug.
Leukste lunchplekken in de Pijp

Coffee & Coconuts
Coffee & Coconuts, wie kent dit niet? Dit is de meest gave, mooie, coole en hippe hotspot misschien wel van heel Amsterdam. Vanaf het moment dat je hier binnen komt waan je je in New York City en zodra je de gerechten voorbij ziet komen weet je dat alles hier perfect is. De sfeer, de bediening, het eten, alles klopt hier gewoon. Mijn favoriet? Het zuurdesembrood met roerei, feta, avocado en miso pasta. Maar ook de taartjes, croissantjes en yoghurt met granola zijn tha bomb. Wist je trouwens dat je hier super goed kunt dineren? Nog een pluspunt: ze zijn al open vanaf 07:00 uur dus ook de super early birds die normaal noodgedwongen hun eerste bakkie bij het tankstation halen kunnen nu dus terecht in Amsterdams meest hippe hotspot!
Leukste lunchplekken in de Pijp

Little Collins
Deze Australische hotspot zit een beetje verscholen in een zijstraat van de Cuyp en je komt hier dus ook niet altijd langs. Maar zodra je het gezellige terrasje ziet liggen wil je niet anders dan hier plaats nemen. Het menu is bijzonder te noemen, met grote full Aussie breakfast opties, grote broodjes pulled pork, bloody Mary’s, brioche French toast, zoete aardappel wafels, gepocheerde eieren en mijn grote favoriet; de coconut pannacotta met granola bars. Ideaal voor als je een mega kater hebt of met vriendlief eens echt stevig wil gaan brunchen.
Leukste lunchplekken in de Pijp

FRNZY
Deze nieuwe Vietnamese hotspot in de Pijp heeft een van de lekkerste wafels ever! En dat niet alleen ook hun smoothiebowls zijn awesome. Je kunt hier dus perfect ontbijten, of je nu zin hebt in gezond of juist in pancakes. Maar lunchen kan je hier ook als de beste. Vietnamese salades, soepen en spring rolls sieren het menu. Leuk, lekker en een keer wat anders dan een broodje kaas!

Wasserette
Tja, wat kan ik hiervan zeggen. Wie kent ‘m niet. Goede koffie, altijd bomvol, lekkere broodjes, gezellig terras en altijd een rij. We just love it!
Leukste lunchplekken in de Pijp

Bakers & Roasters
Hmmm lunchen, ontbijten of brunchen bij Bakers & Roasters is altijd een goed idee. De selectie taarten, cakes, scones, muffins en ander lekkers is niet normaal, maar ook de rest is tha bomb. Gepocheerde eieren, salades, dikke broodjes met allerlei vreemde combinaties, they have it all. De vestiging in de Pijp heeft een klein terras, zonder zon helaas, maar je moet hier al blij zijn als je een tafeltje kunt krijgen. Een tip: neem de peanutbutter shake.
Leukste lunchplekken in de Pijp

The Meets
Deze redelijk nieuwe en super healthy hotspot heeft menig hart veroverd in zeer korte tijd. Acai bowls, verse cocosnoten, kale salades, pasta’s, broodjes en gezonde vegan cake. Alles bij The Meets is lekker, gezond en ziet er prachtig uit.
Leukste lunchplekken in de Pijp

Yay
Yay is vegan, Yay is hip, Yay is Ibiza hippie style cool en bij Yay kun je winkelen. Ik zeg Yay! Alle taarten, quiches en salades in de vitrine bij Yay zien eruit alsof ze zo van Pinterest komen en alles is nog lekker ook. De inrichting is helemaal mijn stijl, alsof je in Ibiza bent. Felle kleuren, natuurlijke materialen, gezellige zitjes met bonte kussens en veel hout. Love it!
Le Pain Quotidien Amsterdam

Le Pain Quotidien
Bij Le Pain Quotidien ontbijten is een feestje. Heerlijk vers brood, verschillende soorten beleg, heerlijke jam en de beste witte chocoladepasta ever. Uiteraard zijn de taartjes hier ook allemaal heerlijk, maar heb je stevige trek ga dan voor de croque. Dit is namelijk de beste tosti van heel Amsterdam!
Leukste lunchplekken in de Pijp

Yoghurt Barn
Ik ben eigenlijk niet zo van ketens, maar voor Le Pain en Yoghurt Barn maak ik een uitzondering. Als je ooit een yoghurtje hier hebt gegeten weet je waarom. Maar ook de high tea is hier niet normaal goed. Niet zo’n trek of wil je heel gezond doen? Stel dan je eigen ontbijtje samen en mix de 0% vet yoghurt met superfoods, fruit en noten en zaden. Maar heb je zin in wat lekkers ga dan los met bastognekoek kruimels, witte chocolade, spikkels en nog veel meer.

Na al dat eten zin om te shoppen? Check hier de leukste shop hotspots van de Pijp.
Lunchen in Oost? Lees hier waar je moet zijn.