Rainbowls

Rainbowls is net een maandje open en zit in De Pijp op de Frans Halsstraat 40. Tegenover Van ‘t Spit op een hoekje met een smal maar gezellig terras.
Rainbowls

Rainbowls Amsterdam is nu open in De Pijp

Mirre studeerde rechten en werd tijdens haar vakantie in Bali net als ik verliefd op al die fantastische tentjes met smoothiebowls en funky koffietjes. Ze at daar de ene smoothiebowl na de andere en kreeg steeds meer de kriebels om ook zoiets te gaan doen. Maar ze had net haar scriptie ingeleverd, een knettergoeie stage geregeld dus na deze vakantie moest ze direct aan de bak. En dat deed ze ook, maar toch bleef het Rainbowls idee spelen en na het afronden van haar stage hakte ze de knoop door. Haar toga ging de kast in en ze ging op zoek naar het perfecte pand om haar nieuwe droom werkelijkheid te maken.
Rainbowls

Smoothiebowls in alle kleuren en smaken

De daarop volgende weken maakte ze honderden smoothiebowls, rainbowlatte’s, cocos koffietjes en acai bowls tot ze overal de perfecte recepten voor had. Een pand had ze snel gescoord, lucky girl en toen kon het avontuur bijna beginnen. Klussen, inrichten en verbouwen en binnen enkele weken was ze open.
Rainbowls

Ontbijten en lunchen bij Rainbowls

Op het menu staan verschillende gezonde slow juices en smoothies, ginger shots, matcha theetjes, allerlei soorten koffie met amandel, haver, cocos of sojamelk en ze hebben verse cocosnoten. Het menu is 100% vegan dus werkelijk iedereen kan hier terecht. Daarnaast kan je hier ook leuke plantjes kopen, leuke bakjes, de echte Balinese coconutbowls en niet normaal lekkere cocos geurkaarsen.
Rainbowls

100% vegan, geen toegevoegde suikers en alleen natuurlijke kleurstoffen

Roze koeken, brownies, bananenbrood, blissballs alles is huisgemaakt en zonder toegevoegde suikers of rommel. Alle kleurstoffen zijn 100% natuurlijk en ze gebruikt geen suiker. Soms gaat ergens een beetje agave bij maar bijna alles is ongezoet. Ook de granola maakt ze zelf en ook hierin geen suiker of agave zodat ‘ie lekker crunchy en kruidig is. De natuurlijke kleurstoffen die worden gebruikt zijn spirulina, kurkuma, maca en de beetrootlatte wordt gemaakt van pure bietensap dus ook hier worden geen smerige artificial kleurstoffen toegevoegd. Hooray!
Rainbowls

Rainbowls

Er staan maar liefst drie verschillende acaibowls op het menu. De ene heeft wat extra spinazie, de andere (mijn favoriet) nut butter en de derde heeft extra berries. Dan een blauwe bowl (gekleurd met spirulina) en gemaakt met cocos, ananas, blauwe bes en banaan. Een yellow bowl met kurkuma en passievrucht, een green bowl met spinazie, appel en boerenkool, een violet bowl met maca poeder, framboos en kokos, een orange bowl met kurkuma, mango, sinaasappel, wortel en gember en last but not least een pink pittaya bowl. Ik heb ze nog niet allemaal getest maar tot nu toe zijn ze allemaal goddelijk.

Rainbowls is doordeweeks open van 08:00 tot 17:00 en in het weekend beginnen ze om 09:00 je kunt alles ook meenemen dus met deze zonnige dagen scoor je hier de perfecte lunch voor in het park. Check hier hun Facebookpagina, dan ben je altijd op de hoogte.