Hoed & Krelis

De Pijp is the place to be als je gezellig koffie wil drinken of een broodje wil eten. Ook borrelen kan je in De Pijp als de beste, maar écht goed en leuk eten is nog wel een uitdaging. Als mensen mij vragen om een echt leuke tent in De Pijp voor een gezellig etentje, dus hip, goed eten én een beetje gezellige mensen dan vind ik dat een hele lastige. Maar sinds de komst van Hoed & Krelis heb ik direct het juiste antwoord.
Hoed & Krelis

Goed en gezellig eten bij Hoed & Krelis

Hoed & Krelis is dagelijks geopend van negen tot laat en je kunt hier dus ontbijten lunchen, borrelen en dineren. Ze koken vooral met lokale (seizoens-) groenten, en (zo zeggen ze zelf) ze laten zich zeker niet afschrikken door vlees en vis. Dat klinkt best spannend. In de zomermaanden zijn ze overdag tijdelijk dicht want helaas hebben ze geen terras. Maar rond borreltijd kan je hier op de bankjes in het raam plaatsnemen en genieten van brood met beurre noisette en mooie wijnen of gin tonics.
Hoed & Krelis

Tof, gezellig, stoer en een tikkeltje chique dat is Hoed & Krelis

Is Hoed & Krelis zo goed en leuk als ‘ie lijkt? Ja dat is ‘ie zeker. En het nieuwe menu is meer dan goedgekeurd. Heerlijke ceviche van pulpo, knoflook gamba’s, steak tartare, coquilles, makreel ceviche, gebakken eendenlever met balsamicostroop, een lekker kippetje, pasta vongole en het grande dessert met onder andere de Ferdinand Bol is écht een aanrader.

De inrichting en styling is heel goed gedaan. Stoere marmeren en gouden tafels, overal gouden accenten en fluwelen groene stoelen en banken. Ouderwets chique bestek, prachtige servetten en de borden zien er perfect uit. Hoed & Krelis is perfect voor een avondje met vriendinnen, een hapje met collega’s of voor een wat chiquere lunch overdag met bijvoorbeeld klanten.

Reserveren? Klik hier.
Benieuwd naar de leukste lunchplekken in de pijp? Of wil je liever shoppen in de Pijp?
Adres: Ferdinand Bolstraat 58 – 60
Fotocredits: Food Fotograaf Amsterdam.