The Meets Oost

The Meets, die hippe en healthy hotspot in De Pijp tegenover Le Pain Quotidien is deze week, heel stiekem en helemaal uit het niets open gegaan in Oost. The Meets Oost zit bíjna op de Javastraat (officieel is het een zijstraat want Sumatrastraat 28) dus vanaf vandaag kan heel Amsterdam Oost gezond, suikervrij en mega lekker ontbijten, brunchen en lunchen. Oh en ze hebben goddelijke acai bowls en die hadden we op de Javastraat nog niet. Restaurant Nelis (nu in West) maakte plaats voor deze parel en ondanks dat Nelis ook een prima zaak was, hier worden wij echt heel blij van!
The Meets Oost

The Meets Oost

Weken werd er geklust in een pand aan de Javastraat met blauwe deuren en een knappe gevel. Geen bordje, geen opening soon helemaal niets… Maar vandaag, vrijdag 23 november 2018 zijn ze dan echt open. Nu alleen nog ‘s avonds en in het weekend ook overdag maar binnenkort na de opening zullen ze gewoon de hele dag open zijn.
The Meets Oost

14 december opent The Meets Oost officieel

14 december is de officiële opening van The Meets Oost maar daarvoor kan je ‘s avonds dus al aanschuiven voor een gezond soepje, een lekkere pasta, heerlijke wraps en flinke salades. Het menu van The Meets is 80% plantbased en aan geen van hun gerechten voegen ze suiker toe. The Meets Oost is, net als in The Meets in de Pijp, gerealiseerd door Studio Noun (o.a. bekend van het knappe Restaurant C en Baut) maar dit keer in samenwerking met illustrator Piet Paris.
The Meets Oost

Gezond én heel lekker

Ik lunch en werk heel vaak bij The Meets. Ben dol op hun broodje avo met spinazie, tomaatjes en halloumni (die bestel ik er altijd extra bij) maar ze hebben ook heerlijke burgers, wraps, pasta’s, acai en macha bowls en summer rolls. Elk gerecht is prachtig opgemaakt met zorg en liefde en ziet er dan ook prachtig uit. Zoveel mogelijk wordt bio en lokaal ingekocht en het meeste is homemade.
The Meets Oost

The Meets Oost

The Meets Oost is heel anders dan haar zusje in de Pijp. De inrichting is een tikkeltje retro, heel kleurrijk en een beetje ‘creatief’. Bijzondere lampen, ‘gekke’ tafeltjes of stoelen, gekleurde vormen op de muur. Echt compleet het tegenovergestelde dan de hipster zaak met brick walls in de Pijp. Het voelt wat chiquer aan en ook meer als een restaurant dan een lunchzaak. Maar op het interieur na is en blijft alles exact hetzelfde. Dezelfde heerlijke broodjes, pancakes, acai bowls en sappen. We like!
The Meets Oost

Meer weten over The Meets? Of benieuwd naar het hele menu? Klik hier.
Benieuwd naar de andere Javastraat Hotspots?