De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Op Instagram zie je vaak de mooiste ontbijtjes of broodjes voorbij komen. De ene smoothiebowl of freakshake nog mooier dan de ander. De ene pancake stack nog hoger dan de ander en sommige poached eggs zien eruit alsof ze door een foodstylist gemaakt zijn. Hoe mooier mijn ontbijtje of lunch hoe beter, maar het uiterlijk mag nooit afbreuk doen aan de smaak. Want die is natuurlijk het aller belangrijkst. Dit zijn de lekkerste en de mooiste ontbijtjes van Amsterdam!

Dit zijn de mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Pluk – 9 straatjes
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Pluk was altijd al mijn favoriet van de 9 straatjes maar sinds ze de unicorn bowl op de kaart hebben staan hebben ze zichzelf onsterfelijk gemaakt. Ik bedoel een UNICORN BOWL wie bedenkt zoiets? Eigenaresse Iris. Die bedenkt dat soort fantastische dingen gewoon zelf ‘s avonds op de bank en de week erop staat het op de kaart. Haar Pluk meisjes worden getraind en maken in een handomdraai de mooiste unicorn bowls voor je. Gezond, lekker en extreem Instagram waardig.

Coffee & Coconuts – De Pijp
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Coffee & Coconuts in De Pijp gaat nooit vervelen. De locatie is top, lekker centraal en deze zaak blijft een van de mooiste en gaafste van Amsterdam. De drie verdiepingen zitten ongeacht welke dag of welk tijdstip helemaal vol en de mooiste broodjes, salades en bowls vliegen je hier om de oren. De coconut bowl is een echte winnaar voor je Instagram maar hun signature dish de scrambled eggs met miso en avocado is echt goddelijk. Oh en de coconuts pancakes… Hmmm.

Corner Bakery Zuid & West
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Corner Bakery is waarschijnlijk de populairste hotspot op Instagram en dat is natuurlijk meer dan terecht. Wat je hier ook besteld het ziet er altijd niet normaal mooi uit en de smaak valt nooit tegen. Freakshakes, donuts, Life Of Pie taarten, broodjes, acai of bali-bowls, pink latté’s, they have it all.

Dignita Zuid & Centrum
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Dignita Hoftuin is mijn grote favoriet van deze twee, want niet alleen in de buurt maar ze hebben ook een prachtige binnentuin en een extreem groot terras. Vooral zomers zitten Yuuk en ik hier heel vaak. Kan zij lekker rondrennen en ik met vriendinnen bijkletsen. Er staat voor kleintjes veel op het menu en ze hebben een heel knusse speelhoek, kinderstoelen en babyccino’s. Oh en de pancakes zijn de áller lekkerste van Amsterdam. En de mooiste!

The Meets – De Pijp
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Deze healthy hotspot in De Pijp heeft de mooiste en meest gezonde gerechten op het menu staan. Het blauwe servies is prachtig en de gerechtjes worden altijd heel mooi opgemaakt. De acai bowl zit hier in een glas en ze schenken ook verse cocosnoten. Hun boerenkool salade daar fiets ik zelfs voor om en de wraps met groente en pindasaus zijn om je vingers bij af te likken.

Little Collins – De Pijp
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Little Collins doet alles net even anders. Geen simpele broodjes op het menu maar complexe smaken, combinaties en gekke sausjes. Zelfs van de yoghurt met granola weten ze hier iets bijzonders te maken. Deze hotspot komt straight away from Melborne en is de perfecte plek voor een boozy brunch.

The Breakfastclub – Oost / West / Zuidas
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

The Breakfasclub leerde Amsterdam de echte American pancakes eten. Zij waren één van de eerste die dit op het menu zette en tot en met vandaag de dag is dat het meest bestelde gerecht. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, met extra bacon of een flinke bol mascarpone en ze hebben sinds kort ook Matcha pancakes op het menu staan. Hmmm…

Cottoncake – De Pijp
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Cottoncake is mijn favoriet in De Pijp. Klein, knus, gezellig en wat je hier ook besteld het ziet eruit alsof het zo uit de Elle eten is gelopen en het is altijd lekker. Wafels, gezonde salades, cocos matcha of gewoon bananabread. Love it!

Tinner – Centrum
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Tinner is stoer, cool en zit schuin tegenover Forever 21 dus heel handig als je aan het shoppen bent. Tegenwoordig hebben ze ook een mega terras dus van de zomer zit je hier helemaal top. Wat je hier ook komt goed, neem de French Toast. And thank me later. Oh en de club is ook echt heel goed.

Ree 7 – 9 Straatjes

Ree 7 lijkt af en toe een beetje ondergesneeuwd te worden door de populariteit van haar grote zussen. Pluk 1 en Pluk 2. Maar dat is eigenlijk onterecht. Want Ree 7 is óók heel leuk en lekker. Binnenkort komen ze met een nieuw menu met gigantisch toffe freakshakes dus stay tuned.

SNCKBR – De Pijp & West
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

SNCKBR is een tent waar je naar lieve lust kunt snacken zonder je meteen helemaal kut te voelen. De croissantjes zijn gemaakt van volkorenmeel en dus een stuk voedzamer en gezonder. Je kunt natuurlijk gaan voor de shoarma of burger maar de freakshakes en pancakes zijn echte winnaars voor je Instagram.

Metropolitain – Centrum
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Metropolitain heeft de lekkerste en mooiste crêpes van Amsterdam maar ook de smoothiebowl doet het heel goed op je Instafeed. Beide uiteraard ook heel lekker en als je er een milkshake bij neemt dan stromen die likes vanzelf binnen.

Lavinia Good Food – Centrum & Zuid
De mooiste ontbijtjes van Amsterdam

Bij Lavinia zijn niet alleen de gerechten stuk voor stuk Instawaardig maar ook het interieur zelf. Hun eerste filiaal op de Kerkstraat is knus, gezellig en doet een beetje huiskamerachtig aan. Hun tweede zaak op de Amstelveenseweg is heel licht, vrolijk, strak en super vet ingericht. Wat je hier ook neemt, alles ziet er fantastisch uit.