Bbqen in het park

Bbqen in het park is een van de leukste dingen om te doen als de zon schijnt in Amsterdam. Alle supermarkten zijn rond vier uur al leeg, geen stokbrood of Frans kaasje meer te vinden en heel Amsterdam zit te borrelen in het park. Picknicken of gewoon chillen in het park kan en mag overal, alleen bbqen mag je niet in alle parken.

Wat zijn de leukste plekken in Amsterdam waar je mag bbqen in het park?

Het Amsterdamse Bos

Dit is eigenlijk meer een bos dan een park, maar het heeft dezelfde vibe. Hier mag je naar hartelust je burgers bakken op je eigen meegebrachte bbq, maar ga niet te dicht bij de bossage zitten want we willen natuurlijk niet dat er brandjes ontstaan.

Rembrandtpark

In het gehele Rembrandtpark mag je barbecueën en dit vind ik een van de leukste en mooiste parken van Amsterdam. Fijne ook aan het Rembrandtpark is dat het heel groot is en er veel verschillende veldjes zijn zodat je dat massale niet hebt maar gewoon knus zit. Geen zin om zelf te koken? De huiskamer van Rembrandt is een hele leuke spot aan het park.
bbqen in het park

Oosterpark

Mijn favoriete park is het Oosterpark! Hier mag je bbqen maar het Oosterpark heeft nog veel meer. Ze hebben een geweldige speeltuin inclusief zandbak voor de kids waar moeders en vaders vanaf een uur of tien ‘s ochtends verzamelen en waar het altijd heel gezellig is. Het mooie Park Café is ideaal voor een koffietje in de zon en het zwembadje voor Café de Tropen maakt het park echt uniek. Kinderen spetteren en spelen hier de hele dag en de ouders liggen lekker onder een boom te relaxen en genieten. Nog een pluspunt van het Oosterpark is dat er rondom het park zoveel leuke hotspots zitten waar je wat te eten of drinken kunt halen. Mijn favorieten zijn Le Pain Quotidien, De Biertuin, Louie Louie, Bar Bukowski en Caffe Milo.
bbqen in het park

Sloterpark

Amsterdam West heeft het Sloterpark dat aan de Sloterplas ligt. Ideale combinatie want je kunt hier heerlijk zwemmen!

Park Frankendael

Park Frankendael is een prachtig park met een chique uitstraling en natuurlijk restaurant de Kas als parel in het midden. Je mag hier bbqen, maar mocht je daar toch niet zo’n ster in zijn dan kan je altijd daar een hapje eten.

De IJoever

Neem de pont vanaf het centraal station en je bent binnen tien minuten op de IJoever (de oever naast het EYE Museum) hier zit je heerlijk net als bij de Amstel aan het water en mag je je bbq zonder problemen aansteken. Geniet van de langsvarende bootjes en de zon die onder gaat. Life is good!

Dol op bbqen? Dan moet je zeker een keer naar Zweden. Daar bbqen ze wat af! En daar zit je pas écht heel mooi.
Zweeds Lapland