De Biertuin Prinsengracht

Aan die Amsterdamse grachten… daar zat ooit eens hotspot BoCinq, een super hippe tent, die hele goede tijden heeft gekend. Maar binnenkort maakt BoCinq plaats voor De Biertuin Prinsengracht. Wat een briljant idee! Een aantal weken geleden (onderweg naar BoNam) liep ik de BoCinq in en vroeg ik mij af waarom ik hier eigenlijk nooit (meer) kwam. De zaak is groot, ziet er super cool uit, heeft een gezellige bar, een luxe New Yorkse uitstraling, mega (mooie en ruime) rookruimte en zit middenin de stad. Wat wil je nog meer? Geen idee eigenlijk.

Maar De Biertuin? Daar kom ik wekelijks. Niet alleen voor bier en kip, maar ook als het zonnetje schijnt, ik zin heb in een goed belegd broodje of gewoon om de hele zondag te chillen op de bank. De Biertuin is namelijk gewoon top. Ik denk dat iedereen het daarmee eens zal zijn of niet?

Medio maart opent De Biertuin Prinsengracht zijn deuren en ik kan je vertellen dit wordt vet, heel vet. Bier, burgers en uiteraard de beroemde kippetjes, maar de 3 WO hebben veel meer op de agenda staan. De verbouwing is in volle gang en ik kan alvast het een en ander verklappen. Zo wordt de rookruimte omgetoverd tot het kantoor van Freddy Heineken. Denk aan een groot bureau, een pooltafel en alles wat er nog meer in een kantoor thuis hoort. Het oude restaurant gedeelte, wat vroeger een binnentuin was, wordt zover mogelijk weer tot ‘tuin’ omgetoverd. Er wordt een kas gebouwd, overal komen planten, statafels en je hebt het idee dat je weer in een binnentuin staat te pilzen. Voeg hier dezelfde chille vibe van De Biertuin Oost aan toe en je hebt je nieuwe stamkroeg in het centrum gevonden. Ik heb er zin in, jullie ook? Meer info check hun Facebookpagina en hou MyTravelBoektje in de gaten!
de biertuin prinsengracht

Check hier de rest van mijn favo borrelplekken in Amsterdam.
Zin in burgers? Hier eet je de beste burgers van Amsterdam.