5 leuke lunch hotspots in Leiden

Net als Delft of bijvoorbeeld Nijmegen denk je niet zo snel aan Leiden als je zin hebt in een dagje shoppen, lunchen en banjeren. En dat is eigenlijk geheel onterecht want ook in Leiden is zo veel leuks te ontdekken. De stad voelt heel klein en fijn door de vele hofjes en grachtjes en ook hier zitten enorm veel hotspots verstopt. Dus wil je binnenkort eens een dagje winkelen ga dan naar deze stad en check dan meteen deze 5 leuke lunch hotspots in Leiden.
5 leuke lunch hotspots in Leiden

Dit zijn mijn favo 5 leuke lunch hotspots in Leiden

Lot & De Walvis

Laat ik maar gelijk beginnen met de nummer 1 van de lijst en dus meteen mijn persoonlijke favoriet. Aan het water van de haven in Leiden kan je Lot & De Walvis vinden. Of je nu buiten op het terras plaatsneemt op de heerlijke banken of binnen, het maakt allemaal niet uit want je zit overal leuk. De verse sappen zijn heerlijk en deze veranderen vrijwel elke dag. Er staan een heleboel gezonde gerechten op de kaart dus mocht je in een ‘healthy period’ zitten dan kan je hier met een gerust hart gaan lunchen of ontbijten. Ze hebben glutenvrij en heerlijk speltbrood maar ook (not so healthy) American pancakes met maple syrup en bosbessencompote. Wat ik je ook kan aanraden zijn het zijn de broodjes makreel, carpaccio en het broodje baba ganoush. Deze laatste is echt om je vingers bij af te likken. Trek gekregen? Check hier de website voor meer info en routeplanners!
Adres: Haven 1 Leiden.
5 leuke lunch hotspots in Leiden

City Hall

De locatie van City Hall is mega vet en zoals de naam al doet vermoeden, zit de zaak in het Stadhuis van Leiden. De sfeer die er hangt doet denken aan een enorme stad zoals New York maar City Hall is een Italiaanse Bistro-bar en deze Italiaanse invloeden zie je terug in het eten en het interieur. Dit contrast maakt City Hall extra bijzonder en als je door de ramen naar buiten kijkt dan waan je je weer in een wereldstad, het uitzicht is namelijk echt zo gaaf. Oh en het terras? Dat is het grootste van Leiden! Trek gekregen in pizza? Reserveer nu hier een tafel.
Adres: Stadhuisplein 3 Leiden
5 leuke lunch hotspots in Leiden

Bar Lokaal

Deze nieuwe hotspot is nog geen maand open maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Vrijwel alles hier wordt zelf en vers gemaakt en de menukaart verandert dan ook om de paar weken. Je kunt hier plaatsnemen aan de grote houten tafel om daar lekker te werken met een koffietje maar je hebt ook nog een gedeelte bij de open keuken waar je heel leuk zit en waar je alle soorten drankjes kunt zien die worden geserveerd bij Bar Lokaal. Wat Bar Lokaal wat mij betreft zo speciaal maakt is hun geweldige platenspeler en bewonderenswaardige collectie aan lp’s. Voor meer info check hier de website. Adres: Hartesteeg 13 Leiden.
5 leuke lunch hotspots in Leiden

ROOS taste & smile

Op zoek naar de hipste hotspot van Leiden en een goed plaatje voor je Instagram? Ga dan hier zeker even langs. Je kunt hier de hele dag ontbijten en lunchen, geen tijden verbonden aan het menu dus, love it! Alle zoetigheden worden hier zelf gebakken en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van biologische producten. Alles wat ROOS maakt ziet er mooi uit en is heerlijk. Hele goede keuze dus om hier te ontbijten. Meer weten? Check hier de website.
Adres: Botermarkt 12 Leiden.
5 leuke lunch hotspots in Leiden

Waag

Waag Leiden is een monumentaal pand en zodra je hier binnenloopt krijg je echt het ‘wauw’ effect.Waag is een enorm imposant gebouw en de mix van historie en design is perfect samengebracht. Vroeger werden hier alle goederen gewogen van de handelaren in Leiden en sinds de zomer van 2015 is dit monument als vanouds het levendige hart van de stad. Je kunt hier lunchen, borrelen of dineren en je zit super chique onder de prachtige gewelven van de monumentale Boterhal of juist heel hip in de glazen nieuwe aanbouw met urban jungle. Waag Leiden is echt een super imposante plek en ben je op zoek naar een mooie locatie om met opa en oma, je schoonouders of een zakenrelatie te lunchen dan is dit echt the place to be. Voor reserveringen, meer info en fotocredits check hier de website.
Adres: Aalmarkt 21 Leiden.
5 leuke lunch hotspots in Leiden

Benieuwd naar mijn Nijmegen hotspots? Bairro Alto is en blijft toch wel mijn favoriet in Nijmegen.
Dagje Den Haag? Ga dan lunchen bij Café Pistache, borrelen bij Hapjesbar Tabasco en eten en cocktails drinken bij Jamey Bennett. Oh, en Bleyenberg is net open in het centrum van Den Haag ook een hele vette spot!
Ben je een middagje in Delft ga dan absoluut lunchen bij KeK want echt, je weet niet wat je mee maakt daar!