Waar eet je de lekkerste Acai Bowls?

Iedereen die mij kent weet dat ik verslaafd ben aan Acai Tigela. Ik eet dit het liefst elke dag en als het kan wel twee keer per dag. Als je mij ergens voor kunt wakker maken is het wel een Acai bowl. Maar waar eet je nou de lekkerste acai bowls? Dat ga ik je zo vertellen. Maar eerst:

Wat is Acai?

De Acai bes komt van de Acai-palm en deze groeit in het noorden van Brazilië. De Acai bes is extreem bederfelijk. Nadat de ze van de bomen zijn gevallen gaan ze binnen een uur verloren. Acai is dus alleen verkrijgbaar in sap, de bessen zijn simpelweg te gevoelig voor transport en al bedorven voor ze überhaupt de weg op gaan. Vandaar dus ook dat Acai altijd diepgevroren wordt aangeleverd. Het is ook te verkrijgen in poedervorm maar als je daar je Acai bowl mee maakt dan wordt je niet blij, dat is écht niet lekker! Onderzoek heeft uitgewezen dat er slechts enkele bijwerkingen zijn geconstateerd. En dat zijn: (yeahhh!!) minder zin om te eten en meer energie. Wauw! Eindelijk iets wat ik écht lekker vind en wat dus ook nog gezond is en helpt bij afvallen. Dat ik dit nog mag meemaken! Dit is dus ook de rede dat Acai bessen / supplementen etc. zo populair zijn bij dieten. Maar ik neem dit paarse goedje toch liever tot mij in de vorm van Acai Tigela dan in een pilletje.

Zijn Acai bowls gezond?

Jazeker! Super gezond! De Acai bes is zeer rijk aan anti-oxidanten, gezonde omegavetten, vitaminen en mineralen. Daarnaast heeft het ook de gezonde eigenschappen van olijfolie. En zoals je hierboven al kon lezen, het geeft je energie en remt de eetlust. Wat wil een mens nog meer. Maar waar eet je nou de beste Acai Tigela? Of zoals het officieël in Brazilië heet: Acai Na Tigela.

Waar eet je de lekkerste Acai Bowls van Amsterdam?
De beste Acai bowls

At Seven Breakfast Lunch & Tea (Amsterdam)
Dit is by far mijn oudste favoriet. Shameless bestelde ik hier soms wel 5x per week een Acai Tigela. Ik had soms zelfs nachtmerries dat de Acai op zou zijn net als ik er eentje wilde bestellen. Gênante is dat als ik daar binnenkom ik eigenlijk niets meer hoef te bestellen want ik neem toch altijd hetzelfde en dat is inmiddels bij iedereen bekend. Waarom de Acai Tigela hier zo lekker is? Hij is romig, zacht, zoet en de structuur is perfect. Vol van smaak, met precies genoeg banaan erop en lekkere crunchy cruesli.
Acai Bowls

Rainbowls
Deze gloednieuwe hotspot hebben jullie vast al voorbij zien komen op de website of op Instagram. Wauw wat een mega mooie en lekkere bowls serveren ze hier. Naast alle kleuren van de regenboog bowls hebben ze hier ook maar liefst drie soorten acai bowls op het menu staan. En zélfs de groene variant (met groente!!) is lekker. Dat is dus écht een unicum want nog nooit vond ik ergens een acaibowl lekker waar ze boerenkool of spinazie of wat dan ook doorheen gemengd hadden. Tot ik bij Rainbowls kwam. Meer weten over deze hotspot? Klik hier.
Acai Bowls

Juice Brothers (Amsterdam)
Op de van Woustraat zit sinds een tijdje een van mijn nieuwe favo healthy hotspots. Naast heerlijke cold pressed juices hebben ze hier maar liefst 3 Acai bowls op het menu staan. Allemaal even lekker, gezond en verrassend. Je kan je Acai bowl ook naar eigen smaak aanpassen en dat is helemaal handig voor de zeurpieten onder ons die ‘m met of zonder bijvoorbeeld goji bessen topping willen. Mijn favoriet hier? Uiteraard die met amandelpasta (gezonde pindakaas) zo niet normaal lekker!

Benji’s (Amsterdam)
Benji’s op de Wibautstraat past het menu eens in de zoveel tijd aan en deze zomer serveren ze hier Acai Bowls en Mango Bowls. Stiekem vind ik hier die laatste het áller lekkerste, maar het gaat nu even om de Acai Bowl. Deze wordt gepimpt met de lekkerste zelfgemaakte granola ever, cocosrasp, prachtige, bloemen en zaden en pitten. Een flinke portie dus een stevige maaltijd maar zo lekker. Oh, en ben je toch bij Benji’s, bestel dan een koffietje met cocosmelk. Zij schenken de aller beste!
Acai Bowls

Bam Boa (Amsterdam)
Bam Boa’s nieuwe menu heeft een Acai bowl op het menu staan en daar ben ik zo blij mee! Deze bowl is niet alleen heel knap maar ook onwijs lekker. Ze gebruiken goede bio acai, lekkere verschillende toppings en hij wordt goed aangemaakt. Niet te romig, niet te koud, gewoon zoals ‘ie hoort.
Acai Bowls Amsterdam

Brazuca (Amsterdam)
Brazuca is 100% Braziliaans en heeft dus super lekkere Acai Tigela op het menu. Precies zoals je ‘m wil hebben. Vol, romig en heerlijk van smaak. Alleen… ze hebben hier gezonde suikervrije muesli die ze er overheen doen. En laat ik dat nou nét te gezond (smaakloos, saai en niet zoet genoeg) vinden. Dat ze op nummer 3 staan is dus niet hún schuld of die van hun Acai, maar louter doordat het een super gezonde variant is met saaie muesli.

De Melksnor (Amsterdam)
De Melksnor is een cool en gezellig kindercafé aan de Wibautstraat waar ze sinds kort enorm lekkere Acai Bowls op het menu hebben staan. Ze worden hier zoals het hoort ijskoud geserveerd en in plaats van cruesli of muesli toppen ze ‘m hier af met heel veel verst fruit. Super gezond dus! *Dit café is helaas gesloten per 1 november 2019.
Acai Bowls

Waar eet je de lekkerste Acai Bowls buiten Amsterdam?

Hart Beach (Scheveningen)
Zon, zee, strand en een Acai Bowl in mijn hand. Heart Beach maakt ‘m exact zoals ik ‘m wil. Helemaal perfect. Als de zon schijnt fiets ik hier voor om. Naast dat Hart Beach een te gekke strandtent is (een van de leukste in Scheveningen) kan je hier dus ook heel lekker lunchen. Nog een pluspunt: ze hebben Acai ijsjes! Love it!

Patagonia (Scheveningen)
Een van de nieuwste aanwinsten in Scheveningen en direct een plek in mijn hart. Niet alleen door de te gekke beachy inrichting maar ook door het menu. Hier mixen ze acai met yoghurt zodat het geheel een wat romigere smaak krijgt en je een goede bodem legt voor alle biertjes die hierna volgen. Heerlijk!
Acai Bowls

Blender (Haarlem)
Hippe hotspot in Haarlem waar ze onwijs lekkere Acai Bowls serveren. Met heerlijke crunchy granola, appel, goji bessen en chiazaad on top. Daarnaast hebben ze ook Acai thee en Acai smoothies. Niet zo’n Acai fan? No worries ze hebben nog genoeg ander lekkers op het menu.

Corner Bakery (Amsterdam & Maastricht)
De Corner Bakery staat inmiddels bekend als dé Instagram hotspot van Amsterdam. En terecht want alle gerechten hier zien er zo niet normaal mooi uit. Maar niet alleen het oog wil ook wat, de maag moet ook blij worden. En ook dat zit helemaal goed hier. De Acai bowls van de Corner Bakery worden extreem mooi en rijkelijk belegd met granola, noten, vers fruit en zaden en wordt lekker fris geserveerd.
Acai Bowls

Rawesome (Arnhem)
Rawesome is mijn favoriete healthy hotspot in Arnhem. Buiten het feit dat ze hier Acai bowls serveren hebben ze nog veel meer lekkers. Raw taarten, gezonde raw juices, smoothies, cocosnoten, salades en lekkere broodjes. In de Acai bowl van Rawsome zit een beetje citroen waardoor ‘ie een frisse smaak krijgt en de homemade granola die ze er overheen doen is echt goddelijk.

Pistache Café (Den Haag)
Pistache is een super leuk tentje in Den Haag op het hoekje van de Prinsenstraat (ideale shopping area) en was een van de eerste met een acai bowl op de kaart. Mooi gepimpt net als op Instagram en super lekker. Niet te zoet, niet teveel toegevoegde troep, gewoon lekker en vol van smaak. Al staat er daar nog heel veel meer lekkers op de kaart kan ik je vertellen.
Acai Bowls

Waar eet je de lekkerste Acai Bowls in het buitenland?

Palm Vaults (Londen)
Ik denk dat ik hier de lekkerste Acai Bowl uit mijn hele leven heb gegeten. Alles was gewoon perfect. De structuur, de temperatuur, de toppings, de smaak.
Acai Bowls

Rachel’s eco deli (Marbella)
In Marbella kan je bij Rachel’s eco deli de lekkerste Acai Bowls ever krijgen. En dat is heel knap want leuk en lekker ontbijten aan de Costa del Sol is stiekem nog best wel lastig.
Acai Bowls

Gili Bliss (Gili Air)
De aller lekkerste bowls van Bali eet je hier. Een piepklein zaakje, maar de mooiste en lekkerste bowls ever!
Acai Bowls

Cafe Organic (Canggu & Seminyak)
Hier serveren ze je Acai Bowl in een cocosnoot en alleen al de manier van hoe deze bowl eruit ziet doet het water je in de mond lopen. De mango en aardbeien zijn zo lekker zoet, de acai is romig, koel en perfect op smaak en doordat de cocos ook een smaakje afgeeft is het geheel gewoon perfect!
Acai Bowls
Café Passion (Ibiza)
Alleen al voor Passion zou ik zo een vakantie naar Ibiza boeken. Ik ben nog nooit in een zaak geweest waar je zóveel keus had, alles lekker was en er ook nog eens prachtig uit ziet. Niet voor niets hebben ze meerdere vestigingen en is Passion mateloos populair. Dus ben je op Ibiza sla deze dan never nooit niet over.
Acai Bowls