Bam Boa

Na 35 mooie jaren heeft Girassol, dé Portugese hotspot aan de Amstel, in februari haar deuren gesloten. Heel Amsterdam was in rep en roer en iedereen probeerde nog voor die tijd een plekje te bemachtigen. Om nog één keer te genieten van ‘hun’ Girassol en het goede Portugese eten. Dit resulteerde in rijen voor de deur en compleet volgeboekte driedubbele shifts. They went out with a bang. Maar, wat nu? Op welk terras gaan we deze lente plaats nemen aan de Amstel? We hebben het lang stil moeten houden maar eindelijk kunnen we het verklappen, aan de Weesperzijde 135 opent heel binnenkort Bam Boa haar deuren. De nieuwe shared allday dining hotspot van Amsterdam. De broers Diego & Carlo Ferreira Teixeira nemen het stokje van hun ouders over en openen met Diego’s vriendin Kae Sutherland een eigen zaak op het oude nest. Zo vader zo zoon. 
Bam Boa

Dream Team Kae, Diego en Carlo zijn achter de schermen al maanden bezig met de voorbereidingen en stukje bij beetje zal er steeds meer onthuld worden. Zoals jullie weten heeft er niemand zo’n goede smaak als mijn vriendinnetje Kae dus maak je over het interieur en de styling maar geen zorgen. En wat betreft het eten, daarvoor geldt hetzelfde. Niet alleen het eten wordt hier gedeeld, er komen ook kannen Sangria op het menu en zelfs speciale sharing cocktails. Ik zie mijzelf al helemaal zitten met een dikke kan Sangria, in de zon, aan de Amstel met een tafel vol heerlijke borrelhappen. Can’t wait!
Bam Boa

Bam Boa Amsterdam opent deze lente haar deuren
Bam Boa

Girassol maakt dus plaats voor Bam Boa. En ik kan je verzekeren dat dit goed nieuws is. Al moet iedereen nog steeds een beetje wennen, want Girassol hoorde bij Amsterdam, maar dit gaat écht te gek worden. Ik heb alles al gezien, maar mag nog niet teveel verklappen maar neem nou maar van mij aan dat dit helemaal de bom gaat worden.

Bam Boa aan de Amstel
Bam Boa
Bam Boa

Bam Boa opent ‘s ochtends haar deuren voor knetter goede koffie met haver, cocos, soja of wat voor melk je ook maar wil. Dat scoort bij mij sowieso al punten. Dan het eten. Op het menu staan gepocheerde eieren, French toast van bananenbrood en goed belegde broodjes. Een beetje the usual maar dan net anders en net zo knap als menig Pinterestbord. ‘S avonds kan je hier een terecht voor raw tuna, sharing meat dishes, calamari, gegrilde vis, mooie salades en bowls en natuurlijk friet, maar ook steak tartare, ceviche en andere mediterrane gerechten. Ze zijn de hele dag open, en alle gerechten zijn om te delen (like). Daarnaast krijgt het terras ook een mega make-over maar al zouden ze er niets aan doen, dit is en blijft één van de mooiste terrassen van Amsterdam. Dus mocht je je deze zomer afvragen waar je leuk kan eten aan de Amstel of de Weespezijde? Bam Boa is the answer.
Bam Boa

Beachy vibes bij Bam Boa

Nog heel even over dat zonnige terras hè? Dat krijgt een beetje een beachy vibe (met zand!) en het heeft wat weg van het knappe Tulum. Me like again. Over het interieur mag ik nog niet teveel loslaten maar het wordt helemaal te gek. Een beetje een mix van stoer, bohemian, clean en gezellig. Check hun Instagram maar, than you can feel the vibe. Maar wees niet bang, dit wordt geen akelige hipstertent, maar een geweldige plek voor alle Amsterdammers die onze stad rijk is. Mensen uit de buurt, studenten, toeristen, families met kids etc. Je kunt hier de hele dag gezellig aanschuiven en de lunch gaat langzaam over in de borrel die op zijn beurt weer langzaam diner wordt. Alleen een drankje drinken? Of gewoon wat snacken? Alles kan. Laat die zomer maar komen.

Bam Boa