Patagonia

image

Geen fijner strand in Nederland, Scheveningen is the best!
Eeuwenoude toppers sieren de boulevard tot aan het Zwarte Pad, maar elk jaar zijn er ook een paar newbies. Vorig jaar Barbarossa dit jaar Patagonia.

image

Patagonia omvat de zuidelijke hoorn van Zuid-Amerika en de letterlijke betekenis is: land van mensen met de grote voeten. (Je weet wat ze over jongens met grote voeten zeggen…)
Patagonia is een mysterieus land wat eigenlijk met geen pen te beschrijven is. Wilde natuur, prachtige ruwe vlaktes, extreme bergen en hele diepe dalen. Het gevoel wat je krijgt als je Patagonia intoetst in Google is het gevoel wat Jasper met zijn beachclub wil uitstralen. Natuur, ruwe materialen en veel hout maar dan zo mooi afgewerkt dat het toch luxe uitstraalt. Dit alles draagt bij aan het ultieme vakantiegevoel wat je krijgt als je Patagonia alleen al ziet liggen. All credits voor de styling gaan naar zijn lief Marjan.

image

Het roer om!
Jasper was een succesvolle bankier maar het leven op het strand en het najagen van zijn echte droom was hem meer waard dan zijn goede salaris en dure pakken. Dus hij verruilde deze voor een zwembroek en trok de stoute slippers aan. Na maanden timmeren en zwoegen is zijn droom uitgekomen en staat Patagonia als een huis. Met een van de beste plekken op de boulevard, aan het begin van het hippe Zwarte Pad en recht tegenover het chique Carlton Beach hotel kan het haast niet mis gaan.

image

Patagonia is een hippe strandtent waar je je echt op vakantie voelt. De robuuste natuurlijke maar toch chique uitstraling in combinatie met (dit moet je echt doen!!) de massage salon en de yoga lessen (elke zaterdag en zondag ochtend vanaf 09.00) en de menukaart maken Patagonia de ultieme plek voor vakantie in eigen land.

image

Gespannen?
De massagetent naast Patagonia is een grote hit. Hier krijg je een ayurvedische massage met amandel olie die zo puur natuur is dat je ‘m zelfs kunt drinken! Een ayurvedische massage is een ontspannende massage, die zijn oorsprong vindt in India en die gericht is op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Het is de ultieme manier van ontspannen dus wil je echt ultiem genieten? Voor slechts 30euro kan je je (een uur) laten masseren!

image

Wat Patagonia voor mij de topper van 2014 maakt is toch wel de menukaart. Deze is origineel en luxer dan dat je gewend bent van de meeste strandtenten. Gezond, lekker, niet heel duur en super divers.
Alle ontbijtopties zijn een schot in de roos en zijn mijn grote favoriet. Maar ook qua lunch doet Patagonia het goed. Heerlijke speltsandwiches, quinoa salades en leuke borrel bites. Maar ook voor het diner moet je bij Patagonia zijn! Crispy duck pancakes of shashimi en super lekkere vegetarische tortellini’s met aubergine, halfgedroogde tomaatjes, pompoen en een gepocheerd eitje. Voor de carnivoor hebben zo ook genoeg keuze, onder andere de Ushuaia burger, ossenhaas of een 250gr steak.

image

Voor de kids is er een gezond en minder gezond kinder menu dus eigenlijk heeft Patagonia het allemaal. Nu de zon nog!

image

image

https://patagoniabeachclub.wordpress.com/