Best Breakfast Marbella

Buiten de deur ontbijten doe ik in Amsterdam al veel, maar op vakantie doe ik niet anders. In de meeste steden gaat mij dit dan ook heel gemakkelijk af, want hotspots genoeg, maar in Marbella is het nog redelijk lastig om écht zo’n perfecte hotspot te vinden. Het ontbijten in Spanje is gewoon niet zo populair, maar door de vele toeristen en alle hippe food trends zie je hier nu ook steeds meer leuke ontbijt tentjes openen. Mijn favoriete ontbijtplekken heb ik voor je op een rijtje gezet. Dit is de Best Breakfast Marbella hotspot lijst;
Best Breakfast Marbella

Rachel’s Eco Deli

Puente Romano is leverancier van de geweldigste restaurants in Marbella. Nobu is natuurlijk geweldig en bij Suite kan je partyen tot in de vroeger uurtjes maar op het terrein van Puente Romano zit ook mijn aller grootste lievelings ontbijt en lunch hotspot; Rachel’s Eco Deli. Dit kleine tentje zit op het terras van een van de zwembaden daar. Voor het grote publiek een beetje verstopt (maar wel goed aangegeven met bordjes).

Ontbijten en lunchen hier is een feestje. Acai bowls, gevulde cocosnoten met matchasmoothie, huisgemaakte granola met yoghurt, gevulde aubergines, pizza’s met avocado en eetbare bloemen, eggs benedict, koffie met cocosmelk en de lekkerste sappen en smoothies. Het eten is hier extreem Instagram waardig en op het menu staat precies alles waar ik gelukkig van word. In Spanje is leuk ontbijten toch nog wel een uitdaging want het zijn of kleffe broodjes ‘pan con tomate’ of churros (hmmm) maar écht leuke en lekkere ontbijt tentjes zijn er maar weinig. Rachel’s Eco Deli staat bij mij op nummer 1!

Adres: Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, s/n, Hotel Puente Romano, 29602 Marbella, Málaga, Spanje.
Best Breakfast Marbella

Celicioso

Celicioso zit aan de kant van de grote weg (Golden Mile) bij Puente Romano en is de eerste (en ik geloof ook de enige) bakery waar je glutenvrij kunt eten en snoepen naar lievelust. Glutenvrije taarten, koekjes, gebakjes, broodjes, frietjes en zelfs glutenvrij bier hebben ze hier! Smoothies, salades, pancakes, sappen, goede koffie en ook dat allemaal glutenvrij.

Ontbijten en lunchen is hier net als bij Rachel’s een feestje, ook al ben je niet allergisch voor gluten. Het is niet goedkoop, maar het is het meer dan waard.

Adres: Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohe, s/n, Hotel Puente Romano, 29602 Marbella, Málaga, Spanje.
Photocredits Celicioso Facebook.
Best Breakfast Marbella

Organic Market Food

Dit is mijn tweede lievelings hotspot in Marbella. Wederom aan de Golden Mile dus vlakbij Rachel’s en Celisioso en ook hier zit je helemaal goed. Ze hebben een schattig terras in de zon met leuke parasols en het hangt een beetje een Ibiza hippie sfeertje.

Het menu is erg uitgebreid en ze hebben vegan gerechten, RAW food gerechten en the usual suspects. Taarten, broodjes, pizzetta’s, noodles, salades en heerlijke broodjes en crackers of pancakes. Bij Organic Market Food komt niemand iets te kort!

Adres; Blvd. Alfonso von Hohenlohe Marbella, Spain.

Fresh Food Café

In de shopping mall van Los Naranjos de Marbella zit het Fresh Food Café en dit is dus de ideale plek voor een ontbijtje of lunch tussen het shoppen door. Nog boodschappen doen? De Mercadonna supermarkt zit er naast dus wat dat betreft is de locatie helemaal handig.

Op het menu staan hele uitgebreide Engelse ontbijtjes maar ze hebben ook Acai bowls, green smoothie bowls, oatmeal, pancakes, croissantjes, broodjes, wraps, salades, soepen, frappuchino’s en een heel uitgebreid kindermenu. Zin in iets zoets? Taarten en cake genoeg!

Adres; Urb. Los Naranjos de Marbella Centro Comercial – Local 1C Nueva Andalucia, 29660, Spain.

Cafe Cappuccino

Café Cappuccino is een ‘gouwe ouwe’ en bij iedereen die vaker in Marbella komt bekend. Een prima ontbijt, lunch of diner plek. Ze hebben een prachtig terras, een soort van binnentuin aan de boulevard bij het strand in het oude deel van Marbella. Iets minder hipster achtig dan de bovenstaande adresjes maar zeker een goede optie.

Adres; José Meliá, s / n Gran Melia Don Pepe Hotel , Marbella , Spanje.

Best Breakfast Marbella
Voor meer Marbella tips klik hier.
Benieuwd naar Marbella’s Best Beaches? Of de lijst met best restaurants in Marbella?