Roots

In de categorie ‘Healthy Hotspots’ presenteer ik jullie Roots. Roots zit op de Amstelveenseweg 164 vlakbij een aantal van mijn favo’s Anne & Max en Dragon I. Roots is hip, gezellig en gezond.
ROOTS amsterdam zuid healthy ontbijt take away lunch
Het menu bestaat uit coldpressed juices, shots en smoothies. Super gezonde varianten met allerlei soorten groentes maar ook (mijn favo) een smoothie van huisgemaakte amandelmelk, banaan, blauwe bes, hennep zaad, avocado en chiazaad (€5,95). Ze hebben heerlijke raw snacks en bananabread en een aantal seizoensgebonden specials.
acai bowl amsterdam roots my travel boektje
Maar waar ik natuurlijk voor ga is de Acai bowl! Hier mixen ze ‘m met cocos yoghurt en dat is echt héél erg lekker. Wat huisgemaakte granola eroverheen en ik ben helemaal gelukkig. Ze hebben sowieso allemaal super lekkere en gezonde ontbijtjes. Havermoud, chia pudding, matcha chia pudding en heerlijke muffins met wortel, banaan, dadel en cocosmeel.
gezonde muffins zonder suiker amsterdam
acai tigela bowl amsterdam roots healthy hotspot
Meer zin in een stevige lunch? Ook dat kan hier! Wraps, salades, tortilla’s en quinoa sieren de kaart. Heerlijke soepjes, oathies en een 100% vegan Dutch weed burger.

Ik vind het leuk dat je tegenwoordig super gezond kunt eten zonder dat je het idee krijgt op dieet te zijn of straf te krijgen. Op deze manier is gezond lunchen gewoon gezellig & lekker.
muffins zonder suiker amsterdam zuid roots
Alle producten bij Roots zijn suikervrij (ook deze lekkere muffins), zonder toevoegingen en er zijn altijd lactosevrije, glutenvrije en vegan opties. Dus je hoeft ook niet bang te zijn dat er stiekem tóch nog ergens suiker in zit verstopt (wat vaak zo is).
roots healthy breakfast amsterdam
Vind je super gezond minder belangrijk dan goed voor het milieu? Dan zit je hier ook goed. Alle ingrediënten die ze gebruiken zijn biologisch, seizoensgebonden en worden zo lokaal mogelijk ingekocht. Ook de verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar.
Niets kan je nu nog tegenhouden. Roots is gezond, goed voor het milieu, gezellig en (dat vind ik het aller belangrijkste) SUPER lekker!
IMG_8671 IMG_8670
Adres: Amstelveenseweg 164
Klik hier voor meer Healthy Hotspots!
Voor een lijst van vegan hotspots in Amsterdam Klik hier.