YAY Health Store & More

YAY Health Store & More is denk ik de meest gezonde hotspot in de Pijp en misschien ook wel de meest gezonde van Amsterdam. Ze promoten gezondheid, bewustzijn en welzijn voor zowel lichaam als geest op een toegankelijke manier. Ze gebruiken alleen pure, eerlijke en duurzame producten en serveren gezonde, kleurrijke, heerlijke raw food gerechten in het YAY café. Maar dat is nog niet alles. ze organiseren stress verlagende activiteiten, workshops en nog veel meer.
Sounds super zen & healthy, maar is het ook lekker?

Nanda & Kelly zijn YAY begonnen uit liefde en passie voor gezonde voeding, sporten, yoga en meditatie. Samen creëerden ze een plek waar je je thuis voelt, lekker zit én super gezond kunt eten. Samen met hun chefs bedachten ze een waanzinnig menu vol raw healthy food en dat moest ik natuurlijk proeven.

Yay zit precies in het leuke gedeelte van de Gerard Doustraat, tussen alle leuke winkels in. Ideaal, want al shoppend kan je hier dus heen.

Met mijn minst gezonde vriendin ging ik zaterdag op pad. Ik was benieuwd… Als je vanaf de Gerard Doustraat YAY binnen komt, moet je via de winkel doorlopen naar achteren, daar zit het café gedeelte. De winkel is heel leuk ingericht en overal hangen en staan leuke spulletjes, kleding plantjes en meubels.
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Het café heeft een gave houten bar, overal tafeltjes en een soort lounge hoek. Hier liggen leuke Perzische tapijten op de grond, overal staan houten zitjes, turqoise kussens en je kijkt zo de open keuken in. Love it, qua styling is dit helemaal mijn smaak en het doet mij een beetje denken aan de hippe healthy foodcafé’s in Bali en Thailand.
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Op het menu staan heerlijke Thai young coconuts, smoothies, sappen en juices. Alles raw, onbewerkt, vers, fair en biologisch. YAY heeft heerlijke ontbijtjes en maken zoveel mogelijk zelf. De amandelmelk, de cocosyoghurt allemaal homemade en dus veel lekkerder!
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
We nemen de kale salad en de cocosyoghurt met rawnola. Beide een schot in de roos. Heerlijk! Een rood bieten sapje en een smoothie met amandelmelk, cocos en banaan.
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Beide waren echt heel erg lekker. Ik moet eerlijk toegeven dat ik helemaal niet zo’n super healthy food lover ben en weinig weet van RAW food, ik heb altijd het idee bij RAW food dat het niet lekker is of te gezond en daarvoor muffig en vreemd. Niets is minder waar, als het zo geserveerd wordt vind ik het helemaal niet erg en zelfs lekker juist!
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Met het eten zit het dus meer dan goed bij YAY. Maar ook de rest is leuk. Het interieur is gezellig en knus en de winkel verkoopt echt onwijs leuke spulletjes. Houten bordjes in de vorm van een hart, stranddoeken, yoga leggings, mooie sport bh’s en nog veel meer.
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Bij YAY kan je ook gezonde salades en happen meenemen voor thuis, ideaal. In de vitrine stonden trouwens de mooiste quiches en taarten, helaas zaten we allebei propvol dat we deze niet konden proeven, maar i’ll be back!

Entree YAY Café: Albert Cuypstraat 101-103 Amsterdam.
Entree YAY Store: Gerard Doustraat 74 Amsterdam.

Elke dag geopend vanaf 08:00 tot 19:00 (café).
YAY Healthy food cafe & store Raw Food Amsterdam
Klik hier voor leuke lunch hotspots in Amsterdam Oost.