Bardot Amsterdam

Ergens volgende week (ja het blijft nog eventjes geheim) opent Bardot Amsterdam aan de Vijzelgracht 35 in Amsterdam Centrum. Heel relaxed dat er nu ook in het centrum wat meer goede hotspots komen voor locals als wij en niet alleen maar toeristen tenten. Metropolitain en Tinner zijn al favoriet in deze hood maar Bardot Amsterdam gaat zeker in de centrum top 3 komen. Waarom? Dat lees je hier.
Bardot Amsterdam

Bardot Amsterdam

Ik vind de zogenaamde all day hotspots sowieso de fijnste. Geen gedoe met openingstijden of moeilijk kijkende chefs als je na twaalf uur nog iets van de ontbijtkaart zou willen bestellen. Gewoon de hele dag open, lekker overzichtelijk en dus altijd tijd voor een bezoekje. Omdat ik vaak in de horeca werk zijn dit soort zaken ook heel handig. ‘S ochtends beginnen met je mail, een paar bakken koffie en een lekker ontbijtje en dan doorknallen tot na de lunch. Afspreken voor een borrel en wie weet zelfs nog blijven hangen voor het diner. Ideaal.
Bardot Amsterdam

Op het menu bij Bardot Amsterdam

Ik heb het menu mogen inzien en YASS dit wordt helemaal top. Volkoren pizza’s zoals die van Marathonweg. Gepocheerde eieren en yoghurt met fruit en granola voor het ontbijt. Vet leuk detail; ze serveren bij Bardot ook zogenaamde ‘Cerial Killers’ en dat vind ik dus echt te gek. Je kunt kiezen uit Smacks, Frosties en Rice Krispies met melk, sojamelk of amandelmelk. Sorry als je mega brak en dorstig bent dan is dit toch helemaal relaxed om mee te ontbijten? Maar voor de stevige trek hebben ze ook mega goede tosti’s zoals een tosti met avocado en oude kaas, ei en tomaat of een tosti met biet en geitenkaas. Broodjes met ossenworst hmmmm en  sandwiches met gerookte makreel, tartaar van ossenworst met mayo en een hardgekookt eitje erop, broodjes vitello tonato en een rits gezonde sappen en juices. Uiteraard is er ook gedacht aan cake en koek en hebben ze bananenbrood, French toast gemaakt van suikerbrood (winning), brownies en croissantjes op het menu. Voor de lunch en het diner of de borrel serveren ze bowls met sriracha tofu, biefstuk en gerookte zalm, een soepje en wat side salads. En dus pizza’s met truffel, vitello en wat pasta’s. Klinkt mij allemaal als muziek in de oren.

Borrelen bij Bardot Amsterdam

De borrelaar zit hier trouwens ook helemaal goed, want naast een pizzaatje om te delen bij de eerste pilsjes hebben ze een borrelkaart waar iedereen blij van wordt. Ouderwetse bitterballen, coquille kroketjes. bier bitterballen, kip gyoza’s, vegetarische empañada’s, Amsterdamse planken vol oude kaas, zuur en ossenworst en uiteraard brood met dips en olijfolie.

Het interieur

Dat hou ik nog even geheim maar volgende week zal ik als eerste foto’s plaatsen en dan kan heel Amsterdam los bij Bardot!

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

Kennen jullie trouwens Bar Kosta al? Ook zo’n top tent maar dan aan het einde van de Overtoom.
Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Like hier hun Facebookpagina. Foto credits: Bardot Amsterdam