Restaurant Ja in de Pijp

Mijn favoriete restaurant, helemaal voor een romantische en zeer uitgebreide datenight is en blijft Jacobsz. Alles is daar leuk, fijn, lekker, gezellig en knus. Natuurlijk is het eten niet normaal lekker, maar het hele plaatje klopt. Nu is het zo dat de oud chef van Jacobsz een eigen restaurant opent. Restaurant Ja in de Pijp aan de Tweede Jan Steenstraat 3.

Restaurant Ja in de Pijp

Half oktober opent Restaurant Ja in de Pijp aan de Tweede Jan Steenstraat 3 waar voorheen het beroemde ‘Le Restaurant’ zat. Deze zijn natuurlijk verhuisd naar de Frans Halsstraat 26. Ze zijn al een tijd flink aan het verbouwen en letterlijk niets blijft heel. Alles wordt gesloopt en maanden was het één grote bouwput. Ik ben dan ook mega benieuwd, want dit gaat letterlijk hele andere koek worden. Ik heb gehoord dat het interieur strak, modern en bovenal gezellig worden mét een oh zo hippe Scandinavische touch. Er komt een grote gezellige houten (open) keuken, en ze serveren hier straks heerlijke én eerlijke 3-gangen Chefs menu’s met de mogelijkheid tot kleine aanvullingen. Ook hier zal het grillen net als bij Wils en Foer een grote rol krijgen in de keuken en het menu.

Julius & Amy

Het duurde even voor het kwartje viel want ik vond JA een beetje een vreemde naam, maar tegenwoordig weet je het nooit. Maar stiekem is het niet zo lastig van Chef Julius Busscher begint deze zaak met zijn levenspartner Amy Delorme. En één en één is twee dus Julius en Amy zijn natuurlijk de J en de A. Easy does it.

Eind oktober opent restaurant Ja in de Pijp

Eind oktober zullen Julius en Amy hun eerste gasten gaan ontvangen en tot op het laatste moment houden ze het menu geheim. Zal het Scandinavische interieur ook op de borden terugkomen of krijgen we hippe Hollandse pot? Je kunt binnenkort al reserveren van woensdag tot en met zaterdag. Op de hoogte blijven? Check hier hun website.