Restaurant Foer

De Cruquiusbuurt was lange tijd een ‘no go area’ en nu er zoveel wordt gebouwd en gedaan vind ik het nog steeds een beetje grimmig maar daar komt met de tijd steeds meer verandering in. We hebben natuurlijk The Harbour Club Oost daar zitten en straks opent Restaurant Foer aan de Cruquiusweg 9. Beetje bij beetje wordt deze buurt steeds leuker en over aan aantal jaar is het vast helemaal hip.

Restaurant Foer opent in Volkskoffiehuis

Voor mensen die in Oost wonen is het nu meteen duidelijk waar ze komen want Foer zal zich vestigen in het Volkskoffiehuis uit 1902 dat een prachtig, knus vrijstaand pand is aan de Cruquiusweg. Steven Broere en Juriaan van der Maarel openen in dit pand binnenkort Restaurant Foer en het schijnt heel wat te worden. Ik ben super benieuwd!

Grillen op houtskool

Grillen op houtskool is hélémaal hip tegenwoordig. En dat gaan ze hier dan ook doen. Terug naar de oorsprong, het ‘oer koken’ en gewoon weer met de handen in het vuur. Ambacht, passie en liefde voor de producten daar staat Foer voor. Wat extra leuk is dat je kunt ‘eten aan de keuken’ en als je een plekje aan deze marmeren bar hebt kunnen bemachtigen serveren de chefs zelf de gerechten zo rechtstreeks uit de keuken.
Restaurant Foer opent in Volkskoffiehuis

Restaurant Foer

Foer zijn niet toevallig de initialen van de eigenaren, of van hun grootmoeders of zoiets dergelijks, nee Foer is een afkorting van foerageren, oftewel wildplukken. Ook weer helemaal van deze tijd. Lokaal ingekochte producten, veel groente, seizoensgebonden koken, op open vuur en ja daar past foerageren prima tussen, toch?

Uitgebreid dineren bij Restaurant Foer

Bij Foer eet je vijf of zeven gangen. Ze noemen het zelf ‘Flora en fauna’. Het flora menu is volledig vegetarisch (duh!) en het fauna menu heeft een paar gangen met vlees- en viselementen. Ook hier doen ze dus flink mee aan de ‘minder vlees en vis’ trend en dat is iets wat ik alleen maar kan aanmoedigen. Ik ben als dochter van een slager een enorm vleesliefhebber maar ook ik eet niet meer dagelijks vlees en áls ik het eet wil ik mooi, biologisch, goed en gezond vlees eten. Geen plofkippen of verdrietige kalfjes.
Restaurant Foer opent in Volkskoffiehuis

Wijn en sappen arrangementen

Leuk en heel vernieuwend is het sappen arrangement wat ze serveren bij Restaurant Foer. Bij sappen moet je denken aan kombucha, kvass en kefir en ze hebben zelfs verschillende soorten koffie of theebereidingen. Je betaald 7 euro per glas of je nu wijn of thee neemt. Ik weet wel waar ik voor kies…

7 november is de opening van Foer en dan kunnen we genieten van mooie herfstgerechten en winterse maaltjes. Zodra de lente begint gaat het terras in de natuurtuin open en worden de menu’s weer aangepast. To be continued… Meer weten over Foer? Klik hier.