Nomads opent haar deuren in Oostpoort

De wijk Oostpoort wordt steeds leuker. Tal van toffe boetiekjes openen hun deuren, Poesiat en Kater heeft nu al een zonnig terras. Alleen BAUT heeft ons in de steek gelaten en is vertrokken naar West. Maar niet getreurd want Nomads heeft haar deuren geopend in Oostpoort aan het water op de Oranje Vrijstaatkade 55 .
Nomads

Nomads opent haar deuren in Oostpoort

Nomads is door twee jongens gerealiseerd mede door middel van crowdfunding en in april was het dan eindelijk zo ver; de opening. Wauw! Wat een te gekke plek hebben deze jongens hiervan weten te maken. Café Leuten zat voorheen in dit pand en die had er een gezellige, vintage koffiebar van gemaakt maar daar is niets meer van terug te zien. Nomads is echt next level.
Nomads opent haar deuren in Oostpoort

Shared dining gerechten uit de wereldkeuken

Volgens de heren van Nomads zijn de millennials die zich vooral in deze wijk vestigen enorm reislustig en willen ze ook in hun eigen Amsterdam zoveel mogelijk van deze wereld kunnen proeven en beleven. Daarom trekken ze als echte nomaden de wereld rond en krijg je elk jaar andere smaken te proeven. De wereldkeuken staat centraal en ze doen alles volgens het populaire shared dining concept dus dat wordt lekker veel en lang tafelen. Afgelopen zomer stond Peru op de kaart en dat hield in heerlijke ceviche, mooie visgerechten en veel combinaties van zoet en zuur. Maar het werd weer tijd voor iets nieuws!
Nomads opent haar deuren in Oostpoort

Steeds wisselende bestemmingen en dus gerechten

Per jaar belichten de koks van Nomads twee verschillende bestemmingen. Dit levert dus telkens verrassende smaken en combinaties op en zo wordt het nooit saai. Het ‘nomadische concept’ hebben ze in het interieur en in de styling van het personeel terug laten komen, dus het plaatje is gewoon compleet. Dit jaar beginnen ze de zomer met Portugal.

Stoere materialenen frisse kleuren

Het interieur van Nomads is stoer en chique tegelijk. Veel Aquablauw, veel groen, staal, velvet en een enorme bar. Ik vond het een beetje wat hebben van Le Jardin in Marrakech. Wist je trouwens dat ze ook een waanzinnig groot en super zonnig terras hebben? Dus wil je dit weekend lekker in het zonnetje ontbijten, lunchen of borrelen… Reserveer dan bij Nomads. Mocht je direct al willen reserveren (wat ik snap want check deze foto) klik dan hier voor de website.
Nomads Amsterdam

Heb je trouwens al gehoord van de nieuwe hotspot aan het Zeeburgerpad? Check hier alles over De Kop van Oost.
Zin in een borrel? Dit zijn onze favoriete nieuwe én oude borrelplekken in Amsterdam. Zoek je iets in Oost? Dit zijn de leukste hotspots van Amsterdam Oost.